Hoe overleef je een lange vliegreis?

Wanneer je op reis gaat en een lange vliegreis voor de boeg hebt, dan is dat niet altijd een pretje. Vliegen is nu eenmaal niet altijd zo aangenaam (tenzij je er natuurlijk wat geld tegenaan kunt gooien en First Class kan vliegen). Ook ik ben zo iemand die telkens voor een lange vlucht op zoek gaat naar de beste tips om een vliegrit te overleven. Vandaar besloot ik vandaag mijn eigen tips maar eens te delen. 


UPGRADE
Als je het geld eraan wilt/kunt geven; vlieg dan First Class. Een logische tip, maar oké.

DRAAG COMFORTABELE KLEDING
Wanneer je toch altijd in het Economy gedeelte van het vliegtuig terecht komt (holla at you – twins!) dan kan je je al maar beter voorbereiden op een lange, niet-zo-comfortabele vlucht. De beste manier om het je dan toch iets of wat gemakkelijk te maken is om je meest comfortabele kleding aan te doen. Ik draag graag een legging met daarop een t-shirt, en daarover een dikke trui. Dat zit gewoon allemaal heel comfy. Wanneer je laagjes kleding draagt kan je overigens ook makkelijk iets uit- of aandoen wanneer je het warm of koud krijgt. De temperatuur in een vliegtuig is namelijk niet altijd even voorspelbaar. Wees daarop voorbereid.


BRENG EEN SJAAL MEE
Een sjaal (of het nu zomer of winter is) is altijd een stijlvol item en is extreem handig tijdens een lange vlucht. Om te gebruiken als dekentje, als kussen, of als ruggensteun. Ik zou zelf nooit nog zonder een sjaal kunnen reizen!

WINDOW SEAT OR ISLE SEAT?
Persoonlijk gaat er voor mij niks boven de window seat. Ik kijk graag naar buiten en leun altijd tegen de zijkant van het vliegtuig om te kunnen rusten. Natuurlijk is dit volledig up-to-you. Maar wat je favoriete plaats in het vliegtuig ook moge zijn, boek je stoel vroegtijdig online of vraag ernaar tijdens het inchecken op de luchthaven. Zo kan je, met wat geluk, toch nog op een stoel naar keuze gaan zitten.

BRENG EEN NOISE CANCELING HOOFDTELEFOON/OORDOPJES MEE
Niks zo plezant als je volledig af te kunnen sluiten van al het lawaai in het vliegtuig!

BEWEEG
Al zijn het maar wat in-seat oefeningen. Beweeg je benen, je voeten, je schouders,… . Zo kan je bijvoorbeeld je voeten enkele centimeters van de grond heffen en er kleine cirkels mee maken in de lucht. Zo voorkom je een storing in je bloedcirculatie en zwellen je ledematen minder snel op. Je kan natuurlijk ook eens rechtstaan of een keertje extra naar het toilet wandelen.

DRINK WATER
Veel water drinken zorgt voor een frisser gevoel en gaat bovendien een jetlag tegen. Alcohol en koffie zorgen op hun beurt dan weer voor dehydratie. Water is thé way to go in de lucht. Of thee, dat is een goed alternatief.

BRENG SNACKS MEE
Alhoewel ik het eten op het vliegtuig vaak vind meevallen… vinden sommige mensen het niet te eten. Om honger te voorkomen kan je dus maar beter enkele snacks meenemen. Gewoon, voor de zekerheid!

VRAAG EEN SPECIALE MAALTIJD AAN
Als vegetariër vraag ik op voorhand altijd een speciale maaltijd aan. Vergeet dat dus zeker ook niet te doen als je op een speciaal dieet staat (vanwege een allergie, geloofsovertuiging,…). Op die manier krijg je ook altijd als eerste je eten, wat best handig is.

NEEM EEN ‘VERFRISSEND’ TOILETTASJE MEE
Om mijn vlucht wat aangenamer te maken neem ik altijd een toilettasje mee met daarin: lippenbalsem, vochtinbrengende crème, verfrissende oogcrème, deo, handcrème, desinfecterende handgel, een tandenborstel en tandpasta, en parfum. Op die manier ben je opgefrist in no-time.

HOU JEZELF BEZIG
Kijk films, werk op je laptop, lees een boek, speel een spelletje, vul een woordpuzzel in,… . Hou jezelf de hele vlucht bezig! Dan gaat de tijd véél sneller vooruit!

Heb jij nog tips voor een lange vliegreis? Ik hoor het graag 🙂

Comments (2)

 • BySilke

  27 februari 2016 at 14:12

  Dat inschatten hoe je je moet kleden op het vliegtuig is echt moeilijk hé! Meestal zit ik te puffen, maar ik heb toch liever dat dan dat ik te koud krijg 😉 Leuke tips! Als ik kan probeer ik ook een zitje aan het raam te kiezen, kwestie dat je nog een fijn zicht hebt haha. Liefs!

  1. HosteSarah

   28 februari 2016 at 15:54

   Ja, liever wat te warm dan te koud! Verschillende laagjes kleding aandoen is altijd thé way to go 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Review - Burt's Bees Beeswax Lip Balm

Volgende bericht

Review - Rituals Hammam Hot Scrub