Drink uit een kokosnoot

Iets wat ik al lang wilde doen, en tevens één van de doelen uit mijn Day Zero Project, heb ik dan eindelijk ook echt eens gedaan. Ik heb uit een kokosnoot gedronken. Yum.

Het was Bucket List-materiaal voor mij; een keertje uit een kokosnoot drinken. Want hoe leuk en tropisch ziet dat er wel niet uit? Mijn vakantie op de Bahama’s was dan ook de ideale gelegenheid om deze ‘droom’ te realiseren. Niet ver van ons hotel lag er een gezellig, toeristisch (!) marktje; de Port Lucayan marketplace. Daar zagen we de Bateman’s Daiquiri Stand. Een kraampje waar je lekkere drankjes kon verkrijgen in kokosnoten. Ja, yummie!

Ik koos voor de frozen passievrucht daiquiri (virgin) en… hmmm. Heerlijk. Heb ik daar eventjes van genoten, zeg.

We maakten nog een fijne strandwandeling, waarna Kristof nog wat ging snorkelen. Terwijl ik intussen op het strand alle moeite van de wereld deed om die kokosnoot leeg te drinken. (Daar gaat nogal wat drank in, in zo’n ding!)

En toen ik klaar was met die noot heb ik hem in de zee gesmeten. (Hoe oud ben ik? 8 jaar?!) Als het kind maar plezier heeft eh 😉 En die dingen vergaan toch, dus no problem. Het rietje heb ik wel mooi in de vuilbak gegooid. Aan milieuvervuiling doen we NIET mee!

Heb jij al eens uit een kokosnoot gedronken?

Liefs, Sarah

Comments (4)

 • Evelyne Vergote

  9 februari 2016 at 10:18

  Haha, meen je dat echt? Heb je dat ding in de zee gesmeten? Haha

  1. HosteSarah

   10 februari 2016 at 12:07

   Bewijs ziet ge in de video eh 😉

 • Sheila

  9 februari 2016 at 22:40

  Ik reis veel in Azië, dus ben vaak in de gelegenheid om te drinken uit een kokosnoot. Alleen… ik houd niet van kokos. En natuurlijk kan je wat anders drinken, maar ik bedoel meer dat je ergens lokaal bent. Daar hakken ze een stuk van je kokosnoot af en drink je vers wat er in zit. Een prima dorstlesser, als je er van houdt. Er wat anders in doen, is het toch weer niet helemaal 🙂

  1. HosteSarah

   10 februari 2016 at 12:09

   Ik ben zelf ook niet zo voor dat pure kokoswater. Voor mij was het geen probleem dat ze er in de plaats een lekker sapje in deden. Zoveel te beter zelfs 😉 Uit zo'n verse kokosnoot écht kokoswater drinken wil ik natuurlijk ook wel eens proberen. Gewoon om het eens te kunnen proeven. Super dat je veel in Azië rond reist, zeg. Lijkt me zalig 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Review - Hyper Gel Models Own, Lilac Sheen

Volgende bericht

The Garden of the Groves