Drielandenpunt Vaals

Het drielandenpunt. Fascinerend, hoe je zomaar opeens op drie plaatsen tegelijkertijd kunt zijn. Het was ook daarom dat ik absoluut dat punt in Vaals eens wilde bezoeken. 

Het drielandenpunt in Vaals is een punt waar de grenzen tussen Nederland, België en Duitsland samenkomen. Met de auto beklommen we de Vaalserberg en parkeerden we (gratis) aan de Wilhelminatoren. Deze 35 meter hoge toren heeft een skywalk, waar je als bezoeker over kunt lopen terwijl je recht door het glas naar beneden kijkt.

Wanneer je zo’n tiental minuten verder wandelt bereik je het drielandenpunt zelf. Ook hier kan je overigens gratis parkeren! Ik vond het best plezant om eens op drie plaatsen tegelijkertijd te staan. Je kunt in de omgeving ook het hoogste punt van Nederland terugvinden (323m) en de Koning Boudewijntoren beklimmen. Deze toren is maar liefst 50 meter hoog en heeft een mooi uitzicht op de bosrijke omgeving. (Info: zowel de Wilhelminatoren als de Koning Boudewijntoren zijn voorzien van een lift.)

Verder ligt hier ook nog een heel groot labyrint (inkom = €5), een kinderspeeltuin een winkeltje en een restaurant. Er valt dus best wat te beleven! Bovendien kun je er ook mooie wandelingen maken; de bossen zijn namelijk uitgebreid voorzien van wandelpaden.

Ik vond het alleszins wel eens leuk om te zien! Naast dit punt heeft België overigens ook een drielandenpunt bij Ouren (België, Duitsland, Luxemburg) en bij Aubange (Belgïe, Luxemburg, Frankrijk). Wie weet trek ik daar ook ooit nog eens naartoe 🙂

Ben jij al eens naar een drielandenpunt geweest?


Liefs, Sarah

Comments (4)

 • Unknown

  21 maart 2016 at 17:52

  Leuk om daar eens een keer heen te gaan, blijft een gek idee dat je op de ene plek bijvoorbeeld in Nederland staat en op de andere plek in Luxemburg. Ik ben er heel lang geleden een keer geweest, lijkt me leuk om het nog een keer te bezoeken omdat ik er niks meer van weet!

  1. HosteSarah

   22 maart 2016 at 17:15

   Ja, het is inderdaad wel eens de moeite. Op dit punt in Vaals vallen er bovendien nog andere leuke dingen te doen (zoals wandelen of door het labyrint lopen), dus aanrader 😉

 • De Dotties

  25 maart 2016 at 12:48

  Wat leuk, had hier eigenlijk nog nooit over gehoord!

  1. HosteSarah

   25 maart 2016 at 12:57

   Dan weet je nu ineens waar je naartoe moet als je ooit op drie plaatsen tegelijkertijd wilt zijn 😉 Best wel eens plezant om te doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Recept - Chocolate chip pindakaas koekjes

Volgende bericht

Review - Louis Widmer Handcrème