Day Zero Project – Read a book in one day

Aangezien ik constant afgeleid word door de kleinste dingen ben ik waarschijnlijk één van de traagste lezers ter wereld. Daarom leek het mij leuk om tijdens mijn Day Zero Project ook eens een heel boek op één dag uit te lezen. Want waarom niet. Ik koos wel voor een super makkelijke optie want het boek dat ik las bevat nog geen 100 pagina’s. Maar hé… ik heb het wel uitgelezen op één dag tijd, dus missie geslaagd!


Animal Farm
Zoals jullie op de bovenstaande foto al hebben kunnen zien las ik Animal Farm van George Orwell. Een echte klassieker. In tegenstelling tot vele anderen heb ik dit boek nooit moeten lezen voor school (schandalig, much?!) dus dit was wel het ideale moment om daar werk van te maken. Het boek zou gebaseerd zijn op het stalinisme en veel personages zijn identificeerbaar als historische figuren.

De maatschappij
Het hele boek staat eigenlijk symbool voor hoe de maatschappij werkt. Op die manier heb ik het ook gelezen. Ik dacht niet aan Stalin en Trotsky en weet-ik-veel wie allemaal uit de Russische Revolutie, maar gewoon aan onze samenleving. Dit hele boek maakt het gemakkelijk om te begrijpen hoe snel een groep mensen die in eerste instantie goed met elkaar overweg kunnen, kunnen uitmonden in een dictatuur. De mens kan gewoon niet met macht omgaan. Een boekje waar erg veel uit te leren valt, dit.

Read a book in one day
In ieder geval. Ter zake nu. Ik heb het in één dag uitgelezen. Voor mij, als iemand met het concentratievermogen van een goudvis, best een prestatie. Haha. En mocht je dit boek zelf nog nooit gelezen hebben… het is misschien niet het meest ‘plezante’ boek om te lezen (omdat het over de harde realiteit gaat), maar het is wél een grote aanrader! Serieus!

Las jij al eens een boek uit op één dag tijd?

Liefs, Sarah

Comments (2)

 • Evelyne Vergote

  25 mei 2016 at 17:48

  Ik word ook snel afgeleid & zou dit dus niet kunnen om een boek in 1 dag uit te lezen. Maar.. ik vraag mij eigenlijk af waarom jij steeds Engelstalige boeken leest? Ik kan wel Engels, maar om daar nu boeken van te lezen dat zou mij toch niet lukken.

  1. HosteSarah

   25 mei 2016 at 17:55

   Ik heb daar geen problemen mee. Of een boek nu in het Nederlands of in het Engels geschreven is, voor mij leest da allemaal even makkelijk. Vandaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Review - Catrice Eyebrow Filler Perfecting & Shaping Gel #010

Volgende bericht

De zee