Ontdek Boedapest met mij – Dag 1

De wekker stond om 4u ’s morgens. Lekker vroeg vertrokken we naar de luchthaven van Charleroi om daar in het vliegtuig naar Boedapest te stappen. 

Aangekomen op de luchthaven in Boedapest werden we opgewacht door de taxi van ons hotel. Na het inchecken, dat gelukkig allemaal vlot verliep, konden we dan ook al snel de stad intrekken. Aan het dichtstbijzijnde metro station kochten we gelijk een 72h travel card, zodat we de komende dagen makkelijk met het openbaar vervoer konden reizen. Met als eerste stop de Costa Coffee. We hadden die dag nog niks gegeten dus een muffin en een lekkere karamel cappuccino konden er bij mij zeker wel in.

Omdat het weer meezat en het nog maar zo’n 14u was besloten we een wandeling te gaan maken langs de Donau. Erg mooi. En meteen ook de ideale manier om een eerste indruk van de stad op te doen. Wat mij meteen opviel was dat het er veel kleiner was dan ik had gedacht. Je kunt veel plaatsen makkelijk te voet bereiken, zonder al te veel moeite te moeten doen. En als de meest-onsportieve-persoon-op-aarde is dat écht wel iets voor mij. Je komt om de paar minuten wel een bekende trekpleister tegen, dus zelfs ik vond het wandelen daar niet zo erg 😉 Op deze foto zie je overigens de alom bekende Kettingbrug met het Koninklijk Paleis op de achtergrond.

Ook kwamen we al snel de schoenen aan de Donau tegen. Zo’n simpel monument met zo’n grootse betekenis. Zestig paar metalen schoenen ter nagedachtenis aan de Joden die werden gedwongen hun schoenen uit te trekken en aan de rand van de Donau te gaan staan, om dan vervolgens neergeschoten te worden. Zodat ze vervolgens in de rivier vielen en met de stroming werden meegenomen. Ik denk niet dat ik hier meer over moet zeggen. Spreekt voor zich. Indrukwekkend!

Achter de schoenen aan de Donau bevindt zich het parlement. Een adembenemend mooi gebouw! Misschien wel mijn favoriete gebouw uit heel Boedapest! 
En ook de omgeving rond het Parlement is best de moeite. Er staan een heleboel bewakers en er rijden leuke gele trams rond. Niet mis.
Op weg naar huis kwamen we de Sint-Stefanusbasiliek tegen. Ook al zo mooi! Hier is meteen ook altijd veel te beleven. We vonden er veel leuke eetplekjes, er staan straatmuzikanten, we hebben er een koppel zien trouwen,… . Een levendige buurt. Tof! 
Jack’s Burger was zo’n leuke eettent in de buurt van de Sint-Stefanusbasiliek. Nu we toch in de buurt waren besloten we dan ineens om daar maar te gaan eten. En yummie… de moeite! Die veggie burger was zo lekker! 
Na het eten besloten we om stilletjes aan terug richting het hotel te gaan. We logeerden dichtbij het heldenplein, dus uiteraard wilden we ook daar nog eens een kijkje gaan nemen. 

Aan weerszijden van het plein liggen het Museum voor Schone Kunsten en de Kunsthal. Erachter ligt het stadspark. Hier valt dus ineens ook weer een hoop te beleven! 
Uit nieuwsgierigheid besloten we toch nog snel eens door het stadspark te wandelen. Voornamelijk de Vajdahunyadburcht (bovenstaande foto’s) vond ik er wel leuk uitzien. 
En toen werd het voor ons echt wel tijd om ons bed op te zoeken. Best vermoeiend, zo citytrippin’ 😉
Liefs, Sarah

Comments (2)

 • Evelyne Vergote

  24 maart 2016 at 13:15

  Leuke foto's!

  1. HosteSarah

   24 maart 2016 at 14:07

   Danku 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Review - Louis Widmer Handcrème

Volgende bericht

Ontdek Boedapest met mij - Dag 2