Harry Potter: The Exhibition - BrusselToen ik enkele maanden geleden hoorde dat de Harry Potter exhibition naar Brussel kwam was ik zo enthousiast dat mijn hart er letterlijk sneller van ging kloppen. Potterhead right here ;) Uiteraard waren mijn tickets snel geboekt en vorige week was het eindelijk zover; het was tijd om naar de expo in Brussel te gaan. Spannend! 

Exhibition WAT? 
In het kort; de Harry Potter exhibition is een rondreizende tentoonstelling waar je decors, kostuums, rekwisieten,... uit de Harry Potter films kunt gaan bekijken. Sinds 2009 heeft deze hele tentoonstelling al in Chicago, Boston, New York, Toronto, Seattle, Sydney en Singapore gestaan. Er zijn dus al een hele hoop mensen naar kunnen gaan kijken!

Expo Brussel

Info
Van 30 juni tot en met 11 september kan je dus nu ook in Brussel naar deze exhibition gaan kijken. Kaartjes zijn verkrijgbaar op ticketmaster.be en kosten €19,90/volwassene. Uiteraard zijn er ook speciale tarieven voorzien voor groepen, scholen, kinderen,... . Je kunt zelfs een B-Dagtrip boeken als je met de trein wilt gaan.

Mijn ervaring
Wij reden 's morgens naar Brussel en parkeerden op parking T, vlakbij Brussels Expo. Super makkelijk dus. Een kwartiertje op voorhand stonden we aan de ingang van de expo en tegen 10u, het uur waarop wij naar binnen mochten, konden we ook effectief naar binnen gaan. In groepjes ga je naar de sorteerhoed, waar vrijwilligers een afdeling toegewezen kregen. Best plezant! Vervolgens mag je de expo binnengaan. En wauw... best indrukwekkend om al die rekwisieten uit de films te zien. Ik heb mijn ogen uitgekeken. (Let wel; ik heb de Harry Potter studio's in Londen nog nooit bezocht dus ik had dit nog nooit gezien!) Ik vond het fantastisch. Ook het feit dat ze, ondanks dat het toch gewoon maar een tentoonstelling is, er enkele interactieve dingen hebben ingestoken was tof. Zo kon je in Hagrid's stoel gaan zitten, zwerkbal spelen en mandragora's uit bloempotten trekken. Kleine, simpele dingen die zo'n tentoonstelling toch een klein beetje actie geven.

Na een dik uur hadden we alles gezien en konden we via de (helaas!) erg dure shop terug naar buiten wandelen.De moeite?
Hell, YES! Als grote Harry Potter liefhebber is dit iets dat je sowieso gelukkig gaat maken. Mensen die niet zo 'into' Harry Potter zijn kunnen misschien beter wegblijven. De tentoonstelling is best klein en dan is de inkomprijs redelijk hoog om daar een uurtje te gaan rondlopen. Ook was het er erg druk, en zoals ik al zei ook klein, wat soms voor een benauwd gevoel zorgde. Moest je dus gaan... doe zeker niets al té warm aan. Of ga voor laagjes, zodat je makkelijk iets kan uittrekken ;)

Oh, en de audiogids die je ook kan kopen om tijdens de tentoonstelling wat meer info te krijgen over alle rekwisieten die je ziet... die vond ik persoonlijk niet de moeite! Zoveel extra informatie werd daar nu ook weer niet op gegeven. Maar daar doe je natuurlijk mee wat je zelf wilt.

Brussel!
Na de tentoonstelling besloten we nog wat te gaan eten in het Bruparck en er naar de Kinepolis te gaan. Best een leuke omgeving daar! Als je in de buurt ben kan je er evengoed eens een kijkje gaan nemen ;) Alles ligt daar toch op wandelafstand van elkaar. En uiteraard is het Atomium ook een leuke plaats om eens een kijkje te gaan nemen.
Ben jij al naar de Harry Potter expo in Brussel gaan kijken? 

Liefs, Sarah

6 opmerkingen

 1. Als grote Harry Potter-fan kan 'k mij voorstellen dat dit amazing was :) Ik heb nooit Harry Potter gezien & ben dat ook niet van plan. Mij zegt 't dus totaal niets.
  In Brussel ben 'k wel al geweest. Samen met m'n nonkel & we hebben dan met een citytourbusje de hele stad verkent. Zeer leuk! 'k Voelde mij toerist in eigen land :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thans écht de moeite hoor, het Harry Potter verhaal. Ik kan mij voorstellen dat het u niks zegt (ik ben zelf ook nie voor zulke fantasie toestanden), maar Harry Potter is zoveel meer dan alleen da. Zo mooi!

   Verwijderen
 2. Wat een leuke foto's allemaal zeg, ik heb nog nooit harry potter gekeken. oops! maar als fan kan ik dit wel begrijpen dat je het dan eventjes wilt zien! en die pizza oeh!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaaah, als Harry Potter-fan moét ik dan gewoon zeggen dat je de Harry Potter films sowieso eens moet bekijken (of de boeken moet lezen!) ;) En ja, die pizza was héérlijk. Yum!

   Verwijderen
 3. aaah dat is gaaf zeg!! Ik wil ook graag eens naar groot britannië om het kasteel te bezoeken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa, dat staat bij mij ook ZO hoog op de bucketlist! Lijkt me fantastisch :)

   Verwijderen