Mijn gratitude journal

#82 van mijn DayZeroProject; koop een gratitude journal en hou dit minstens één maand vol. Check. Voor Kerstmis kreeg ik van mijn broer The Secret Gratitude Book, en afgelopen maand heb ik er dagelijks in geschreven. Benieuwd of ik er effectief ook gelukkiger door werd? Dat lees je hier! 

Wat is een ‘Gratitude Journal’ nu eigenlijk? Wel, dat is een boekje/schriftje waarin je dagelijks bijhoudt waarvoor je dankbaar bent. Van de kleine dingen die je deden glimlachen, tot de gebeurtenissen die je intens geluk brachten. Je schrijft ze allemaal op. Op die manier sta je steeds meer stil bij de positieve dingen in je leven, en worden de negatieve gebeurtenissen op de achtergrond gebracht. En wanneer je positief denkt dan voel je je ook veel gelukkiger. 
In mijn gratitude book, dat er overigens super leuk uitziet, staan tips om je te helpen met dat positief gevoel te verkrijgen. Zo moet je het écht tot in je hart kunnen voelen dat je blij bent met iets. Denk bijvoorbeeld heel intensief aan je huisdier, en aan alle leuke dingen die hij/zij altijd doet. Doe je ogen dicht en zie je huisdier voor je. Maakt dat je niet al een beetje gelukkiger?  
Wanneer je dagelijks zulke ‘oefeningen’ doet op vlak van dankbaarheid, dan trek je alleen maar meer dingen aan om dankbaar voor te zijn. Of dat is toch wat de wet van de aantrekkingskracht zegt. Het moet natuurlijk je ding zijn en je moet erin geloven. En dat is wat ik doe! Ik geloof er effectief in. “Like attracts like”, dus waarom niet gewoon op een positieve manier door het leven gaan?! Daar word je alleen maar nog positiever van. 
Op elke linkerpagina van mijn boek is het de bedoeling dat ik opschrijf waar ik die dag dankbaar voor was. Op de rechterpagina is er plaats om je in te beelden dat al je wildste dromen al zijn uitgekomen, want daar mag je alles opschrijven wat je hartje verlangt. Ook staat er op elke pagina een positieve quote geschreven. Heel plezant. 
En werd ik nu echt gelukkiger door het bijhouden van zo’n gratitude journal? Wel, ja. Eigenlijk wel. Het is niet zo dat alles in mijn leven op magischer wijze beter werd, maar mijn gemoedstoestand ging er wel op vooruit. Wanneer ik iets negatief meemaakte kon ik dat veel sneller relativeren omdat ik heel goed besefte dat er maar al wat dingen waren waar ik wél gelukkig mee was. En stiekem heb ik toch ook het gevoel dat wanneer je vrolijker door het leven gaat, je ook meer vrolijke dingen aantrekt. Dus dat is dat. 
Ik zou het dus iedereen kunnen aanraden, zo’n gratitude journal. Je kan het maar proberen natuurlijk. Je kunt niks fout doen met dagelijks stil te staan bij de positieve dingen in je leven. Integendeel zelfs. Uiteraard moet je ook niet zo’n speciaal boek als dit gaan kopen. Je kan elke dag iets op een post-it note schrijven, of een gewoon schriftje kopen en dat dan dagelijks gebruiken. 
Mocht je wel interesse hebben in dit gratitude journal; het is verkrijgbaar bij bol.com voor €15,49. 
Wat vind jij van zo’n gratitude journal?
Liefs, Sarah
Dit artikel bevat affiliate links

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

TRENDY STREETSTYLE - What to wear while citytrippin'?

Volgende bericht

Review - L'Oréal 306 Sex On The Peach