10 tips voor het reizen met migraine

Migraine… ik ken er ondertussen alles van. Op mijn zeventiende kreeg ik mijn eerste aanval en sindsdien is deze vervelende aandoening niet meer weg te denken uit mijn leven. Vandaag wil ik jullie daarom wat tips meegeven over hoe je het best kan reizen als je zelf ook last hebt van hoofdpijnaanvallen. Je kent het wel… wanneer je reist (op welke manier dan ook) dan eet en slaap je al snel wat slechter, dan kom je in contact met vervelende geluiden en felle lichten, en ga zo maar door. Allemaal triggers die een aanval makkelijk kunnen veroorzaken. Dit zijn mijn tips voor onderweg!

01. Plan op voorhand
Ik ben de grootste stresskip ter wereld, en om dat wat in de hand te houden probeer ik alles zo goed mogelijk op voorhand te plannen. Tot in de kleinste details. Ik weet graag wanneer er wat in mijn agenda staat en om hoelaat ik overal moet zijn. Dat geeft mij rust. Lijstjes maken helpt daar ook bij! Wanneer je ergens onvoorbereid aan begint dan kan dat ter plaatse heel wat stress opleveren. En dat wil je als migraine-patiënt liever vermijden!

02. Water, water, water
Uiteraard is het belangrijk om op je voeding te letten, maar hé… wie doet dat nu graag tijdens z’n vakantie?! Daarom vind ik het belangrijk(er) om voldoende water te drinken. Laat frisdrank voor wat het is en blijf gehydrateerd doorheen de dag. Het is ook altijd handig om een leeg plastic flesje of een waterfilterfles mee te nemen op reis zodat je altijd makkelijk water kan bijvullen. Natuurlijk kan je zelf ook snacks meebrengen als je weet dat je van bepaalde voedingsstoffen migraine kan krijgen, en dus niet standaard alles kunt eten.

03. Gebruik stress-relief producten
Ik ben een grote fan van stress-relief producten. Op het eerste zicht zijn het altijd van die kleine hebbedingetjes, maar toch kan ik er niet meer zonder. De geur van die productjes doet me altijd meteen ontspannen en geeft me instant het gevoel dat ik in mijn eigen happy bubble zit. Dit serum van Rituals is een grote aanrader! Ook witte tijgerbalsem durft weleens helpen wanneer ik last heb van migraine.

04. Neem altijd een slaapmasker en oorstopjes mee
Je weet nooit waar je gaat terecht komen en hoeveel lawaai er gaat zijn. Dus voilà… best logisch om een slaapmasker en wat oorstopjes mee te nemen. Een geluidsisolerende koptelefoon is ook een optie.

05. Voor de lenzendragers onder ons: reis altijd met je bril op (of bij de hand!)
Wanneer ik met mijn lenzen aan reis, dan zorg ik ervoor dat ik mijn bril bij de hand heb en mijn lenzen gewoon kan uitdoen wanneer het nodig is. Liefst van al reis ik echter met mijn bril op omdat ik weet dat lenzen een ‘trigger‘ kunnen zijn voor mij.

06. Vergeet je zonnebril niet
Van zodra het licht iets te fel wordt kan je gewoon je zonnebril opzetten. Al ben je gewoon aan het rondlopen op de luchthaven… trek je daar niets van aan. Wanneer je het licht niet meer aankan is een zonnebril dan in ieder geval toch een optie. Gewoon, omdat je hem bij hebt.

07. Medicatie tegen reisziekte
Reisziekte kan migraine in de hand werken. Wees dus voorbereid en zorg voor voldoende medicatie die dat tegengaat.

08. Zorg voor genoeg medicatie
Obviously. Ik neem altijd hopen en hopen medicatie mee. Beter te veel dan te weinig, want in een vreemd land wil je liever niet zonder komen te zitten. Ik zorg er ook altijd voor dat ik mijn medicatie dicht bij mij heb want dat geeft een veel veiliger gevoel. Moest ik dan een aanval krijgen heb ik alles wat ik nodig heb meteen bij de hand!

09. Vergeet (indien nodig!) je medische attesten/voorschriften niet mee te nemen 
Sommige mensen hebben bepaalde documenten nodig om met hun medicatie te mogen vliegen. Wanneer dat het geval is… zorg er dan zeker voor dat al je documenten in orde zijn en dat je ze niet vergeet mee te nemen in je handbagage.

10. Voel je niet schuldig wanneer je migraine krijgt
Mocht je toch migraine krijgen tijdens je reis… voel je dan absoluut niet schuldig en neem voldoende rust. Ga niet door tot je niet meer kunt, gewoon om je reisgenoten tevreden te stellen. Meteen de nodige medicatie nemen en voldoende rusten is de snelste manier om van een aanval af te geraken!

Heb jij nog tips voor het reizen met migraine?

Comments (1)

  • Evelyne Vergote

    12 mei 2016 at 18:26

    Ik moet ook redelijk voorbereid op reis vertrekken. Niet qua planning, maar wel qua medicatie. Als 'k met de autocar reis krijg 'k al snel last van reisziekte. Voordien neem 'k altijd een Touristil & moet 'k tussen de wielen in plaatsnemen. Touristil is helaas niet meer zomaar verkrijgbaar & heb je een voorschrift voor nodig. Gelukkig bestaat er een soort wit product dat wel gemakkelijk te verkrijgen is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Review - Clinique Dramatically Different Moisturizing Cream

Volgende bericht

De olifant in de entertainmentindustrie