Op vakantie met een liesbreuk. Of toch niet?

De week voor ik naar de Bahama's vertrok werd ik wakker met een vreemde pijn in mijn lies. Pijn die van mijn lies doortrok naar mijn onderbuik en mijn been. Het was een soort van pijn die ik nog nooit eerder gevoeld had, dus ik was er ook niet echt gerust in. Na maar liefst drie doktersbezoeken en een echografie in het ziekenhuis kreeg ik uiteindelijk het verdict... ik had een liesbreuk. Of toch niet? 

Toen ik, na mijn echografie, telefoon kreeg van mijn dokter was die heel duidelijk. Ik had een kleine liesbreuk en zou een operatie moeten ondergaan. Nu ja, eerst kwam mijn vakantie er natuurlijk aan. En aangezien een liesbreuk niks 'ernstig' is kon ik ook gewoon vertrekken. Ik moest er alleen voor zorgen dat ik geen zware dingen zou tillen. The boyfriend werd tot koffer-drager gebombardeerd en ik heb het zelf rustig aan gedaan de hele vakantie lang. Geen te grove bewegingen, geen sport. Niet dat ik anders wél sport, maar enfin. Al moet ik zeggen dat ik een uur ben gaan snorkelen en ik daarna toch wel enkele dagen heb afgezien. Want auwch. Pijnlijk!

Al bij al viel mijn hele verblijf op de Bahama's dus goed mee qua pijn. Al moest ik hier en daar wel eens naar de pijnstillers grijpen. Maar hé... dan ging het ook weer een tijdje beter.

Tot ik terug thuis kwam. Ik had een afspraak bij de specialist om mijn liesbreuk-operatie vast te leggen... zegt die dokter dat ik blijkbaar (waarschijnlijk!) geen liesbreuk heb. Huh? Heb ik hier drie weken rondgelopen met een 'liesbreuk', DACHT ik.

Vermoedelijk heb ik nu iets aan een spier (?), maar hoe of wat... dat weet ik niet. Maandag moet ik naar de fysiotherapeut, dus hopen maar dat die mij meer kan vertellen. Best vervelend om onverklaarbare pijn te hebben. Ik word daar heel onrustig van.

Heeft iemand van jullie misschien ervaring met de symptomen die ik heb? (Pijn in de lies (links) die doortrekt naar de onderbuik en de rug.) 

Liefs, Sarah

Edit: De juiste (!) diagnose bleek uiteindelijk 'bekkeninstabiliteit'. 

6 opmerkingen

 1. Zeer vervelend om met de verkeerde analyse rond te lopen.. Gelukkig kon je toch nog van je reis genieten & hopelijk weet je snel wat er wel aan de hand is. Ik duim!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt vervelend! Ik heb geen idee wat je zou kunnen hebben maar het lijkt me opzich wel een heel fijn idee dat je niet onder het mes hoeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat bizar dat het geen liesbreuk blijkt te zien. Maar goed dat je geen operatie hebt gehad, was dat misschien voor niks geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, stel je voor zeg. Dat zou wel héél erg zijn geweest :o

   Verwijderen