Review – Essence Soft Touch Mousse Make-Up: #01 Matt Sand

Dat dit, zonder twijfel, mijn favoriete foundation van het moment is. Een vriendin van mij raadde hem ooit aan, en de laatste tijd kan ik niet meer zonder. De Essence Soft Touch Mousse Make-up. Hieronder lees je er meer over.

Wat moet ik met een mousse?
In het begin wist ik niet zo goed wat ik ermee moest. Een mousse foundation, hoe werkt dat nu precies? Ik wist er geen blijf mee en gooide het product ergens onderaan mijn make-up kast, totdat ik het onlangs terug ontdekte. Het is eigenlijk super makkelijk in gebruik. Je dept je foundation kwast lichtjes in het product en brengt zo de foundation aan over je hele gezicht. Niks aan dus. Dit is zelfs veel handiger in gebruik dan een vloeibare foundation die je eerst op je hand moet aanbrengen, om vervolgens pas op je gezicht te verdelen. Top dus!

Matte mousse?
De foundation is erg (maar serieus, ERG!) zacht. En dat voel je op je gezicht. Heel aangenaam. Al denk ik dat het voor mensen die niet tegen siliconen kunnen minder aangenaam kan zijn. Mijn huid kan daar namelijk wel tegen, dus dat is geen probleem. Ook de matte finish vind ik mooi staan. Het geeft een simpel, natuurlijk effect. Bijna alsof je geen make-up draagt. Heel fijn!

Houdbaarheid
De houdbaarheid van deze foundation is iets minder dan dat ik van andere foundations gewoon ben. Normaal ben ik niet zo voor het afpoederen omdat mijn huid nogal droog is, maar bij deze foundation doe ik dat wel. Door de gladde, zachte textuur van het product heb ik de indruk dat de foundation makkelijker van je gezicht glijdt. Met wat extra poeder kan je dat natuurlijk al wat verhelpen. Niet zo’n groot probleem dus.

Zonder make-up / Met make-up

Verpakking
Voor een budgetvriendelijk merk als Essence vind ik dit een erg mooie verpakking. Een glazen potje… dat ziet er toch luxueus uit?! Ik ben fan!

Verkrijgbaarheid?
De Essence Soft Touch Mousse Make-Up is te verkrijgen bij de drogist voor €3,89.

Liefs, Sarah

Comments (4)

 • Nesrin

  19 mei 2016 at 09:11

  Fijne review! Ik heb deze foundation ooit een keer gehad en daarna eigenlijk nooit meer gekocht. Het resultaat op jouw gezicht is mooi.

  1. HosteSarah

   19 mei 2016 at 15:01

   Dankjewel. De structuur van dit product is inderdaad wel iets dat je moet liggen. Al zou ik het sowieso iedereen die tegen siliconen kan wel kunnen aanraden 🙂

 • Anoniem

  19 mei 2016 at 12:58

  Ziet er mooi uit! Ik had een heel aantal jaren geleden ook een mousse foundation, maar ik kon er echt niet mee overweg. Die heb ik dus snel weggedaan!
  liefs sabrina

  1. HosteSarah

   19 mei 2016 at 15:03

   Dat probleem had ik dus in het begin ook. Ik wist echt niet wat ik met zo'n mousse moest. Maar eigenlijk werkt het veel makkelijker dan een vloeibare foundation. Gewoon je kwast erin deppen en zo op je gezicht aanbrengen. Heel fijn in gebruik én gemakkelijk 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Day Zero Project - Maak een rondvaart door de grachten van Amsterdam

Volgende bericht

Day Zero Project - Dagje Amsterdam