Lucayan National Park

Wanneer je ooit op Grand Bahama bent en maar één ding kunt doen, bezoek dan het Lucayan National Park. Het park is ongeveer 16ha groot en ligt 25km van Freeport. Het is een eindje rijden op zo'n klein eiland als Grand Bahama, maar het is wél de moeite waard!
Een combinatie van mangroven, palm- en dennenbomen en lang uitgerekte zandstranden. Het is zo eens iets anders. Het ene moment denk je dat je in de jungle bent, het andere lijkt het alsof je op een onbewoond eiland bent gestrand. Speciaal.
Qua inkom betaal je $5/persoon. Vervolgens krijg je wat uitleg en een plannetje van het park. Via een korte wandeling (van zo'n 15-tal minuten) kom je o.a. Ben's Cave tegen. De moeite!Ook Gold Rock Beach is een onderdeel van het Lucayan National Park. Om daar te geraken moet je opnieuw een korte wandeling maken. Dit keer door de mangroven. Best plezant. Je komt er allerlei soorten leuke dieren en mooie planten tegen. Zo zagen wij enkele wasberen die op zoek waren naar eten. Schattig!

Gold Rock Beach is één van de meest indrukwekkende stranden die ik al ooit gezien heb. Er liggen grote stukken drijfhout verspreid over de hele oppervlakte en het water trekt er ontzettend ver weg bij eb. Best mooi om te zien. Er werden hier ook scènes gefilmd voor Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest en At World's End. Dat zegt al genoeg over het strand, toch?

Liefs, Sarah

2 opmerkingen