Gruissan + Gruissan plage

Het dorpje Gruissan en het nabijgelegen strand lagen niet zo héél ver van ons vakantiehuisje, dus besloten we om daar ook eens een kijkje te gaan nemen. Ons huis lag namelijk meer in het binnenland, dus door middel van een bezoekje aan Gruissan hadden we de zee ineens ook nog eens gezien. Top dus! 

Gruissan, één van de mooiste dorpjes van Frankrijk, heeft een soort van typisch Franse charme. Het is een oude, maar tegelijk springlevende badstad. Er is een kleine jachthaven en het dorp zelf ligt in een kring rond een middeleeuws kasteeltje. Van hierop heb je een uniek uitzicht op de omgeving. Een erg leuke plaats om eens rustig te gaan rondstruinen.Gruissan Plage, dichtbij Narbonne, is een wijd open zandvlakte aan zee. Langgerekte zandstranden en strandhuisjes op palen kenmerken deze plaats, waar jaarlijks een hele hoop toeristen naartoe trekken om van het warme weer en de zee te kunnen genieten. Persoonlijk heb ik al mooiere stranden gezien, maar hoe dan ook was het leuk om hier eens geweest te zijn.


Ben jij deze zomer ook al naar de zee geweest?

Liefs, Sarah

10 opmerkingen

 1. Wat een mooi dorpje! Ziet er heel anders uit dan het dorpje waar ik zat dit jaar, in Normandië! Grappig om te zien.
  Liefs,
  Elles

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, alles in Frankrijk is zo verschillend. Maar toch even mooi vind ik :)

   Verwijderen
 2. Ziet er een leuk dorpje uit. Ik zal eens moeten werk maken van een TravelBucketList :p

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben naar Narbonne Plage geweest toen ik op vakantie was. Nu baal ik wel een beetje dat ik hier niet ben geweest, ziet er wel gezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa, ik zag het al op je blog :) Narbonne Plage stond ook op mijn lijstje maar is er niet van gekomen wegens tijdsgebrek. Zal voor een volgende keer zijn :)

   Verwijderen
 4. Prachtige foto's en wat een mooi dorpje. Ik ben op dit moment vlakbij de zee and I love it ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. En altijd zalig om dichtbij de zee te zitten. Zo rustgevend <3

   Verwijderen