Day Zero Project - Ruim al mijn verhuisdozen op zolder op

Omdat ik nog thuis woon heb ik op zolder een hele hoop verhuisdozen vol met spulletjes staan. Kleding, spullen voor mijn uitzet, boxen vol herinneringen,... . Het werd er maar rommeliger en rommeliger. Tijd dus om al die dozen eens goed onder handen te nemen en alles mooi op te ruimen!

Opgeruimd staat netjes
Het was me het klusje wel. Ik vind het nooit makkelijk om oude spullen weg te gooien omdat daar vaak veel herinneringen aan vast hangen. Stiekem zit ik dus nog steeds met best veel spullen die ik waarschijnlijk toch nooit meer zal gaan gebruiken. Maar oké. Alles zit mooi opgeborgen in dozen en op elke doos hangt er een opvallende roze post-it note met mijn naam erop. Dat is duidelijk en ziet er nog mooi opgeruimd uit ook.

Minimalisme
Ik ben trouwens ook niet zo te vinden voor die minimalisme trend van tegenwoordig. Ik begrijp de gedachte erachter wel, maar al bij al is en blijft het volgens mij gewoon maar een trend. Ik herinner mij nog maar al te goed dat het enkele jaren geleden geweldig was om een uitpuilende kleerkast te hebben. Hoe meer kleding, hoe beter. Net hetzelfde op vlak van schoenen, make-up, handtassen,... . Je kon maar niet genoeg hebben van alles. Hoe meer je had, hoe 'cooler' dat was. Nu lijkt het wel alsof we daar opeens een allergische reactie op hebben gekregen. Alles moét nu opeens de deur uit! Hoe minder je hebt, hoe beter dat voelt! Alsof we een balans aan het zoeken zijn tussen veel en weinig, maar die maar niet kunnen vinden.

Je moet natuurlijk doen waar jij je goed bij voelt, maar voor mij is het oké om hier en daar wat oude spullen bij te houden omdat ze nostalgisch zijn. Ze staan nu toch mooi opgeruimd op zolder ;)

Hou jij van minimalisme? Of ben jij eerder een hamsteraar? 

Liefs, Sarah

6 opmerkingen

 1. Ik ben zeker geen minimalist, daarvoor heb ik veel te veel rommel. Door de hele hype probeer ik wel wat sneller spullen weg te gooien en dat werkt voor mij wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook zo'n beetje mijn ingesteldheid. Wat rommel bijhouden mag, gewoon niet teveel ;) Maar iedereen moet natuurlijk doen waar hij/zij zich het best bij voelt :)

   Verwijderen
 2. Oooh help opruimen, ik heb niks anders gedaan deze week op 't werk :p

  BeantwoordenVerwijderen