Day Zero Project – Send a Secret to PostSecret

PostSecret is een kunstproject in de Verenigde Staten waarbij mensen anonieme kaarten sturen waarop ze een geheim vertellen. De kaarten worden vervolgens op een website geplaatst zodat iedereen ze dan kan bekijken. Super fascinerend vind ik dat. Ik heb al heel wat tijd gespendeerd aan het lezen van zulke kaarten en herken me regelmatig in andere mensen hun geheimen. Best fijn eigenlijk. Ook vind ik het een soort van ‘verfrissend’ om te zien hoe open mensen kunnen zijn. Tegenwoordig zie je op social media enkel en alleen de goede kant van iedereen. Maar zo perfect voelt iedereen zich dan blijkbaar toch ook weer niet, afgaande op alle geheimen op de kaartjes. Een uniek project waar ik maar al te graag aan meewerkte.

Het project ‘PostSecret’ werd opgericht toen de Amerikaanse Frank Warren duizenden aan zichzelf gerichte blanco postkaarten op willekeurige plekken achterliet met de boodschap “Je wordt uitgenodigd om anoniem een geheim bij te dragen aan een kunstproject; Dit mag gaan over spijt, angst, verlangen,… zolang je het nog nooit met iemand anders gedeeld hebt.”

Dit werd zo’n succes dat Warren een blog oprichtte en alle kaarten daarop begon te delen. Ondertussen bestaat er al jarenlang een officiële PostSecret website en zijn er zelfs al enkele boeken gepubliceerd met daarin een selectie van de ontvangen postkaarten.

En voila. Ondertussen heb ook ik meegedaan met het project. Ik had nog enkele postzegels liggen die ik toch niet meer wist te gebruiken, dus waarom niet?! Je kunt iets van je hart schrijven, het is anoniem en je bent ineens ook creatief bezig. Best plezant. Al zet zo’n project je natuurlijk ook wel aan het denken. Ik verstuurde drie kaartjes, dus drie geheimen, en daar heb ik best lang over moeten nadenken. Het is niet zo dat ik zóveel geheimen heb… Maar enfin. De kaartjes zijn ondertussen geschreven en verstuurd, dus wie weet lees je ooit wel één van mijn geheimen op de PostSecret website. Spannend.

Heb jij al ooit een geheim verstuurd naar PostSecret?

Liefs, Sarah

Comments (10)

 • Angelique

  13 juli 2016 at 10:36

  Nooit van gehoord, maar het spreekt me wel aan! Wat een goed idee.

  1. HosteSarah

   13 juli 2016 at 10:45

   Vond ik dus ook 🙂 Je bent meteen creatief bezig én je kunt je hart eens luchten. Best plezant.

 • Marion | The Dutch Adventure Seeker

  13 juli 2016 at 14:51

  hihi, grappig dat dit bestaat! Kun je toch je hart opluchten aan iemand, al heb je geen idee wie het is 😉

  1. HosteSarah

   13 juli 2016 at 21:39

   Exact 🙂

 • Sanne

  14 juli 2016 at 10:09

  Ik had er nog nooit van gehoord. Maar het lijkt mij wel een leuke manier om je geheim te vertellen. Als je niemand hebt om tegen te babbelen dan is dit wel een goede manier om je donkerste of leukste geheim te vertellen.

  1. HosteSarah

   14 juli 2016 at 10:27

   Inderdaad. En dat kan dan wel eens deugd doen 🙂

 • Nesrin

  14 juli 2016 at 10:27

  Nooit van gehoord maar wat grappig en leuk!

  1. HosteSarah

   14 juli 2016 at 10:28

   Vond ik dus ook 🙂 Voornamelijk het creatieve aspect aan dit project vond ik dan weer tof!

 • Evelyne Vergote

  14 juli 2016 at 15:48

  Nog nooit van gehoord. Lijkt wel iets voor mij 😉

  1. HosteSarah

   14 juli 2016 at 16:47

   Zeker ook eens doen dan, is plezant 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Mijn gedachten op het vliegtuig

Volgende bericht

That hotel-life in Thailand, though ♡