Natural travel make-up routine

Op reis draag ik liefst van al zo weinig mogelijk make-up. Natuurlijk wil ik er ook niet de hele dag uitzien alsof ik nog maar pas wakker ben, dus gebruik ik een minimum aan producten om een soort van ‘no make-up, make-up look’ te creëren. Dan kan ik in ieder geval met een gerust hart de deur uitgaan, zonder dat mensen mijn wallen beginnen aan te staren. Hier volgt mijn stappenplan…

Na het wassen van mijn gezicht gebruik ik altijd een vochtinbrengende crème. Op reis liefst eentje die spf bevat. Olaz Essentials Complete voor normale tot droge huid bevat spf 15 en werkt prima voor mij.

Ook een product voor de donkere kringen onder mijn ogen is noodzakelijk. De laatste tijd ben ik helemaal ‘into’ Clinique All About Eyes, een crème die de huid rondom je ogen opfrist en zacht doet aanvoelen. Zalig.

Wanneer ik mijn gezichts- en oogcrème wat heb laten intrekken begin ik mijn concealer aan te brengen. Op vakantie vermijd ik foundation zoveel ik kan en hou ik het simpel. De Clinique Anti Blemish Solutions Clearing Conealer is een geschenk uit de hemel voor mijn huid. Hij bedekt imperfecties erg goed en gaat puitjes tegen. Halleluja! Ik ben trouwens ook nog steeds verliefd op mijn Expert Face Brush van Real Techniques. Geen betere manier om concealer of foundation aan te brengen dan met die kwast!

Higlight, blush en bronzer breng ik vervolgens aan met een Elf Fan Brush en een platte kwast van Catrice. Het Naked Flushed palette van Urban Decay bevat alle kleuren die ik nodig heb en is daarom ook ideaal om mee op reis te nemen. Lekker compact.

En dan is het tijd voor de ogen en de lippen. Een simpele oogschaduw van YSL (de Full Metal Shadow) om wat kleur toe te voegen, een wimperkruller en mijn favoriete mascara van Essence, en een lippenbalsem van Elizabeth Arden met daarin spf. 
Zo. Good to go, zeg maar. Klaar om op avontuur te gaan 😉
Welk make-up product is onmisbaar tijdens jouw reizen? 

Liefs, Sarah

Comments (7)

 • Dineke

  25 juli 2016 at 20:12

  Wat een fijn artikel! Ik gebruik graag de waterproofmascara van de Etos, eyeliner van de Primark en the nNdes van Maybelinne New York!

  1. HosteSarah

   26 juli 2016 at 07:30

   Dankjewel! Waterproof mascara kan op vakantie inderdaad ook altijd handig zijn 🙂

 • Silke

  25 juli 2016 at 20:22

  Die lippenbalsem ziet er echt leuk uit, zo'n schattige verpakking. En die mascara is zooo goed he! Al enkele jaren mijn favoriet 🙂 Zelf gebruik ik eigenlijk niet echt make-up, zeker niet op reis. Daar is het zonnecreme all the way, haha. Al is het 's avonds wel leuk om je eens uit te dossen! Liefs 🙂

  1. HosteSarah

   26 juli 2016 at 07:32

   Wanneer ik de hele dag ga zwemmen draag ik ook enkel zonnecrème. Inderdaad wel leuk om je te kunnen opmaken als je weggaat 🙂 En jaaa, favoriete mascara EVER. Haha 🙂

 • Unknown

  25 juli 2016 at 21:11

  Op reis gebruik ik eigenlijk dezelfde producten als thuis. Aangezien ik al zo weinig gebruik, haha! Ik doe op reis sowieso altijd mascara op (en ja, de wimperkruller gaat ook zeker mee!), gebruik wenkbrouwpoeder en af en toe eyeliner en lipstick als ik uiteten ga bijvoorbeeld.

  1. HosteSarah

   26 juli 2016 at 07:33

   Mascara is hier ook echt altijd een must! En de wimperkruller ook 😉

 • Unknown

  25 juli 2016 at 21:11

  Op reis gebruik ik eigenlijk dezelfde producten als thuis. Aangezien ik al zo weinig gebruik, haha! Ik doe op reis sowieso altijd mascara op (en ja, de wimperkruller gaat ook zeker mee!), gebruik wenkbrouwpoeder en af en toe eyeliner en lipstick als ik uiteten ga bijvoorbeeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Phi Phi Islands + Koh Khai Nok

Volgende bericht

Current favorites