Amsterdam Bucket List

Met zijn charmante uitstraling en rijke geschiedenis lokt de hoofdstad van Nederland jaarlijks miljoenen toeristen. In dit artikel de bezienswaardigheden die ik alvast niet te missen vind wanneer je van plan bent Amsterdam te bezoeken. Veel leesplezier.

Maak een rondvaart door de Amsterdamse grachten
Zowel leuk om ’s morgens als ’s avonds te doen en tevens de ideale manier om de stad te leren kennen. Je kunt kiezen tussen een simpele rondvaart met audio-uitleg over Amsterdam, een rondvaart met diner, of gebruik maken van de Hop on/hop off bootjes. Handig.

Bezoek het Anne Frank huis
Een must-do in Amsterdam is het Anne Frank huis. Alhoewel het erg toeristisch is blijft het de moeite om stil te staan bij wat er zich daar aan de Prinsengracht heeft afgespeeld tijdens WOII. Probeer op voorhand wel al tickets te boeken want sinds kort kan je niet zomaar meer binnen, en wanneer dat wel kan lopen de wachttijden erg hoog op.

Dwaal rond door de Negen Straatjes
De buurt van De Jordaan, waar ook de Negen Straatjes liggen, is magisch mooi. Alsof je terug in de tijd stapt. Antieke winkeltjes, kunstgalerijen, kleine restaurantjes en gezellige shops. Het is hier allemaal te doen!

Wandel door het Vondelpark
In Amsterdam-Zuid ligt het langgerekte Vondelpark. Het meest bekende en daarom ook drukst bezochte park in Amsterdam. Het is er gezellig, mooi en ideaal om eventjes te ontsnappen aan de stadsgekte.

Bezoek het Rijksmuseum
Ruim 200 zalen vol Nederlandse kunst en geschiedenis. De moeite!

Ga naar het Van Gogh Museum
Want hoe kan een bezoek aan Amsterdam nu compleet zijn zonder een bezoek aan het Van Gogh Museum? Meer dan 1000 schilderijen, tekeningen en brieven van deze alom bekende artiest houden je in dit imposante museum wel even zoet.

Mis het museumplein niet
Het museumplein is een magnifiek mooi plein waar altijd veel te doen is. Open lucht tentoonstellingen, marktjes, straatartiesten,… . Erg gezellig. De vijver die je er kan terugvinden wordt in de winter overigens een heuse schaatsbaan. Vergeet ook geen selfie te maken met de fameuze IAMSTERDAM letters. Want, waarom niet?!

Ga iets drinken op het Rembrandtplein
Een knus plein waar je verschillende leuke restaurantjes en cafés kunt terugvinden. Leuk om hier op een terrasje te gaan zitten en naar de mensen te kijken.

Wandel over de Magere Brug
Een typische Hollandse brug in een charmante omgeving. Ze verbindt de oevers van de Amstel en is enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers omdat ze zo smal is. Vandaar ook de naam ‘Magere Brug’. In de Volksmond wordt dit ook wel de ‘mooiste brug van Amsterdam’ genoemd. Een bezoekje waard dus. Vooral ’s avonds, want dan wordt de brug mooi verlicht.

Kijk je ogen uit op de Albert Cuyp markt
De drukste dagmarkt van Nederland die zes dagen per week open is (gesloten op zondag). Het is tevens de grootste dagmarkt van Europa, waardoor er steeds meer en meer toeristen naartoe trekken. Je kan er groenten, fruit, bloemen, vis, souvenirs,… kopen.

Bezoek de Bloemenmarkt
’s Werelds enigste drijvende bloemenmarkt. Wanneer je tijdens de lente in Amsterdam bent ga dan zeker eens een kijkje nemen. Tulpen, tulpen, tulpen. Overal tulpen.

Ga naar een coffeeshop
Bekend over de hele wereld en erg geliefd bij toeristen. Je moet er eens geweest zijn, al was het maar om de sfeer die er hangt eens mee te maken.

Wandel rond op De Dam
Het historische hart van Amsterdam. Dichtbij het Centraal Station en thuishaven van het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk, het Nationaal Monument en Madame Tussauds. Hier valt dus altijd wel iets te beleven.

Neem een kijkje in the Red Light District (De Wallen)
Een stukje Amsterdamse geschiedenis, maar tegenwoordig voornamelijk een toeristische ‘attractie’. Als je in Amsterdam bent kun je er evengoed eens doorwandelen.

Eat thé Dutch food
Poffertjes, pannenkoeken, stroopwafels, stamppot en kaaskroketten. Eat your heart out!

Hop on a bike
Amsterdam is niet zo groot, dus ideaal om te exploreren met een fiets. Huur er eentje en begin met het ontdekken van de hele stad. Zorg er wel voor dat je zeker op de fietspaden blijft. Het krioelt in Amsterdam namelijk van het volk, dus voorkom ongelukken door je aan de verkeersregels te houden.

Wat vind jij een must-do in Amsterdam?

Liefs, Sarah

Comments (2)

 • Evelyne Vergote

  31 mei 2016 at 17:23

  Deze lijst zal 'k zeker bijhouden als 'k zelf eens naar Amsterdam ga 🙂

  1. HosteSarah

   1 juni 2016 at 08:58

   Super. Leuk om te horen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Review - Clinique Redness Solutions Instant Relief Mineral Pressed Powder

Volgende bericht

Thailand 2016 - travel diary (VIDEO)