Carcassonne!

Carcassonne is een oude vestingstad in Frankrijk die sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is de grootste behouden vesting uit de middeleeuwen, die ook nog eens bijna volledig bewaard is gebleven. Niet voor niks dat deze stad na Parijs en de Mont-Saint-Michel de grootste toeristische trekpleister van Frankrijk is. 

Omdat wij deze zomer niet zo ver van Carcassonne logeerden konden we er makkelijk een daguitstapje van maken. In de omgeving is er voldoende (betaal!)parking dus dat was erg makkelijk. (Voor de geïnteresseerden; wij stonden op parking P0, die vlak voor de ingang van de bovenstad ligt. Handig!) En uiteraard, hoe vroeger je gaat… hoe beter/gemakkelijker (qua parkeren en dergelijke).

We begonnen aan ons bezoekje in de bovenstad, oftewel ‘La Cité’. Carcassonne wordt namelijk ook ‘La ville aux deux cités’ genoemd, wat ‘De stad met twee steden’ wilt zeggen. Naast La Cité heb je ook nog de benedenstad, oftewel La Bastide Saint Louis.

Via Porte Narbonnaise liepen we de stad binnen. Indrukwekkend. Wanneer je binnenkomt zie je aan je rechterkant ook al meteen het Office de Tourisme liggen, waar je wat informatiebrochures over de stad kunt gaan halen of gewoon een plannetje om je verblijf wat makkelijker te laten verlopen. Vervolgens namen we onze tijd om rustig door de stad te wandelen. Je kunt er een hele hoop winkeltjes en restaurantjes terugvinden, dus een terrasje hier en daar was leuk meegenomen.

In de winkel ‘Real Chocolat‘ kochten we de lekkerste nougat die ik al ooit gegeten had. Tip! 😉

In La Cité kan je ook verschillende prachtige kerken terugvinden. Zo bezochten we de Basiliek van Saint-Nazaire. De glas-in-loodramen die ik daar gezien heb waren fantastisch mooi! Ze zouden tot de mooiste en oudste glas-in-loodramen van Frankrijk behoren, en… tja, dat moet je gewoon gezien hebben. Adembenemend!

Wij liepen helemaal door de stad heen om zo naar de benedenstad te kunnen wandelen. Op die manier heb je ineens zowel de binnenkant als de buitenkant van La Cité van dichtbij gezien. En let me tell you, dat is de moeite!

Yo! Omdat Carcassonne op een heuvel ligt (zo’n 150-tal meter hoog), is het natuurlijk wel een beetje bergop/bergaf wandelen. Niet altijd even makkelijk voor zo’n miss onsportief als mij 😉 Gelukkig liggen de beneden- en bovenstad niet zo ver van elkaar af. Oef.

Maar hoe dan ook… de benedenstad is bereikbaar via twee bruggen die over de rivier ‘Aude’ lopen. Je hebt de Pont Vieux en de Pont Marengo. Overigens een heel belangrijke plaats op 14 juli (de Nationale feestdag van Frankrijk) omdat je van hieruit een erg mooi uitzicht hebt op La Cité, waar er dan een groots vuurwerk wordt afgestoken.

De benedenstad is de meer bewoonde/minder toeristische stad. Hier vind je een hele hoop meer moderne winkels, het stadhuis,… . Sowieso ook eens de moeite om gezien te hebben! Let wel: op maandag zijn de winkels in de benedenstad gesloten. Dan valt er dus wat minder te beleven.


Ben jij al eens in Carcassonne geweest?

Liefs, Sarah

Comments (9)

 • Elles

  19 september 2016 at 09:17

  Wauw wat ontzettend mooi daar! Leuke foto's heb je gemaakt!
  Liefs,
  Elles

  1. HosteSarah

   23 september 2016 at 09:56

   Dankjewel 🙂

 • Nesrin

  19 september 2016 at 10:09

  Wow wat ziet het er mooi uit en YUM voor Real Chocolat. Je hebt echt prachtige foto's gemaakt. Behalve Parijs ben ik nooit echt verder in Frankrijk geweest jammer genoeg.

  1. HosteSarah

   23 september 2016 at 09:57

   Dankjewel. En jaaa, die Real Chocolat was een klein beetje de hemel 😉

 • Sanne

  19 september 2016 at 19:22

  wow wat is het daar mooi seg. Ik ben er nog nooit geweest maar het klinkt wel heel leuk.

  1. HosteSarah

   23 september 2016 at 09:57

   Zeker de moeite 😉

 • Tamarah – Wild Lives Forever

  22 september 2016 at 12:28

  Ik ben nog nooit in Carcassonne geweest, ik ken het eigenlijk ook alleen van het bordspel met dezelfde naam haha. Dat kasteel ziet er wel erg tof uit!

  1. HosteSarah

   23 september 2016 at 09:57

   Jaaa, van dat bordspel heb ik al gehoord. Haha. Lijkt mij dan ook wel eens plezant om te kunnen spelen 😉

 • Glamview

  25 september 2016 at 16:52

  Wauw! Het ziet er echt heel mooi uit! PRachtige omgeving zeg. Ook kerken in steden vind ik er vaak heel interessant en mooi uit zien. Ook van weg het prachtige glas inderdaad in de ramen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

5 voordelen van een kat in huis

Volgende bericht

Review - OPI, I want to be a-lone-star