Nutella cupcakes

Gebak gecombineerd met Nutella choco kon in mijn ogen niet misgaan. Ik kan Nutella zo uit de pot lepelen, dus deze cupcakes zijn als het ware dé hemel. Yummie. Hier volgt het recept.

Benodigdheden voor 12 cupcakes
- 4 eieren
- 200g patisseriebloem
- 2 tl bakpoeder
- 140g boter
- 120g kristalsuiker
- 80g Nutella

Benodigdheden voor de topping
- 200g boter
- 200g poedersuiker
- 200g Nutella
- 8 el melk

Bereiding cupcakes
Voeg simpelweg alle ingrediënten, behalve de patisseriebloem, samen en klop totdat alles goed gemengd is. Spatel vervolgens ook de bloem voorzichtig door je mengsel heen. Schep dan je cakevormpjes voor 3/4de vol met beslag en bak ze 25 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden.


Je kunt testen of je cakejes klaar zijn door er een satéprikker in te steken. Wanneer die er weer droog uitkomt mogen de cupcakes uit de oven.

Bereiding topping
Voeg opnieuw alle ingrediënten samen en blijf minstens tien minuten kloppen zodat je een mooi geheel krijgt. Doe dit mengsel in een spuitzak en spuit toeven op je cupcakes. (Of schep de topping er gewoon bovenop met een lepeltje.)


En dat was dat. Klaar om te kunnen genieten van deze zoete lekkernij. 

SMAKELIJK!  

18 opmerkingen

 1. Het ziet er wel heel lekker uit. Ik vraag mij af of je dit ook kan doen met gewone choco. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor zover ik weet wel! Op die manier kan je dan een hele hoop verschillende soorten cupcakes maken met allerlei soorten choco :)

   Verwijderen
 2. Ziet er heerlijk uit! Hihi, ik weet gelijk al mensen die ik hier blij mee kan maken. Ik mag de ingrediënten van deze cakejes zelf niet, maar het is ook leuk om te te maken. :) Ik sla het gelijk op!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dankjewel. Zo leuk :) Wel erg jammer dat je ze zelf niet mag eten. Ik wou dat ik zo'n genie was die meteen op een alternatief recept kon komen met ingrediënten die wél zouden mogen, maar helaas ben ik niet zo'n chef kok ;)

   Verwijderen
 3. Holy moly, nutella + cupcakes = hemel. Dit lijkt me onwijs lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hmm ze zien er goed uit en smakelijk denk ik ook heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh my!! Wat ziet dit er lekker uit!! Kan ik er eentje ophalen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik krijg spontaan 't water in mijn mond ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit ziet echt heel lekker uit! Leuk recept!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oeh HEERLIJK! <3 looooove nutella!!

  BeantwoordenVerwijderen