James Bond Island - Thailand

Bekend van de James Bond films 'The man with the golden gun' en 'Tomorrow never dies', en vervolgens genoemd naar de film vanwege de populariteit: James Bond Island. In phang Nga, Noord-Oost gelegen van Phuket, ligt dit kleine eilandje waar jaarlijks heel wat toeristen heentrekken. De echte naam van het eiland is eigenlijk Kha Phing Kan, wat 'Hills leasing against each other' betekent. 

Met KhaoLak Vista Tours & Travel gingen we op zoek naar de bekende James Bond rots. Met de boot gingen we eerst naar een platform waar we konden overstappen in een kano. Gezellig, samen met een meneer die voor ons peddelde, door de rotsen varen. Wat een leventje! En wat een prachtige natuur toch!!!

Na onze kano-tocht stapten we terug ons bootje op om naar James Bond eiland te varen. Omdat we zo vroeg waren was het nog heel kalm, dus onze reisgids maakte er meteen een hele fotoshoot van. Poseren voor die rots, holla! Haha. Het was er overigens ook veel kleiner dan ik in gedachten had. Op 10 minuten tijd heb je heel het eiland wel gezien, en ook de rots zelf ziet er in het echt maar kleintjes uit. Hij is 20 meter hoog en 4 meter breed, voor de geïnteresseerden ;) Niet zo groot als je zou denken.

Kan je in de rots de leeuw zien die het varken probeert te vangen? ;)


Vervolgens vaarden we door naar de Sea Gypsy Village. Een stadje op het water. Zo gek om te zien hoe mensen daar kunnen leven. Het stond er vol met kraampjes waar je leuke dingen kon kopen, wat best fijn was om te zien allemaal. Thailand is blijkbaar ook dé plaats om echte parels te kopen (want goedkoop!), maar na wat rond te hebben geneusd heb ik dat maar aan mij voorbij laten gaan. Ik zou namelijk totaal niet weten wanneer iemand mij een échte of een valse parel aan het verkopen is, dus... helaas! Wel kocht ik er enkele leuke kommetjes die gemaakt waren van een kokosnoot. Zalig!
Gekocht!

In de Gypsy Village bezochten we ook een schooltje. Altijd interessant om te zien hoe het eraan toegaat in andere landen; laat staan in zo'n drijvende stad. Ik zou er echt niet willen wonen. Onze gids vertelde ons ook dat het vrijwel onmogelijk was om de kinderen daar engels te leren spreken omdat niemand (van buiten de stad) daar wilt gaan werken. Ze vinden dus gewoonweg geen leerkracht Engels. En de mensen die er wonen spreken geen, of erg gebrekkig, engels. Tja, woon er ook maar eens.


En toen was het middag. Tijd voor de lunch. Ik denk dat ik nog nooit zoveel eten in één keer heb voorgeschoteld gekregen. Haha. Onze gids wilde uiteraard weer graag een foto van ons trekken ;)


Na het eten hadden we nog even tijd om wat in de stad rond te gaan lopen en naar de marktkraampjes te gaan kijken. Tot er op een gegeven moment een meneer met een geklede gibbon naar mij toe komt gewandeld... En halleluja, ik ben zo erg tegen dierenmishandeling, maar toen die aap zijn hand naar mij uitstak kon ik echt niet weigeren hem ook een handje te geven. Arm beest! Uiteraard zat het dier, voor ik het wist op mijn schouder en heb ik de meneer maar snel vriendelijk bedankt. Apen horen thuis in het wild. Punt.


Maar oké. Eventjes later was het terug tijd om naar de boot te gaan en vaarden we terug naar onze taxi. Volgende stop was de Suwankuha Tempel, waar je een liggende Boeddha kan zien. Het is zo eens iets anders dan al die andere Boeddha's ;) Rond deze grot liepen ook weer een hele hoop wilde apen rond. Altijd leuk om daar tussen te lopen! Aangekomen bij de liggende Boeddha konden we onze 'toekomst laten voorspellen'. Zo'n dingen vind ik altijd super tof! De zin 'What you wish won't be long to come true' vond ik alvast veelbelovend. De rest was eerder een beetje gek ;)
Toekomst?

En dat het toen alweer tijd was voor de laatste stop. En maar goed ook, want het begon te regen! De Ton Pling Waterval is een kleine waterval die niet zo ver van ons hotel ligt. We waren er al eerder gaan zwemmen, dus uiteindelijk zijn we hier niet meer lang gebleven.


Aangekomen in het hotel hebben we ons wat opgefrist en zijn we gaan uit eten. Yum! Wat een heerlijke dag alweer!


Heb jij James Bond Island al eens eerder bezocht?

Liefs, Sarah 

10 opmerkingen

 1. Oh wauw wat ziet het er daar gaaf uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, jaloers! Dat ziet er echt geweldig uit!
  Liefs,
  Elles

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige natuur! Gaaf blog is dit, ik kom zéker vaker terug om jullie avonturen te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh die aapjes.. die vind 'k zo lief. Wist je dat 'k ooit zo'n aapje als huisdier wou? :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke foto's en blog heb je! Bedankt voor je reactie op mijn blog trouwens, nu kan ik de jouwe ook ontdekken. Door Sandra (aroundsan) begon het al te kriebelen om ooit ook eens naar Thailand te gaan (ben normaal niet echt aangetrokken tot het Oosterse deel van onze wereldbol) en door jouw enthousiasme wil ik er meteen nog een beetje meer heen! Liefs :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je lieve reactie. Zo leuk om te lezen! Sandra's artikels lees ik ook altijd met heel veel plezier :) En jaaa, Thailand is sowieso de moeite hoor. De mooie natuur, de vriendelijke mensen, het lekkere eten,... . Je moet het eens meegemaakt hebben ;)

   Verwijderen