My life in pictures #15

December 2015. De maand van Sinterklaas, Kerstmis en Oudejaar. Een maand waarin ik hard heb gewerkt, maar ook goed heb gevierd. Kijken jullie mee?

Zoals altijd had ik weer veel katten-plezier. Eigenlijk mogen onze katten niet op tafel zitten, maar luisteren doen die beesten toch niet... Soms kom ik gewoon in de keuken en zie ik onze rosse een dutje doen tussen al de borden. Haha. Mij stoort dat niet zo, maar ik weet dat zoiets andere mensen wel enorm ergert. Mijn mama kan er bijvoorbeeld totààl niet tegen. 

Gelukkig gaan de beestjes ook graag in bed of op de zetel liggen. Lekker warm op (of ingewikkeld in) een fleece dekentje. Hoe schattig is dit?! 

Zelf maakten we het ons ook gemakkelijk en gezellig. Niks zo plezant als in de winter voor de open haard te gaan zitten. 

En toen was het Sinterklaas. Ik kreeg een hele hoop lekkere en mooie chocolade, en wat geld. Altijd leuk natuurlijk. Genieten :)

Na Sinterklaas is het bij ons dé periode om de Kerstboom te zetten. Samen met mama ging ik er eentje uitkiezen in een veld met precies wel miljoenen bomen. Christmas-heaven much? Dat was plezant! 

Super gezellig gewoon. De eerste cadeautjes lagen ook al snel onder de boom. Yay! Al had ik dit jaar niet zo'n écht kerstgevoel omdat ik moest werken, én omdat het niet koud genoeg was. Tja...

In mijn kamer zette ik dan ook maar een mini kerstboom om het gezellig te maken en om éxtra in de kerststemming te geraken. Ik vind het altijd zo mooi met al die kerstverlichting en kaarsjes. Zalig gewoon.

En uiteraard, net wanneer ik enkele vrije dagen had begonnen ze in onze garage te werken. Lawaai tot en met. En drie dagen geen warm water. TOF! Not. Ik hield me dan maar bezig met opruimen en tijd spenderen met de katten. Dat Warm Spice gedoe van Glade ruikt trouwens erg lekker. Een typische geur voor rond Kerst! I like! 

Iets wat ik al jaren wilde doen was een gingerbread huisje maken. En eindelijk heb ik dat ook gedaan. Super leuk vond ik het. 

En om in de gingerbread sfeer te blijven... deze latte's van Nescafé zijn super lekker en passen perfect bij Kerstmis. Yum.

Kristof en ik gingen ook een dagje naar Maastricht om kerstcadeautjes te gaan kopen en de kerstmarkt te bezoeken. Veel vond ik er eigenlijk niet aan. Waarschijnlijk weer omdat het niet koud genoeg was. Wat sneeuw zou alles veel gezelliger hebben gemaakt. Nu ja, ze hadden er wel héél leuke borden en kopjes in de vorm van de Kerstman. Ik wou dat ik ze allemaal mee naar huis kon nemen. (En stiekem heb ik nog altijd spijt dat ik er geen gekocht heb!) :(

Ook bracht ik samen met Kristof een bezoekje aan de Ikea in Heerlen. Ik kocht er enkele leuke spulletjes, maar heb nog steeds spijt (jawel, jawel) dat ik die mooie paardjes heb laten staan. Ugh. Nadat we de winkel hadden gezien gingen we de bekende (Zweedse) vegetarische balletjes proeven in de cafetaria. Best lekker. Fun fact: ik kwam in de winkel één van mijn oude klasgenoten tegen. Ze ontwerpt en verkoopt nu keukens voor Ikea. Super leuk! 

Ik keek ook eindelijk eens naar de film 'Elf'. Nadat ik er al zoveel over had gehoord moest ik die film toch ook eens bekijken. En hij stond op Netflix, dus ik kon er bijna niet onderuit ;) Hele leuke film trouwens. Echte aanrader voor tijdens de feestdagen!

In bad met de Frozen Bath Bomb van Lush (halleluja!) en een aflevering Expeditie Robinson. Zaaaalig. 

En ook de kerstkaartjes begonnen binnen te komen. Hier werd ik echt blij van. Zo schattig.

En toen was het Kerstmis. Genieten. Mama maakte weer een uitgebreid menu, papa zorgde voor de jaarlijkse kerstquiz en mijn broer voor de mopjes. ('Merrie' x-mas, want ik wil al heel mijn leven lang een eigen paard! Haha.) Uiteraard waren de katten ook van de partij. 

Voor de geïnteresseerden; ons kerstmenu. 

Yum.

Stiekem kocht ik deze gin omdat ik vond dat de fles mooi stond tijdens de feestdagen. Haha. Gelukkig zit de smaak ook best goed ;)

HELLO. It's me. I was wondering... Oftewel Adèle die door mijn hoofd blijft spoken ;) 

Boom! Mijn top 9 foto's op Instagram bleken allemaal reisfoto's te zijn, EN ik behaalde 100 volgers op Bloglovin'. Zo fijn om te zien. Bedankt allemaal :) 

Ik maakte ook een nieuwe vision board. Dit keer eentje in het zwart-wit. Altijd leuk om te doen natuurlijk. Als je niet weet wat een vision board is of er ook eentje wilt maken... ik heb er al eens een heel artikel over geschreven. 

We aten ook gelukskoekjes tijdens de feestdagen. In dat van mij zat deze spreuk. Best grappig, want toen ik een tweede gelukskoekje nam zat er daarin wéér diezelfde spreuk. Ik denk dat het universum mij wilde duidelijk maken dat ik ook effectief van elke dag moet genieten! Ofzo. Haha.

Oudejaar. Samen met Kristof bleef ik gezellig thuis. We aten hapjes en keken wat tv. Ik moest namelijk werken op Nieuwjaar (= opstaan om 5u15). Nieuwjaar vieren zat er voor mij dus niet in. 

Poessie was super geïnteresseerd in de hapjes. Grappig :)

En als laatste probeerden Kristof en ik om met licht te schrijven in het donker. What a fail. Ik heb een hartje kunnen tekenen en Kristof een vierkant. Ik denk dat ik toch nog eens wat meer over mijn camera ga moeten lezen/leren. Volgende keer beter! 

Cheers to een fantastisch 2016! 

Liefs, Sarah

10 opmerkingen

 1. Ondanks dat je niet echt in de feestdagenstemming was, heb je toch heel wat feestdagen-dingen gedaan, leuk! En wát een menu, wauw, klinkt allemaal heel goed (en ziet er mooi uit)!

  Groetjes, Rianne (thingscalledlife.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk om te zien! :) Gingerbread Latte lijkt me zo lekker! Gaaf ook dat je de 100 Bloglovin' volgers hebt gehaald! Gefeliciteerd! Wat balen dat je moest werken op nieuwjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lichttekenen is leuk, maar heb 't zelf nog niet thuis gedaan. Wel op school :) Je moet je sluitertijd zo laag mogelijk zetten :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de theorie had ik door... maar om da om te zetten in de praktijk was toch wa moeilijker blijkbaar :p

   Verwijderen
 4. Kerst lijkt alweer zo lang geleden ;-) Lief hoor poezebeest die zo lekker slaapt onder een fleecedeken.

  BeantwoordenVerwijderen