How to beat the travel blues

De travel blues, ik heb er àltijd last van. Na een geweldige vakantie thuiskomen en meteen een harde klap krijgen van de realiteit. Plezant is natuurlijk anders. Wanneer vrienden dan komen met: “Je bent net op vakantie geweest, je zou compleet uitgerust moeten zijn!”, is het helemaal om zeep. Het liefst van al kruip ik dan meteen terug in een vliegtuig om naar eender-waar te vliegen. Helaas is dat meestal niet mogelijk. Vandaar zijn hier mijn post-reis-depressie-tips. Op die manier kun je na een fantastische vakantie toch nog een beetje nagenieten!


Deel je ervaringen
Een blog is de ideale manier om over je reis te praten. Deel foto’s, ervaringen,… . Ook forums zijn ideaal voor fanatieke reisliefhebbers. Praat met andere mensen die evenveel van reizen houden als jij. Of deel je mening over bepaalde plaatsen op Tripadvisor, op die manier hebben andere reizigers ook nog wat aan jou ervaringen.

Wees creatief
Maak fotoalbums, plakboeken, slideshows,… . Misschien kun je zelfs één van je favoriete reisfoto’s naschilderen of tekenen. Of maak een traditioneel gerecht uit je favoriete vakantieland na voor de hele familie. Je kan het zo gek niet bedenken.

Toerist in eigen land
Of zelfs toerist in eigen dorp/stad. Ga erop uit en ontdek je eigen omgeving. Ik weet alleszins dat ik dat nog niet voldoende gedaan heb.

Ga een weekendje weg
Ik ben snel degene die zegt dat een weekendje weg niet écht ‘reizen’ is, maar uiteindelijk is het dat wel. Van zodra je een nieuwe plaats bezoekt ben je aan het ontdekken. Dus een paar dagen weg, al is het maar een uur of twee van huis, is een leuk alternatief. Met RyanAir ben je ook al snel een eind van huis voor maar enkele euros. Just go, zeg maar 😉

Sparen, sparen en nog eens sparen
Zet zoveel mogelijk geld opzij voor je reizen. Geef niks uit aan dingen die je eigenlijk niet nodig hebt. Zo loop ik bijvoorbeeld al jaren rond met een iPhone 3GS. Ja, echt. Iedereen lacht mij er mee uit, maar zolang het ding werkt heb ik geen nieuwe telefoon nodig. Wil ik graag zo’n mooie, roze iPhone 6s? JA! Maar voor die prijs kan ik al enkele vliegtickets naar een leuke bestemming kopen, dus… tja… snel gekozen!

Plannen
Het leukste aan reizen is misschien wel het plannen van de reis zelf. Wanneer je de kans hebt om je vakantie lang op voorhand te boeken… zoveel te beter. Maak inspiratie borden op Pinterest, Google de leukste bezienswaardigheden, schrijf op wat je zéker en vast wilt doen,… . Laat je helemaal gaan en plan je avontuur compleet uit!

Heb jij nog tips tegen de travel blues?

Liefs, Sarah

Comments (2)

 • Linda

  23 februari 2016 at 10:45

  Leuke tips! Dit ga ik even terugzoeken als ik straks terugkom uit New York 🙂

  1. HosteSarah

   23 februari 2016 at 16:10

   Aw, super leuk. Dankjewel. Maar eerst van harte genieten van New York uiteraard. Veel plezier 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Grand Bahama Guide

Volgende bericht

Review - Burt's Bees Beeswax Lip Balm