Grand Bahama Guide

Ok, nog een laatste artikel over de Bahama's. Om het af te leren ;) Gisteren vertelde ik al over de vijf dingen waar ik het meest van hield op dit paradijselijke eilandje, vandaag zal ik jullie wat tips meegeven. Voor het geval iemand onder jullie toch ook ooit eens op reis gaat naar dit (misschien minder voor de hand liggende) deel van de Bahama's. 

To Do

1) Het Lucayan National Park. Met het adembenemende Gold Rock Beach en de prachtige mangroven moet je dit gewoon gezien hebben. Wanneer je (bijvoorbeeld) op cruise bent en maar één dag op Grand Bahama kunt doorbrengen, bezoek dan dit park! Sowieso het hoogtepunt van onze reis én ook het mooiste wat er op het eiland te zien valt! DOEN!

2) Fortune Beach + de Banana Bay Beach Bar. Een prachtig strand met mooie zandbanken en een geweldige Beach Bar. Puur ontspannen!

3) Garden of the Groves + café. Een mooie, rustgevende tuin waar je gezellig kunt rondwandelen. Het café dat hier ook ligt is bovendien erg tof om iets te gaan drinken of eten.

4) Deadman's Reef + Red Bar. De beste plaats op het eiland om te gaan snorkelen is zonder twijfel Deadman's Reef. Het is een eindje zwemmen eer je in het diepe gedeelte terecht komt waar er wat te zien valt, maar dat is het wel waard. (Geen aanrader voor mensen die niet goed kunnen zwemmen!!!) De Beach Bar die op het strand ligt is ook erg gezellig en spotgoedkoop t.o.v. andere eetgelegenheden op het eiland!

5) Lucayan Marketplace. Dé plaats waar toeristen op Grand Bahama naartoe trekken is de Lucayan Marketplace. Het is er mooi, gezellig en je kunt er lekker eten. Best plezant om er wat rond te hangen!

Enkele andere leuke dingen die wij gezien/gedaan hebben:
- Princess (Bahamian) Beach / Xanadu Beach
- Lucayan Beach
- Vuurtorens spotten (Bishops Place, High Rock, Freeport Harbour en Lucayan Market)
- Pelican Point
- Taino Beach
- Freeport Harbour

Deadman's Reef
Bishops Place vuurtoren

Tips

Pelican Point is een erg mooi strand maar ligt ver weg van Freeport centrum (zo'n 70-tal minuten met de auto) en is daarbovenop nogal afgelegen/verlaten. Wij vonden het fijn om eens gezien te hebben, maar zouden het niet per sé aanraden vanwege de lange rit heen/terug.

Barnaby Beach is het meest griezelige strand dat ik al ooit bezocht heb. Op Tripadvisor staat het redelijk hoog genoteerd qua mooie stranden op het eiland, maar om eerlijk te zijn... ik zou het overslaan omwille van veiligheidredenen. Het is inderdaad een prachtig strand, maar het lag zo afgelegen dat ik mij er niet op mijn gemak voelde. De sfeer die er hing voelde ook erg vreemd. Ik was blij dat ik daar weg kon!

Beslis je om naar de bioscoop te gaan? Filmkaartjes kosten $10/persoon (wat best veel is) en je komt terecht in een zaal die je nooit of te nooit zult vergeten ;) Oud, versleten, en een afschuwelijk muffe geur die gelukkig na een tijdje begon te wennen. Haha. In mijn ogen was dat geen aanrader, tenzij je een echte ervaring rijker wilt worden ;)

Alles op Grand Bahama was moeilijk te vinden. Ze hebben er enkele keren last gehad van orkanen, en er zijn veel dingen nooit heropgebouwd (of juist helemaal nieuw gemaakt). Het probleem was echter dat zowel de straatplannetjes die je overal op het eiland kunt vinden, als Google als onze GPS helemaal achter stonden qua plaatsen en straten. Het is dus altijd eventjes zoeken als je ergens naartoe wilt gaan. Gelukkig is Grand Bahama maar een klein eiland, dus echt problematisch was het nooit!

Wij huurden een auto bij Brad's Car Rental in de luchthaven in Freeport. Het was eventjes verschieten toen we zagen in welke auto we moesten gaan rondrijden (zo oud!) maar al bij al is dat op Grand Bahama enkel en alleen maar een voordeel. Iedereen rijdt er rond in zo'n versleten auto's, dus dan val je minder op. Bovendien was Brad's Car Rental vrijwel één van de goedkoopste Car Rental-maatschappijen op het eiland, en alles is er erg vlot verlopen. Aanrader!

Een GPS namen we zelf mee. We huurden er voor vertrek eentje waar de kaart van de Bahama's op stond. Makkelijk. Als je goed kan kaartlezen is een GPS niet per sé nodig op Grand Bahama, maar het is en blijft wel erg handig. Persoonlijk zou ik er niet meer zonder kunnen!

Alles op Grand Bahama is duur! Maar serieus... DUUR! Kleding, souvenirs, eten, drinken. Duur, duur, duur. Grote tegenvaller voor de portemonnee!

Paardrijden op het strand? Pinetree Stables! Al vond zelfs ik, als fanatiek paardenliefhebber, dat hier te duur. We gingen eventjes langs de manège en kregen een foldertje met wat uitleg erop. Maar liefst $140/persoon voor een ritje van 2 uur (zonder draf en galop). Enkel wandelen. Say what?! No thank you.

Ook zwemmen met dolfijnen bij UNEXSO is een grote no-go! Op foto's ziet het er soms uit alsof de dolfijnen in de big open aan het zwemmen zijn, maar ze zitten toch maar mooi opgesloten om dag-in-dag-uit met mensen te moeten zwemmen. Vermijden zou ik zo zeggen.

Bioscoop / auto / Pinetree Stables info

Supermarkten

Omdat alles op Grand Bahama zo duur was gingen Kristof en ik regelmatig naar de supermarkt om daar wat eten en drinken te halen. Dat was nog steeds duur, maar natuurlijk wél goedkoper dan telkens weer te gaan uiteten. Dé supermarkt die ik zou aanraden is Solomon's. Andere winkels (Sawyer's Fresh Market, Butlers Foodworld,...) zijn veel kleiner én drukker. Voor zover ik weet is Solomon's ook het meest bekend onder toeristen omdat het zo'n grote winkel is.

Eten en drinken

Aanraders op vlak van eten en drinken? Dit zijn ze:
- House of Ice Cream (ijs)
- Pisces Restaurant (pizza)
- Café Breeze (pasta)
- Agave (Mexicaans + margaritas)
- Banana Bay (Beach Bar)
- Pier One (sushi)
- Dominos (pizza)
- Rum Runners (cocktails)
- Coffee Break (koffie en gebak)

Coffee Break

Heb jij nog Grand Bahama tips? Laat het me dan vooral weten. Ik ben benieuwd :) 

Liefs, Sarah

2 opmerkingen