Een dagje Phuket; tempels en apen in overvloed

Omdat wij in Thailand in de provincie ‘Phang Nga’ zaten besloten we via KhaoLak Vista Tours & Travel voor een dagje een taxi te huren. Op die manier zouden we op een efficiënte manier Phuket kunnen zien. We hadden een lijstje gemaakt met dingen die we wilden zien en onze chauffeur heeft ons daar, altijd met een lach op zijn gezicht, naartoe gebracht. Wat een luxe. Je wordt gewoon vrolijk van hoe vriendelijk de mensen in Thailand zijn! Doe daar nog eens de mooie omgeving bij en… BAM. Paradijs op aarde, much?! 🙂

Eerst en vooral stopten we bij Wat Phra Thong. Deze plaats is voornamelijk bekend onder locals die er komen bidden. In één van deze tempels kan je een Boeddha-beeld terugvinden dat half in de grond zit (zichtbaar vanaf de schouders). Men noemt het daarom ook wel ‘The half Burried Buddha’ in Thailand. Er bestaan verschillende verhalen over dit beeld, maar waar het altijd op neerkomt is dat niemand deze Boeddha ooit heeft kunnen opgraven. En daarom is hij nog steeds niet helemaal zichtbaar.

Op zich was dit eigenlijk een tempel zoals je er in Thailand duizenden tegenkomt, maar omdat dit ons eerste échte tempel bezoekje was waren we toch onder de indruk. Zo speciaal!

Vervolgens reden we naar Wat Khao Rang. Opnieuw een tempel. Dit keer eentje die wat hoger aangeschreven stond op Tripadvisor. En wauw… ik was alweer meteen onder de indruk. Bovenop de Khao Rang Hill bevindt zich deze fantastische, rustgevende tempel. Wij hadden het geluk dat we er vrijwel alleen waren, en dat voelde erg goed aan. Dat uitzicht, die rust, dat gelukzalig gevoel dat je daar had… zo bovenop die heuvel in zo’n machtige tempel. Wow. Fantastisch!

Mocht je zelf ook interesse hebben in een bezoekje aan deze tempel… probeer dan weekends te vermijden aangezien locals er dan massaal naartoe gaan om te bidden.

Next up was Old Phuket Town. De perfecte plaats om even te stoppen om wat rond te slenteren en iets lekker te gaan eten. Wij kwamen er voorbij wat leuke winkeltjes, een marktje en besloten uiteindelijk wat te gaan eten in het hippe Chino@Cafe’ Gallery. Yum! Moest je ooit in de buurt zijn. Aanrader!

Tijd voor mijn favoriete stopplaats. Monkey Hill. Hier keek ik zo naar uit. Haha, ja serieus! Een hele hoop apen (short tail macaques) die daar op een heuvel (of zeg maar berg) leven. Wat een leuk zicht. En hoe fijn om daar tussen te kunnen lopen. Sinds eind 2015 / begin 2016 (?) is het ook verboden om wilde dieren nog te voederen in Thailand. Er hangen grote borden waarop de regels staan uitgelegd, en ook onze chauffeur wees ons erop dat we beter gewoon op een afstand van de aapjes bleven. Zulke dingen kan ik alleen maar toejuichen. Alleen jammer dat er zoveel mensen die beesten dan tòch nog eten geven. Wilde dieren horen gewoon wild te zijn denk ik dan. Tja…

In ieder geval… bovenop de heuvel hadden we gelijk ook een mooi uitzicht over Phuket. Zalig om gewoon op een bankje te kunnen gaan zitten om te genieten van het uitzicht… met een aap naast je. Haha.

Wat Chalong was onze volgende stop. Een terrein met daarop een heleboel indrukwekkende tempels. Eén van de meer toeristische plaatsen van Phuket. Het krioelde er ook van het volk. Hoe mooi zijn die tempels ook?! En hoe druk het er ook was, wanneer je zo’n gebouw binnenstapt valt er meteen ook een soort van rust over je. Misschien omdat je er stil moet zijn, of omdat je je schoenen moet uitdoen, of… (?). Ik weet het niet. Maar speciaal is het alleszins wel. Fijn om meegemaakt te hebben!

Onze laatste stop was bij de 45m hoge Big Buddha. Opnieuw… indrukwekkend hoor. Om er naartoe te gaan moet je eerst een best wel stijle berg oprijden, waar ik overigens véél te veel olifantjes naast de weg heb zien staan. Zo zielig! Allemaal vastgebonden aan een paal, wachtende op toeristen die op hun rug willen gaan zitten. In wat voor wereld leven we toch?!

Maar enfin. Eens aangekomen op de parking kan je te voet verder langs kraampjes met souvenirs, een meditatiehal en alweer een hoop apen. Die beesten zitten hier echt overal. Haha. Aangekomen op het platform waar de grote Boeddha staat heb je meteen ook weer een mooi uitzicht over Phuket. Ook staat er nog een kleinere, goudkleurige Boeddha naast de Big Buddha. Deze is ‘maar’ 12m hoog en valt bijna niet op door de imposante verschijning van de grote Boeddha.

Ook hier hangt overigens weer een rustgevende sfeer. Er wordt kalme muziek gedraaid en je hoort belletjes rinkelen. Die kan je daar namelijk kopen, er een boodschap opschrijven en daar ophangen. Leuk bedacht wel.

En toen was het tijd om terug naar ons hotel te keren. We zijn de hele dag onderweg geweest en dat werd, door die hitte, snel vermoeiend. Het was in ieder geval de moeite om Phuket gezien te hebben en ik zou het iedereen kunnen aanraden. Wat een ervaring, zeg!

Ben jij al eens in Phuket geweest?

Liefs, Sarah

Comments (6)

 • Evelyne Vergote

  29 juli 2016 at 08:37

  Wat een mooie foto's weer! Krijg direct zin om er naartoe te gaan 😉

  1. HosteSarah

   31 juli 2016 at 18:46

   Dankuwel 🙂

 • Lostoba

  29 juli 2016 at 22:05

  Ontzettend leuke foto's!

  1. HosteSarah

   31 juli 2016 at 18:46

   Danku!

 • Nesrin

  31 juli 2016 at 22:57

  He wat zielig voor die olifanten…

  Prachtige foto's, heel gaaf. Ik zal en moet Thailand zien en beleven 😉

  1. HosteSarah

   1 augustus 2016 at 11:08

   Dankjewel 🙂 Ik duim voor je, dat het er sowieso eens van komt!
   En ja, de olifanten… dat is dan weer een groot nadeel van al dat toerisme… Jammer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Current favorites

Volgende bericht

James Bond Island - Thailand