5 voordelen van een kat in huis

De dag voor mijn 8ste verjaardag, dàt was de dag waarop we onze eerste kat kregen (of zeg maar vonden). En sindsdien is ons huis nooit meer kat-loos geweest. En gelukkig maar ook, want ik zou niet meer zonder mijn liefste beestjes ter wereld kunnen hoor. Ze brengen wat leven in de brouwerij en maken het gewoon gezellig thuis. You can call me a crazy catlady if you want to ;) 

Altijd gezelschap
Of je nu gezellig tv aan het kijken bent, ziek in de zetel ligt of gewoon gaat slapen. Je kat zal er altijd zijn. Extra handig als je eens nood hebt aan een knuffel.

Je kunt je hart zonder problemen uitstorten
Wat er ook aan de hand is of hoe je je ook voelt. Je kunt zonder problemen alles tegen je kat vertellen. Hij (of zij) zal luisteren en zal je ook geen afkeurende blikken toewerpen. Ook je geheimen zullen voor altijd veilig zijn bij jouw favoriete huisdier ;) 

Ze brengen troost
Katten voelen verdriet aan. Dus heb je een slechte dag en kom je al huilend de kamer binnen gestormd.... de kat zal in no-time naast je komen zitten om je te troosten. Van een beste vriend gesproken. Right?! 

Propere, makkelijke dieren
Zelfstandige beestjes zijn het, die katten. Ze wassen zichzelf, moeten niet uitgelaten worden,... . Allemaal heel gemakkelijk dus. Veel werk heb je er niet aan. 

Goed voor je gezondheid
Huisdieren, en dan voornamelijk katten, zijn goed voor je gezondheid. Ze verlagen stress (en daarmee ook de kans op hart- en vaatziekten) en zijn daarom erg aangenaam gezelschap. Hoe fijn voelt het ook als een kat rustig op je schoot in slaap valt en een kalmerend spin-geluid maakt? Ik word daar alvast altijd kalmer van. 


Ben jij ook zo'n katten-persoon? Of zie jij liever honden?

Liefs, Sarah

17 opmerkingen

 1. Een kat in huis lijkt me erg leuk maar helaas ben ik er allergisch voor. Daarom hebben wij een hond, hihi!
  Liefs,
  Elles

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aw, dat is jammer. Gelukkig kan je wel een hond houden dan :)

   Verwijderen
 2. Ah lief! Hetzelfde geld voor een hond <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb zelf nog nooit een hond gehad maar kan het mij wel voorstellen :)

   Verwijderen
 3. Ik ben zeker een kattenmens, honden vind ik verschrikkelijk haha! Ik heb er zelf nog nooit een gehad, maar bij mijn vriend thuis hebben ze wel twee katten. Sinds dien ben ik dus ook om en wil ik ook een kat als ik samenwoon. Wat je zegt, het is fijn als zo'n beestje op je schoot in slaap valt en je zo'n zpinnend geluid hoort. Lekker rustgevend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben zeker een kattenmens, honden vind ik verschrikkelijk haha! Ik heb er zelf nog nooit een gehad, maar bij mijn vriend thuis hebben ze wel twee katten. Sinds dien ben ik dus ook om en wil ik ook een kat als ik samenwoon. Wat je zegt, het is fijn als zo'n beestje op je schoot in slaap valt en je zo'n zpinnend geluid hoort. Lekker rustgevend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik vind honden ook heel leuk maar katten zijn toch net dat ietsje specialer vind ik :) Zo'n rustige beestjes. Daar word ik zelf ook relaxed van!

   Verwijderen
 5. Ik vind katten hele lieve beestjes. Wij hebben er thuis ook één. Als ik of een van m'n zusjes ziek is gaat 'ie altijd bij diegene liggen, heel lief. Alleen op momenten dat 'ie ze nagels uitzet wordt het wat vervelend haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja, die nagels... dat moeten we er dan maar bij nemen ;)

   Verwijderen
 6. Ooh wat mis 'k m'n poezekes zo :'( Ze zijn altijd in de buurt & ookal leefden die van ons buiten, toch kon je altijd bij hen terecht voor een knuffel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik typ dit met een kat op m'n schoot, heerlijk! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Cute! Ik heb een hond, maar vroeger ook een kat gehad. Ben dol op dieren!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ahhh allemaal redenen om een kat in huis te nemen. ♥♥ Kon ik mijn moeder hiermee ook maar overtuigen haha! Vroeger leek het me al leuk om een katje te hebben. Mijn vader is ook een kattenmens, maar mijn moeder wil het absoluut niet hahaha! Merk dat ik de laatste tijd een steeds grotere liefde voor katten krijg. Laatst liep ik 's avonds over straat, en een buurman haalde zijn oude kat naar binnen. Die kat was altijd al buiten toen ik als kind in de straat speelde en heel aaibaar. Dus daar had ik nog even een leuk gesprek mee. Ik zou later ook heel graag een katje in huis hebben! XX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, wat leuk om te horen. Hopelijk kan je je moeder toch nog overtuigen ;) En anders is het later extra leuk om dan een kat in huis te kunnen nemen. Dan heb je er zo lang op moeten wachten en is dat moment super speciaal :)

   Verwijderen