Review - Crest 3D White Whitestrips

Al jarenlang vind ik mijn tanden veel te geel en ze laten bleachen bij de tandarts klinkt heel aantrekkelijk. Natuurlijk hangt daar ook altijd een prijskaartje aan verbonden, waardoor ik het nog nooit gedaan heb. Vandaar dat ik ook erg benieuwd was naar de Crest whitestrips, die je tanden effectief wel wat witter zouden maken. Hier volgt mijn ervaring met de strips en wat ik er nou echt van vind...

De 3D whitestrips komen in een verpakking met 14 kleine pakketjes strips en een duidelijke gebruiksaanwijzing. Simpel en gemakkelijk. Zoals ik het graag heb. 

Met de 14 kleine pakketjes kan je je tanden dus 14 keer (twee weken lang, elke dag) behandelen, waarna je tanden sowieso een tint lichter zouden moeten zijn. Ik probeerde een foto te trekken van de strips zelf, maar deze zijn gewoon doorzichtig, dus erg duidelijk zie je ze niet op de bovenstaande foto ;) 

De whitestrips zijn wel erg makkelijk in gebruik. Je 'plakt' ze bij wijze van spreke op je tanden en laat ze daar voor 30 minuten zitten. Ze smaken niet vies en je kan ook makkelijk praten wanneer je de strips gebruikt. Ze zijn zelfs bijna niet zichtbaar. Handig! Ook het verwijderen van de strips gaat zonder problemen. Easy peasy!

Links: VOOR / Rechts: NA

En dan de resultaten! Hebben de bekende 3D whitestrips van Crest gewerkt? Wel, ik vind van wel. Mijn tanden zijn uiteraard niet witter dan wit geworden, maar ik vind wel dat ze er stralender (en jawel, toch een klein beetje witter!) uitzien. Ik ben echt wel tevreden hoor. 

Maar dan nu... het grote nadeel! Het product werkt, ja, absoluut. Maar woah... ik heb last gehad van mijn tanden. Laat me daar maar meteen eerlijk over zijn. Ik kreeg last van een extra gevoelig gebit en schakelde meteen over naar Sensodyne tandpasta en Sensodyne mondwater om die gevoeligheid wat te verminderen. Ik heb dan ook besloten om de whitestrips niet dagelijks, maar om de twee à drie dagen te gebruiken. Dat hielp ook wel qua gevoeligheid. 

Dus voilà. Dat was dat. Ik vond het zeker leuk om deze strips eens geprobeerd te hebben en ben tevreden met het resultaat. Alleen jammer dat 'wie mooi wilt zijn moet lijden' natuurlijk ;) Al moet ik zeggen dat ik de strips zeker opnieuw zou kopen. Als je ze eenmalig gebruikt (en dus niet alle 14 achter elkaar) dan worden je tanden niet zo gevoelig en fris je de kleur ervan gewoon op, wat altijd fijn is voor een speciale gelegenheid. 

Heb jij ervaring met het bleken van je tanden? Ik ben zeer benieuwd :)

Liefs, Sarah

6 opmerkingen

 1. Hier hoorde 'k nog nooit van, maar is wel een goedkope oplossing voor 't bleachen, denk 'k. Ondanks dat 'k m'n gebit elke dag poets, kan 'k m'n gebit precies ook niet wit houden. Geen idee waarom.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ugh, ja. Ik ook. Sommige mensen hebben nu eenmaal 'gelere' tanden dan andere. Zo vervelend.

   Verwijderen
 2. Ik was hier ook heel benieuwd naar maar hetgeen wat mij toch tegenhoud is de pijn / gevoeligheid. Wel vind ik dat je tanden er veel witter uitzien. Er is een duidelijk verschil met voor en na.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het geeft inderdaad wel meteen een soort van 'opfrissing' aan je tanden.

   Verwijderen
 3. Wauw, er is zeker een verschil te zien! Dat lijkt mij ook wel wat ��. Ik vraag me alleen af wat het met je tanden doet, als je er last van krijgt, of dat geen schade aanricht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voordat ik deze strips kocht had ik ook schrik voor schade aan de tanden... Na héél veel Google research heb ik echter niemand horen klagen over blijvende schade. Enkel over die gevoeligheid die bij sommige mensen wél, en bij andere mensen niet voorkomt. Mijn tanden heeft het in ieder geval ook geen kwaad gedaan. De gevoeligheid die ik na gebruik voelde is ook compleet weggetrokken ;)

   Verwijderen