10 irritante dingen aan een hotel

Op hotel gaan kan fantastisch, maar ook niet-zo-fantastisch zijn. Het ene hotel heeft namelijk al wat meer mankementen dan het andere en hoe verleidelijk de prachtige witte lakens op de bedden ook zijn... het is niet altijd rozengeur en maneschijn ;) Hier zijn tien dingen die ik irritant vind aan een hotel.

01. TE DUNNE MUREN
Misschien wel mijn échte nummer één irritatie aan hotels. Dunne muren. Niets zo vervelend als willen gaan slapen en dan de buren, de mensen op de gang of zelfs de club next door te kunnen horen. Grrr.

02. AFSCHUWELIJK UITZICHT
Dan betaal je al voor zo'n hotel en krijg je het meest afschuwelijke uitzicht aller tijden. 'Zicht op zee' staat er dan in de brochure... ja, als je half over de balkonleuning hangt én je verrekijker bovenhaalt misschien. Tof!

03. HET NIET-STOREN BORDJE WORDT GENEGEERD
Zo vervelend wanneer de poetsvrouw op de deur begint te kloppen, ondanks het do-not-disturb bordje. Waarom in hemelsnaam?! Soms wil ik gewoon met rust gelaten worden!

04. DE AIRCO IS NIET WAT HET MOET ZIJN
Van die dubieuze airco's die erg veel lawaai maken als je ze opzet, super hard stinken en kilo's stof beginnen te verspreiden. Dan maar geen airco?

05. TE WEINIG STOPCONTACTEN
Euhm, hoe moet ik mijn gsm opladen als er geen stopcontact naast mijn nachtkastje is?! Op de één of andere manier logeer ik ook vaak in hotels waar er irritant weinig stopcontacten aanwezig zijn, én waar stopcontacten zich op de meest gekke plaatsen bevinden. Ik heb al vaker dingen moeten opladen in de badkamer. Jawel. Zo vervelend!

06. TRAGE WIFI
Nog één van mijn grootste hotel ergernissen. Hoeveel tijd ik al verloren heb door traag internet?! Halleluja!

07. PERSONEEL EN FOOI GEVEN
Zo vervelend dat er personeel bestaat dat je knal voorbij loopt omdat je ze geen fooi hebt gegeven. Je moet als gast al genoeg betalen voor een hotelkamer, je kan moeilijk ook nog eens geld beginnen geven aan iedereen die je daar tegenkomt.

08. EEN SLECHTE DOUCHEKOP 
Meisjes met lange haren zullen mij op dat vlak wel begrijpen... van die douchekoppen waar er maar een paar miezerige straaltjes water uitkomen. Daar krijg ik mijn haar niet mee uitgewassen. Ook douches (of baden) waarbij het moeilijk is om met de kraan te werken, of waarbij het water niet snel warm wordt zijn zooo vervelend!

09. GEEN RUIMTE IN DE (BAD)KAMER
Als ik mijn spullen niet kwijt kan in de badkamer word ik daar heel 'ambetant' van. Hoe moet ik mij dan 's morgens fatsoenlijk klaarmaken?! Ook kamers met onvoldoende opbergruimte voor kleding en koffers zijn best irritant.

10. WANNEER MENSEN JE KAMER KUNNEN BINNENKIJKEN
Serieus! Waarom worden er kamers gemaakt met ramen waar mensen recht naar binnen kunnen kijken? Zo vervelend. Dan moet je de gordijnen dicht doen en zit je constant in een donkere ruimte. Plezant is anders.

Natuurlijk is een hotel ook maar een hotel en kan niet alles altijd perfect verlopen. Nu ja, wanneer je geld uitgeeft aan zo'n kamer verwacht je ook wel wat terug.

Wat is één van jouw grootste hotel ergernissen?

Liefs, Sarah

19 opmerkingen

 1. Heel veel herkenning! Ik vind het ook vreselijk als de hotelkamer voorzien is van vloerbedekking. Na een nachtje is het nauwelijks haalbaar om adem te halen. En ergens vind ik het ook niet heel hygiënisch.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad ook een groot minpunt; zo'n vies, vuil tapijt in de kamer. Brrr.

   Verwijderen
 2. Ja, ik herken het allemaal wel. Vind zelf te harde of te zachte matrassen ook heel vervelend. Of een heel zacht kussen ofzo... Maar goed, dit is natuurlijk heel persoonlijk haha. Sowieso heb ik inderdaad ook al-tijd te weinig stopcontacten in een hotelkamer. :')

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa, slechte kussens... ik heb er nog aan gedacht om dat ook in mijn lijstje te steken. Zo irritant. Gelukkig ben ik een goede slaper en heb ik daar niet zo heel vaak last van ;) Die stopcontacten blijven een grotere ergernis. Haha.

   Verwijderen
 3. Ja, ik herken het allemaal wel. Vind zelf te harde of te zachte matrassen ook heel vervelend. Of een heel zacht kussen ofzo... Maar goed, dit is natuurlijk heel persoonlijk haha. Sowieso heb ik inderdaad ook al-tijd te weinig stopcontacten in een hotelkamer. :')

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd leuk wanneer mensen je kamer in kijken.. brrr

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ja zo herkenbaar! Ik vind slechte wifi trouwens echt heel slecht ;-) Shampoo uitspoelen met een dun straaltje water of water wat van koud naar warm en andersom overslaat is ook zo hinderlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die slechte wifi blijft één van mijn grootste hotel ergernissen. Zo vervelend!

   Verwijderen
 6. Ik zit niet zo vaak in hotels maar ik vind de ontbijttijden vaak te kort. Je komt in een hotel om (uitte)slapen. Maar nee, na half 10 krijg je geen eten meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt. Zelf nog niet echt last van gehad, maar kan me voorstellen dat zoiets ook erg vervelend is!

   Verwijderen
 7. Ik ga niet vaak op hotel, maar de keren dat 'k al geweest ben irriteerde mij de badkamer 't meest. Die is altijd te klein, soms kun je jezelf niet eens omdraaien of zit je met je knieën tegen de muur als je op de wc zit. Ook de douchekop vind 'k vervelend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ge moet inderdaad al wel een goéd hotel hebben wilt ge een mooie, grote badkamer waarin alles ook degelijk werkt...

   Verwijderen
 8. Haha twee klinkt zo leuk, of er zit een drukke weg tussen hét uitzicht en jouw hotel. Ja, heerlijk rustig! Trage Wi-Fi doet het 'm ook hoor. Pfff. Maar de ontbijtjes zijn meestel wel lekker, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmm, ja! Absoluut. Die ontbijtjes <3 En, ondanks wat ergernissen hier en daar, blijf ik toch graag op hotel gaan hoor ;)

   Verwijderen
 9. Heel herkenbaar! Het uitzicht inderdaad, beloven ze veel maar wat je krijgt te zien..?!
  En verschrikkelijk he van die airco.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hahah ja! Allemaal erg herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh daar herken ik wel het één en ander van! Vooral een slechte douchekop vind ik echt vervelend en ook een te kleine badkamer is verre van fijn.

  BeantwoordenVerwijderen