Recept - Chocolate chip pindakaas koekjes

Stel je een chocolate chip cookie voor, maar dan met de lekkere smaak van pindakaas. Dat is dìt koekje! Ideaal voor de pindakaas liefhebber onder ons. Enjoy!

Benodigdheden (voor ong. 20 koekjes)
- 100g boter
- 130g pindakaas
- 130g lichte basterdsuiker
- 1 ei
- 1 tl vanille extract
- 130g zelfrijzende bloem
- 130g chocoladestukjes

Bereiding
- Klop de boter, de pindakaas en de suiker tot een luchtig geheel
- Voeg het ei en het vanille extract toe, en klop tot alles goed is opgenomen
- Spatel vervolgens de zelfrijzende bloem doorheen het deeg
- Voeg dan de chocoladestukjes toe en roer ze voorzichtig door je deeg heen

- Rol het deeg in kleine bolletjes (zo groot als een walnoot) en druk ze een beetje plat
- Leg ze op een bakplaat die bekleed is met een bakpapiertje
- Laat ze 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°C

Let op: Wanneer de koekjes uit de oven komen zijn ze nog zacht. Dat is volkomen normaal. Laat ze eerst even rusten op de bakplaat, om ze vervolgens op een rooster af te laten koelen. Eens afgekoeld zijn ze, in een goed afgesloten koekjesdoos, tot een week houdbaar.

Info: Eén koekje bevat ongeveer 170 kcal.



SMAKELIJK! 

Geen opmerkingen