De Bloggers Be Like TAG

Maris bedacht een tijdje geleden de Bloggers Be Like TAG, en... tja, aangezien ik zelf ook een blogger ben vond ik het leuk om de vragen zelf ook eens te beantwoorden. 

1. HOE LANG BLOG JE AL?
Ongeveer 1,5 jaar. De tijd vliegt!

2. WAT VIND JE HET ALLERLEUKST EN HET ALLERSTOMST AAN BLOGGEN? 
Dat ik een eigen plaats heb op het internet waar ik kan schrijven over wat ik wil, dat vind ik fantastisch. Ik vind het nu ook fijn om terug te kijken naar wat ik vorig jaar allemaal geschreven heb. Mijn blog is dus eigenlijk een soort van online dagboek. Heel plezant. En dat jullie allemaal kunnen meelezen maakt het natuurlijk NOG toffer.

Wat het soms wat minder fijn maakt is dat ik al die andere blogs zo zie evalueren, en zelf compleet stil blijf staan qua statistieken. Nu ja, ik weet ergens wel dat ik gewoon moet blijven schrijven over hetgeen ik plezant vind en dat ik me niet mag vergelijken met anderen. Maar toch. Het is niet altijd even plezant om 'niet zo populair' te zijn.

3. WAT ZIJN JOUW BESTE KWALITEITEN ALS BLOGGER EN AAN WELKE PUNTEN WIL JE NOG SLEUTELEN?
Ik schrijf gewoon over wat ik zélf wil. Zijn dat nu reviews van oeroude make-up artikelen, of tien artikelen op rij over een reis die ik recent gemaakt heb... so be it. Ik schrijf echt enkel en alleen maar dingen die ik zelf interessant vind, en dat vind ik best ok. Een blog mag rond jezelf draaien. Ik raak mezelf echt niet kwijt in die hele blogwereld en zal ook nooit een artikel schrijven gewoon om meer volgers/lezers aan te trekken.

Puntjes waar nog aan te sleutelen valt zijn er natuurlijk altijd wel. Ik zou graag wat beter zijn in het maken van foto's, mijn artikelen soms wat persoonlijker maken en last but NOT least... taal- en typefouten verminderen.

4. WIE ZIJN JOUW FAVORIETE BLOGGERS UIT BINNEN- EN BUITENLAND?
De blogs van Florence en Evelyne qua binnenlandse bloggers. En WorldOfWanderlust is zonder twijfel mijn nummer één uit het buitenland! Een blog om bij weg te dromen.

5. WELKE DRIE ARTIKELEN OP JE BLOG ZIJN HET MEEST GELEZEN OF GEDEELD OP SOCIAL MEDIA? 
Drink uit een kokosnoot
What I got for Christmas 2015
Review - Hema make-up Base + Fluid Foundation


6. WELKE MISVATTING OVER BLOGGEN HOOR JE HET MEEST? OF WELK ONDERDEEL VAN BLOGGEN HEB JE ZELF ONDERSCHAT?

Het kost veel meer tijd dan ik dacht. Die woorden en foto's verschijnen niet zomaar op mijn scherm. Omdat ik van maandag tot en met vrijdag een artikel online wil plaatsen werk ik met een heuse blogplanning. Anders krijg ik het niet allemaal voor elkaar. Gelukkig doe ik het wel enorm graag, dus no problem ;)

7. AAN WELKE BLOGGERSCLICHES MAAK JIJ JE SCHULDIG?
Ik heb het gevoel aan héél veel. Oeps. Iets wat meteen in me opkomt is het maken van productfoto's met bloemetjes erbij. Super typisch bloggers, toch?

8. KRIJG JE HULP OF DOE JE ALLES VOOR JE BLOG HELEMAAL ZELF?
Ik doe alles compleet zelf. GIRLPOWER! 

9. WAT VOOR SOORT BLOGS LEES JE GRAAG EN HOEVEEL BLOGGERS VOLG JE?
Ik lees graag reisblogs en blogs waarop mensen vaak persoonlijke artikelen schrijven. Momenteel volg ik 155 mensen op Bloglovin'. Ik scroll dagelijks wel eens doorheen alle nieuwe artikels die gepost worden en klik dan op degenen die mij aanspreken. Al moet ik zeggen dat Bloglovin' regelmatig niet werkt en dan constant dezelfde artikelen blijft tonen. Heel vervelend! 

