5 things I love about Grand Bahama

Twee weken op een klein eiland als Grand Bahama... dat is niet niks. Dat geeft je voldoende tijd om alles goed te verkennen en plaatsen die niet zo toeristisch zijn te ontdekken. Kristof en ik hebben dus zowel the good, the bad and the ugly meegemaakt op onze reis. Puur avontuur. Daar houden we van. Voor diegenen die nog niet overtuigd zijn om zelf ook ooit naar Grand Bahama te trekken... hier zijn de 5 dingen waar ik het meest van hield op dit Caribisch eiland. 

1. De relaxte sfeer
De mensen zijn er heel 'chill'. Iedereen doet alles rustig aan, geen stress. Zo heb ik het graag. Je merkte het gewoon aan alles op het eiland. De bevolking is over het algemeen ook veel vriendelijker dan hier in België. Mensen praten met elkaar en vragen hoe het met je gaat. Heel vreemd voor iemand zoals mij, die het gewoon is dat vreemden elkaar compleet negeren. Oh, en ook de muziek op het eiland is relaxed. Je wordt er zowaar kalm van. Haha. 

2. De mooie, uitgerekte zandstranden
De stranden... daar heb ik maar één woord voor; WAUW! Het ene strand is natuurlijk al wat mooier dan het andere, maar over het algemeen zijn ze op Grand Bahama allemaal adembenemend. Al moet ik zeggen dat Gold Rock Beach en Fortune Beach mijn twee favorieten waren. Het zeewater is er blauwer dan blauw en het zand witter dan wit. Echt spectaculair. Daarbovenop is er nooit veel volk aanwezig op de stranden, dus je kunt er optimaal ontspannen. Lekker rustig. Zààààlig! 

3. De prachtige natuur
Grand Bahama is geen eiland met alleen maar zon, zee, strand en palmbomen. Nee. De verschillende soorten bomen en planten en zelfs dieren die je er tegenkomt... soms lijkt het wel alsof je van de ene op de andere dag op een heel ander eiland bent terechtgekomen. Best speciaal. Ik vond het bovendien ook plezant om mijn strandmomenten wat af te wisselen door een wandeling door de mangroven in het Lucayan National Park. Ook de Garden of the Groves vond ik super tof om rustig door te slenteren. Alsof je door de jungle loopt. Cool! Wanneer je dan een dag op het strand vertoeft is het ook leuk om gewoon wat rond te wandelen en te zien wat voor moois er allemaal in het zand (of zelfs in het water) ligt. Conch schelpen zijn nogal 'big' in de Bahamas, dus die dingen kom je ook heel vaak tegen. Super schattig vond ik ze. 

4. De Beach Bar(s)
Je hebt verschillende Beach Bars op Grand Bahama, maar bij mij sprong Banana Bay er toch echt bovenuit. Gelegen op Fortune Beach en gewoon heel 'chill', zoals het er op de Bahamas aan toegaat. Een toffe sfeer, lekker eten, gezellig personeel, fantastisch uitzicht. Wat moet een mens nog meer hebben? 

5. De beste pizza ter wereld
En last but not least... de allerbeste pizza die ik al ooit gegeten heb. In het Pisces Restaurant op de Port Lucaya Marketplace serveren ze zulke lekkere pizza. Oh My Lord. De hemel dot com! Alleen al daarvoor zou ik terug willen vertrekken. 

Ben jij al ooit op Grand Bahama (of ergens anders op de Bahama's) geweest?

Liefs, Sarah

2 opmerkingen