De beste films die ik in 2015 gezien heb

Ik hou lijstjes bij van vrijwel àlles, dus ook van de mooiste films die ik het afgelopen jaar gezien heb. De teller stond in totaal op 67, waarvan ik 14 titels goed onthouden heb. Dus als je zin hebt in een filmavondje en niet weet welke film te bekijken? Dit zijn allemaal grote aanraders!

Dolphin Tale

Een ontroerend verhaal dat gebaseerd is op waargebeurde feiten. Het gaat over dolfijn ‘Winter’ die haar staart verliest en zo moet leren verder leven. Het klinkt misschien een beetje onnozel en kinderachtig, maar het is echt een inspirerend en mooi verhaal. Ik vond het zelfs zo mooi dat ik op mijn reis doorheen Florida een bezoekje heb gebracht aan het aquarium waar Winter verblijft. De moeite!

Dolphin Tale 2

Het ‘vervolg’ op de eerste film. Opnieuw een erg inspirerend verhaal. Zeker de moeite om eens naar te kijken. Ik heb alvast enkele kippenvel momenten gehad bij het kijken van de Dolphin Tale films.

Wild

Ook deze film is gebaseerd op waargebeurde feiten, hij is reis-gerelateerd, en enorm inspirerend. Hélemaal mijn ding! Hij staat eveneens in mijn top 10 wat betreft reisfilms.

Harry Potter and the Deathly Hallows Part II

Oh, the feels. Deze film zal voor eeuwig en altijd één van mijn grote favorieten blijven. Pure nostalgie.

The Hunger Games: Mockingjay Part I

Ik heb de gelijknamige boeken allemaal met heel veel plezier gelezen en naar de films heb ik altijd enorm uitgekeken. Ook deze stelde mij niet teleur. Ik vind de Hunger Games films allemaal goed gemaakt.

The Parent Trap

Ook deze film is super nostalgisch. Als kind heb ik hem misschien wel 30 keer gezien. Ik vond het altijd zo fascinerend dat ze van één actrice een tweeling konden maken. En Lindsay Lohan is daarbovenop zo leuk om naar te kijken in deze film. Topper!

Cinderella

Disney gaat er bij mij altijd wel in. Zo’n verfilming van een klassieker vond ik dan ook ge-wel-dig. Magisch om naar te kijken en heel mooi gemaakt. Een film om bij weg te dromen.

Pitch Perfect 2

De eerste film vond ik ook al fantastisch, dus ik was aan het hopen dat ook deel 2 goed ging meevallen… En jawel! Super grappige film. Gotta love Fat Amy 😉

The Longest Ride

Zo romantisch dat het pijn doet. Maar serieus! Normaal ben ik niet zo voor die extreem romantische films, maar deze heeft me toch geraakt.

Aquamarine

Weer een film uit de oude doos. Ik herinner me nog dat ik het altijd zo leuk vond wanneer ik deze film kon kijken vroeger. Een echte chick flick. Kan nooit kwaad, zo af en toe 😉

Babysitter’s black book

Ik weet niet wat het was met deze film, maar op de één of andere manier kon hij me wel bekoren. Zo’n echt drama waarbij de hele situatie escaleert en je de spanning voelt opbouwen. Ja, ik vond het wel tof om te zien.

Paper Towns

Yes! Deze film heb ik met super veel plezier uitgekeken. Hij was grappig, ontroerend, romantisch,… . Zo’n verhaal dat je niet snel verveelt. Heel fijn om naar te kijken.

Hannah Montana: The Movie

Euhm… haha. Omdat ik het plezant vind om soms eens naar een film te kijken met mijn verstand op nul 😉 Ik vind Miley Cyrus bovendien een erg leuk actrice. Sorry not sorry.

Elf

Ik had Elf nog nooit gezien en begrijp nu eindelijk waarom iedereen hier zo’n grote fan van is. Wat een leuke film, zeg! Zo grappig en extreem Kerstmis-ig. Héééél leuk! Absoluut één van mijn nieuwe kerstfavorieten!!!


Wat waren de beste films die jij het afgelopen jaar hebt gezien?

Liefs, Sarah


Comments (4)

 • Anoniem

  4 januari 2016 at 18:10

  Er zitten zeker leuke films tussen en een aantal heb ik ook nog niet gezien! Elf heb ik een tijdje geleden ook gezien en die vond ook leuk.. zag dat Cinderella op Netflix staat dus die staat zeker op mijn lijstje om te kijken:D
  Liefs Nathalie

  1. HosteSarah

   4 januari 2016 at 20:45

   Cinderella staat sinds kort inderdaad op Netflix. Echt super leuk.

 • Evelyne Vergote

  4 januari 2016 at 21:42

  Mijn God, ik ga echt alles moeten beginnen opschrijven, want ik weet echt niet meer welke films 'k in 2015 gezien heb. Of toch wel, Fc De Kampioenen 2 😀

  1. HosteSarah

   4 januari 2016 at 21:45

   Zo'n dingen moet ge inderdaad opschrijven, ja 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

DayZeroProject - Postcrossing

Volgende bericht

Checklist voor introversie