Mijn Boedapest bucket list

Zondag vertrek ik samen met Kristof naar Boedapest. Als extreme planner maak ik op voorhand altijd een heel schema, of toch op zijn minst een lijst, met daarop alle plaatsen die we moeten gezien hebben. Telefoonnummers, adressen, screenshots van de plaatsen waar we moeten zijn,… . Ik heb het altijd allemaal bij de hand. Dit keer wilde ik het echter eens rustig aan doen. Geen planning, gewoon gezellig de stad ontdekken. Maar natuurlijk… ik ben ik niet als ik geen opzoekwerk gedaan heb. Dus hier volgt alsnog een (kleine) Boedapest Bucket List. Want deze dingen wil ik toch stiekem écht wel gaan doen als ik daar ben 😉 

MIJN BOEDAPEST BUCKET LIST

01. Ga naar het Parlement, het Vissersbastion, de Burcht van Boeda en de Sint Stefanusbasiliek
Kortom de meest toeristische bezienswaardigheden. Ik wil ze allemaal gezien hebben!


02. Wandel langs de schoenen op de Donau
Omdat dit zo’n klein monument is met zo’n groots verleden. Kippenvel.


03. Maak een boottocht over de Donau
En dan liefst ’s avonds. Lijkt me zo mooi.

04. Wandel over de Kettingbrug
Obviously.

05. Ga koffie drinken in het New York Palace (Boscolo)
Het is niet voor niks één van de meest luxueuze hotels in Boedapest. De architectuur is er adembenemend mooi.

06. Kom tot rust bij de Music Fountain
Elk uur danst deze fontein op muziek. Altijd leuk om eens te zien denk ik dan.

07. Neem de Buda Hill Funicular en geniet van het uitzicht
Zo’n oude kabeltram die je naar de top van de heuvel brengt om vervolgens een fantastisch uitzicht van de stad te hebben.

08. Beklim de Gellertberg
Of ga er naartoe met de bus, want zo sportief ben ik niet 😉 Ook om van het uitzicht over de stad te kunnen genieten.

09. Ga naar Gelarto Rosa
Want blijkbaar is dat één van de beste ijsjeszaken in Boedapest. Hihi.

10. Bezoek een Thermal Spa
Want dat is hét ding om te doen in Boedapest. Ik ben zelf niet zo’n Spa-liefhebber, maar misschien dat ik mij er toch maar eens moet aan wagen daar. We zullen zien.

Ben jij al eens in Boedapest geweest? Tips zijn altijd welkom 🙂

Liefs, Sarah


Foto: Flickr

Comments (2)

 • Evelyne Vergote

  11 maart 2016 at 10:26

  Als 'k aan Boedapest denk, denk 'k aan een oorlogsgebied & dus niet meteen een stad waar ik zou naar toe trekken. Maar nu 'k deze foto zie vergis 'k mij wel denk 'k 🙂 Heel veel plezier in Boedapest. Geniet van je reis!

  1. HosteSarah

   11 maart 2016 at 14:52

   Inderdaad een vergissing denk ik 😉 Boedapest is heel populair om naartoe te trekken voor een citytrip. En dankuwel, doe ik zeker 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Recept - Framboos mojito

Volgende bericht

Spring Essentials!