Phi Phi Islands + Koh Khai Nok

Misschien wel één van de meest toeristische plaatsen in Thailand, maar hoe dan ook… de Phi Phi eilanden moet je toch wel een keertje bezocht hebben. Alom bekend door de film ‘The Beach’, die werd opgenomen bij Maya Bay, en een klein paradijs op aard. Hoewel het natuurlijk jammer is dat de kleine eilandjes overspoeld worden door toeristen, blijft het er toch de moeite waard. Kijken / lezen jullie mee?

Via KhaoLakVista Tours & Travel boekten we ons uitstapje naar de Phi Phi eilanden. ’s Morgens werden we goed op tijd opgehaald aan ons hotel en eens aangekomen in de haven kregen we wat te drinken tijdens een uitgebreide presentatie over wat ons die dag te wachten stond. En kijk hoe leuk het vertrekhaventje eruit zag. Ik bedoel maar… Dit is trouwens de Royal Phuket Marina Pier. Echt mooi.

Op de boot! Omdat we in Thailand waren tijdens het regenseizoen en het er op zee nogal wild aan kon toegaan (seriously!) werden we verplicht onze life jackets te dragen. Soms dacht ik gewoon elk moment uit de boot geslingerd te kunnen worden. Wat een rit. Amai mijn achterwerk 😉 (Want, auwch!)

Het uitzicht van op de boot was wel adembenemend mooi. Het weer zat ons niet zo mee, maar toch blijven die rotsen fantastisch om naar te kijken!

Snorkelen. Die vissen (Sergeant Majors) zie je hier erg veel. Zo plezant om er tussen te zwemmen. Ze zijn ook helemaal niet bang en komen gewoon naar je toe gezwommen. 

 Aan het genieten van het mooie uitzicht en het frisse water tijdens de hitte.

 ‘Waaauw, wat is het hier mooi!’

 Zo gek dat ik hier écht ben geweest. Hier is trouwens een stukje van Jurassic Park opgenomen.

En terug de boot op om naar onze volgende locatie te varen. We zijn nog gestopt bij Monkey Bay, waar we wilde aapjes gezien hebben, maar daar heb ik helaas geen goede foto’s van. Het was in ieder geval wel eens leuk om te zien. 

Vervolgens was het tijd om te gaan lunchen. En gelukkig maar, want het begon te stortregenen like crazy. We aten onze buikjes lekker vol aan het buffet dat hier voorzien was.

Met poncho én handdoek tegen de regen. Halleluja! Door het slechte weer (ik denk niet dat ik al ooit zo’n harde donderslag, zo dichtbij gehoord had), werd het ook te gevaarlijk om nog door te varen naar Maya Bay. BUMMER! Moeten we daar nog eens voor terugkomen 😉 Gelukkig klaarde het na een tijdje terug op en konden we onze tocht voorzetten naar Koh Khai Nok; een eilandje dat op zo’n dertig-tal minuten van de Oostkust van Phuket ligt. 

Na alweer een ruwe boottocht eindelijk aangekomen op Koh Khai Nok. Met de voetjes in het zand. Zalig.

 Genieten onder de palmbomen.

 Zo mooi…

En na nog wat ontspannen te hebben op dit eilandje was het alweer tijd om terug te keren naar huis. Wat een leuke dag was dit. Mocht je ook ooit in Thailand zijn… sla de Phi Phi eilanden zéker niet over. Ze zijn dan wel zo toeristisch als wat… dit kleine, magische paradijs moet je gewoon beleefd hebben. De moeite waard! 
Ben jij al eens op de Phi Phi eilanden geweest?
Liefs, Sarah

Comments (20)

 • Demi

  22 juli 2016 at 09:56

  Wat een fantastische plek. Ik ben er helaas nog nooit geweest, maar door je foto's kan ik niet wachten om er een keertje heen te gaan! 😀

  1. HosteSarah

   25 juli 2016 at 13:02

   Zéker de moeite om ooit eens naartoe te gaan 🙂

 • Melike

  22 juli 2016 at 15:37

  Ik wil hier ook graag heen, net een paradijs!

  1. HosteSarah

   25 juli 2016 at 13:02

   Dat is het ook! Paradijs op aard 😉

 • Evelyne Vergote

  22 juli 2016 at 21:45

  It's like paradise!

  1. HosteSarah

   25 juli 2016 at 13:03

   Da was het ook!

 • Monique | WritingMonique

  23 juli 2016 at 08:28

  De foto's zien er prachtig uit, wat een speciale, mooie plek!