10. PLAN JIJ JE BLOGBERICHTEN VAN TEVOREN IN? OF POST JE ALLES LIVE?
Ik ben een echte planner! Ik zorg ervoor dat er van maandag tot en met vrijdag elke ochtend om 5u een artikel online staat. Voor mij werkt dat namelijk het makkelijkst. Mocht ik live beginnen te bloggen dan zou er waarschijnlijk niet zo veel meer van in huis komen. 

11. WELKE GOUDEN (OF TECHNISCHE) TIP HEEFT JOU GEHOLPEN EN ZOU IEDERE BLOGGER MOETEN WETEN?
Dat je jezelf niet mag vergelijken met andere bloggers. Zolang je blijft bloggen over wat jij wilt, ben je goed bezig! Bloggen doe je namelijk omdat het plezant is, niet omdat je je statistieken omhoog wilt zien gaan.

12. WAT IS DE MOOISTE ERVARING (OF SAMENWERKING) DIE JE AL MET JE BLOG GEHAD HEBT?
Goh, eender welk (positief!) berichtje ik krijg i.v.m. mijn blog is altijd een erg leuke ervaring :)

13. WAT IS HET STOMSTE DAT JE ALS BLOGGER OOIT HEBT GEDAAN? ZIJN ER DINGEN WAAR JE ACHTERAF SPIJT VAN HEBT?
Ik kan gelukkig niet meteen iets bedenken. Meestal doe ik van die kleine domme dingen. Zoals een artikel per ongeluk meteen publiceren in plaats van het in te plannen voor de dag erna. Of domme taalfouten maken. Gelukkig zijn zulke dingen ook snel weer opgelost. 

14. HOE GA JIJ OM MET JE PRIVACY? DEEL JIJ VEEL PERSOONLIJKE DINGEN OP JE BLOG OF SCHERM JE BEWUST BEPAALDE DINGEN AF?
Dit vind ik een hele moeilijke vraag. De ene keer heb ik namelijk het gevoel dat ik veel té persoonlijk ben op mijn blog, en de andere keer denk ik dan weer dat ik alles behalve persoonlijk ben. (Misschien zit ik er dan ergens tussenin?) In ieder geval, ik scherm vrienden en familie wat meer af omdat ik gewoon niet weet of ze wel op mijn blog willen komen. Ik ben ook niet het type dat aan iedereen gaat vragen of een bepaalde gebeurtenis/foto online gezet mag worden. Voor de rest vind ik het soms ook moeilijk om over persoonlijke dingen te praten omdat ik dat gewoon niet kàn. Omdat ik me schaam, omdat het te pijnlijk is,... . Ik zou willen dat ik heel open kon zijn over alles, maar ik ben nu eenmaal een gesloten boek en... tja... het is wat het is. Al hoop ik dat ik ooit wel wat meer persoonlijke artikelen zou kunnen schrijven! Ik heb daar echt bewondering voor, voor mensen die dat wel kunnen! 

15. WAT HOOP JE NOG EEN KEER MET/VIA/DANKZIJ JE BLOG TE KUNNEN DOEN?
Ik zou wel eens een persreis willen maken. Oeeh, ja. Laat maar komen ;) 


Liefs, Sarah

6 opmerkingen

 1. Leuk dat je deze tag hebt ingevuld, ik vind em erg leuk. Wat betreft je privacy op jouw blog, volg je gevoel en kijk niet naar wat anderen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je eigen gevoel volgen is inderdaad het àller belangrijkste. Ik laat me veel te snel van de wijs brengen door andere mensen. Heel vervelend. Je weet altijd zelf wel wat goed is en wat niet :) Dankjewel voor de leuke reactie <3

   Verwijderen
 2. Ooh Sarah zo lief dat je mij vermeld in je favoriete bloggers *bloos*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste blogtip dat je kan geven! Bloggen moet je inderdaad voor de fun en passie doen ;)
  Fijn om je TAG te lezen :)

  Ilona
  www.artthisisart.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) Zonder passie hou je het bloggen volgens mij ook niet lang vol. Het moet echt wel je ding zijn :)

   Verwijderen