Ontdek Boedapest met mij - Dag 3

Tijdens onze derde dag in Boedapest trotseerden we de regen. Maar geen probleem, want met al die fantastische koffiehuizen in de buurt konden we regelmatig ergens binnengaan om lekker op te warmen. Onze eerste stop was dan ook café Gerbeaud. Een traditioneel koffiehuis met heerlijke gebakjes en koffie. Dat is nogal eens een ontbijt, eh?! ;) Zalig. 

Onze volgende stop was het WestEnd City Center. Een relatief groot overdekt winkelcentrum. Ideaal dus, voor tijdens deze regenachtige dag. Als eerste gingen we opnieuw iets drinken. Want waarom niet ;) Dit keer stopten we bij de Lipoti Bakery, een gezellige koffieplaats in het winkelcentrum. Na onze drankjes liepen we nog wat in het WestEnd City Center rond, en vervolgens trokken we terug richting de Donau. Regen of niet.

Het was echt ijskoud maar ik heb toch genoten van de pracht en praal van Boedapest. Die stad heeft mijn hart compleet veroverd.


Ook kwamen we het beeldje van The Little Princess tegen. Wanneer je over haar knieën wrijft brengt dat zogezegd geluk. Dus hell yeah, dat heb ik uiteraard gedaan. Ik heb er zelfs mijn handschoenen voor uit gedaan. Kwestie van optimaal geluk te kunnen krijgen ;) Ik vond overigens dat het beeldje er helemaal niet uitzag als een meisje; het was precies een jongetje. Wat best gek is, want de kunstenaar maakte het beeld met zijn dochter in gedachten. Hoe dan ook. Het was echt wel fascinerend om te zien. Het meisje zit er zo vredig op de leuning naast de Donau, met het Koninklijk Paleis op de achtergrond. Mooi.


Na, best wel lang, in de regen te hebben gelopen was het tijd om terug naar binnen te trekken. Dit keer voor de lunch. Ik wilde al zolang eens naar een Hard Rock Café gaan en vandaag was het daar een ideaal moment voor. We aten er heerlijke veggie burgers met frietjes en genoten van de sfeer. Want, ja, het was best wel plezant daar. Ik begrijp nu wel waarom iedereen die Hard Rock café's zo tof vind.Tijd om de regen terug te trotseren. Opnieuw maakten we een wandeling langs de Donau en passeerden we de Kettingbrug, de schoenen naast de kade,... . Het blijft toch allemaal indrukwekkend. Zelfs in de regen!

' s Avonds hadden Kristof en ik een boottocht over de Donau op de planning staan. Maar voor we naar onze boot gingen stopten we toch nog eventjes bij Costa Coffee om wat op te warmen. Hmm.

The Little Princess by night.

We gingen op 'cruise' met de Danube Legend.Fantastisch mooi gewoon. We kregen iets om te drinken en genoten van de prachtige omgeving.

En na onze boottocht waren we héél blij om terug richting hotel te kunnen gaan. Vandaag was voornamelijk een koude dag, dus een warme hotelkamer doet dan éxtra deugd. Nog een korte stop voor het avondeten en dan werd het tijd om ons bedje in te springen.

Liefs, Sarah. 

2 opmerkingen