Stichting 'Steun de Zwerfhonden in Roemenië'

Ken je dat... je bent op vakantie en ziet er van die zielige zwerfhondjes rondlopen. Van die beestjes die zo mager en verwaarloosd zijn dat je ze gewoon mee naar huis zou willen nemen. Honden die ziek zijn, op zoek zijn naar eten, op zoek zijn naar een thuis. Ik kan er nooit zo goed tegen. Onlangs ging ik, zoals ik wel vaker doe, naar de Tom & Co en werd ik daar aangesproken door een medewerkster van 'Steun de Zwerfhonden in Roemenië'. Mijn hart werd er meteen week van! Mensen die zich inzetten voor de rechten van dieren... Zo mooi! En daarom zou ik deze organisatie ook eventjes met jullie willen delen!

'Help ons deze honden een beter leven te geven' staat op het foldertje dat ik kreeg van de medewerkster van deze mooie organisatie. Met hun stichting willen ze zich het lot van verlaten, mishandelde en gedumpte honden aantrekken en ze helpen waar mogelijk.

In onderstaand filmpje wordt duidelijk uitgelegd hoe het er in Roemenië (helaas nog steeds!) aan toegaat.Het doel van de stichting?
Uiteraard wilt de organisatie het aantal zwerfhonden in Roemenië (voornamelijk in de provincie Cluj) verminderen. Ze zorgen voor opvang en medische verzorging van honden die directe hulp nodig hebben en proberen ook een bewustzijnsproces op gang te brengen, waardoor mensen en overheid op een andere manier gaan kijken naar honden en katten. Alleen op die manier kan men het aantal gedumpte en verwaarloosde dieren op straat naar beneden brengen.

Hoe bereiken ze hun doel?
Zowel de zwerfhonden als de honden met eigenaar moeten allemaal gesteriliseerd worden. Veel van de honden die een baasje hebben lopen los rond op straat en zorgen op die manier steeds opnieuw voor puppy's. En dat moet vermeden worden. Ook streeft de organisatie ernaar om alle honden die een eigenaar hebben te chippen en te registeren. Zo kan achterhaald worden wie de eigenaar is van een gedumpte of verdwaalde hond. En natuurlijk is er dan ook de medische verzorging die sommige honden nodig hebben. De zwerfdieren krijgen dan ineens ook tijdelijke opvang tot ze een nieuw baasje hebben gevonden.

Wat kunnen wij doen?
Zoals ik al zei werd ik in de Tom & Co aangesproken door een medewerkster van deze organisatie. Je kon geld in een spaarpotje steken of gewoon hondeneten kopen in de winkel, en dat vervolgens aan de stichting doneren. Erg leuk initiatief vond ik dat. En chapeau voor de mensen die zich zo inzetten voor deze organisatie (overigens een super vriendelijke mevrouw die mij aansprak!).

Natuurlijk kan je zelf ook geld storten, goederen doneren (eten, etensbakken, benches,... ), of deze stichting promoten. Word vrijwilliger, schrijf een blog over de organisatie, stuur een tweet de wereld in. It's whatever. Alle kleine beetjes helpen!

Dieren hebben geen stem, het is belangrijk dat wij het voor hen opnemen!


INFO!
Meer uitleg kan je vinden op de website van de stichting 'Steun de Zwerfhonden in Roemenië', of op hun Facebook pagina. Daar kan je bovendien ook terugvinden wanneer er acties (zoals die in Tom & Co) worden georganiseerd.

Liefs, Sarah

Geen opmerkingen