  1. HosteSarah

   25 juli 2016 at 13:03

   Dat was het zeker!

 • Marion | The Dutch Adventure Seeker

  23 juli 2016 at 15:55

  Hele mooie foto's! Wij hebben de Phi Phi eilanden wel overgeslagen, haha! We zijn er lang af gevaren om naar Koh Yao Noi te gaan. Suuuuper mooi eiland. Ik denk dat we wel een soortgelijke natuur hebben gezien in Khao Sok en dan Cheow lan lake. Ook zulke mooie rotsen die uit het water steken. Zo mooi! Zoals op die foto die ik nu heb laten afdrukken die je op mijn blog zag 🙂

  1. HosteSarah

   25 juli 2016 at 13:05

   Inderdaad, die foto was héél herkenbaar 😉 En oeeh, Koh Yao Noi staat hier nog op de bucketlist hoor. Lijkt me ook een fantastisch eiland!

 • Florence

  23 juli 2016 at 20:55

  Wanderlust-level is hoog! <3

  1. HosteSarah

   25 juli 2016 at 13:06

   Haha, ja! Ik wil zelf ook alweer terug 😉

 • Esmay

  24 juli 2016 at 00:54

  Wat ontzettend gaaf! I envy you! Ik hoop echt dat je het even fantastisch hebt gehad als dat het eruit ziet. x

  1. HosteSarah

   25 juli 2016 at 13:06

   Het was er zelfs nog beter dan op de foto's! Echt zalig om daar te kunnen zijn <3

 • Sas

  25 juli 2016 at 19:26

  Wat een prachtige foto's zeg! Ziet eruit als intens genieten

  1. HosteSarah

   25 juli 2016 at 20:00

   Dankjewel. Genieten hebben we gedaan. Zalig! 🙂

 • Unknown

  27 juli 2016 at 20:10

  Vorig jaar heb ik precies dezelfde tour gedaan, haha! Alleen konden wij gelukkig wel naar Maya Bay. Echt jammer dat het te slecht weer was zeg, bwuh. Balen als je zo dicht in de buurt bent en je dan niet kan. 🙁 MKoh Kai Nok was echt zo'n eilandje bom vol toeristen he? Haha, werd jij ook zo gek van de locals die om de minuut langs kwamen of je een smoothie wilde? :')

  1. HosteSarah

   27 juli 2016 at 21:36

   Aaah, zalig dat je dezelfde tour hebt gedaan 🙂 Was inderdaad wel zwaar balen dat we niet naar Maya Bay konden, maar nu hebben we meteen ook een goede reden om weer eens terug te kunnen gaan 😉 En jaaa, Koh Kai Nok was mooi, maar té toeristisch voor mij. Dat van die smoothies had ik ook aan de hand. Constant stond er wel iemand naast mij om te vragen of ik iets moest drinken. Haha. Nu ja, het was sowieso fijn om er toch eens geweest te zijn. Hebben we dat ook weer meegemaakt 🙂

 • Travellers of the world

  9 december 2016 at 15:45

  Mooie foto's! Wij waren in Maleisië en zijn toen een week uitgeweken naar Thailand, helaas niet op Phi phi geweest. wij kozen voor Koh Lipe (magisch mooi, maar in het laagseizoen volgens mij een stuk minder, want er lag heel veel afval en uitstapjes gingen bijna allemaal niet door. De boottocht was zo heftig dat iedereen zowat moest overgeven :p) En wij gingen naar Koh Lanta, door het laagseizoen konden wij daar 5 sterren overnachten voor een hele mooie prijs. Wij wilden puur relaxen. Ikwil zeker nog eens naar Thailand om ook echt wat te zien. Dan ga ik wel naar phi phi en pak ik hopelijk koh lipe nog een keer mee als het er minder rommelig is

  1. HosteSarah

   28 december 2016 at 17:49

   Oeh, Koh Lipe staat hier ook nog op de bucket list hoor 😉 Wij zijn ook in Thailand geweest in het laagseizoen en ik zou héél graag ook daarbuiten nog eens terugwillen. Wanneer het weer beter is en er inderdaad misschien wat minder afval te vinden is 😉 Phi Phi is SUPER mooi maar wel ontzettend toeristisch. Dat is dan wel weer een minpuntje. Maar hoe dan ook wel de moeite!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Harry Potter: The Exhibition - Brussel

Volgende bericht

Natural travel make-up routine