DayZeroProject - Leave an inspirational note inside a book

Ongeveer een jaar geleden maakte ik met DayZeroProject een lijstje met 50 doelen die ik dit jaar wilde bereiken. Eén van die doelen was een inspirerend briefje in een boek achter te laten voor iemand, en dat heb ik nu eindelijk gedaan! 

Het was sowieso mijn bedoeling om enkele post-it's vol te schrijven met leuke/inspirerende quotes en die dan in boeken achter te laten in een boekenwinkel of een bibliotheek. Hoe leuk is het ook wanneer je zoiets, geheel onverwacht, in een boek tegenkomt? Vroeger las ik ontzettend veel en ging ik ook erg graag (en vaak) naar de bibliotheek. Toen vond ik het ook al fascinerend wanneer mensen met potlood aantekeningen hadden achtergelaten in de boeken die ik ging lenen.

Nu ja, to the point. Vorige week gingen Kristof en ik een dagje kerstshoppen in Maastricht en dat was het ideale moment om mijn post-it's achter te kunnen laten in enkele boeken in één of andere boekenwinkel. Ik schreef in totaal zeven roze papiertjes vol met quotes en plakte die in de winkel in zeven verschillende boeken. Zo spannend. Ik hoop dat de persoon die zo'n boek in handen krijgt toch een glimlach op zijn gezicht krijgt door mijn notitiebriefjes; net zoals ik vroeger altijd blij werd van het vinden van zulke dingen in mijn boeken.

Ik vond dit overigens best zenuwslopend om te doen. Haha. Het was super druk in Maastricht dus heel subtiel heb ik mijn post-it's niet in die boeken kunnen verstoppen. En toen Kristof begon te spreken over camera's zag ik mezelf al uit de winkel gegooid worden omdat ik zo geniepig overkwam en het personeel van de winkel waarschijnlijk dacht dat ik boeken aan het stelen was ofzo (?). Oh my...

Maar hey, het is gelukt! CHECK!

Heb jij ooit al eens een volgeschreven notitiebriefje gevonden in een boek dat je gekocht/geleend hebt?

Liefs, Sarah

4 opmerkingen

 1. Leuk! Zelf ben 'k nog nooit zo'n briefje tegen gekomen (maar ik lees ook niet veel boeken ;) ) & ik heb dat ook nog nooit zelf gedaan. 'k Denk dat 'k zo wat 't zelfde fijne gevoel zou krijgen als 'k een chocolaatje eet & daar dan een tekst langs de binnenkant van 't papiertje staat :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, inderdaad. Zo'n tekst vinden op een chocolaatje vind ik ook altijd fijn :)

   Verwijderen
 2. Wat leuk dat je aan DayZeroProject meedoet! En ik zie dat je in 2016 er ook één gaat starten? Ik ben bezig met het bedenken van een lijst (haal ook veel van 'standaardlijsten' hoor), lijkt me heel leuk om te doen!

  Best spannend om die briefjes 'stiekem' achter te laten. Maar als lezer zou ik het super vinden om zo'n briefje te vinden!

  Ps: ik zie dat ik er een beetje een rommeltje van maak, door m'n andere reactie (was verkeerde profiel) te verwijderen...sorry!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, wat leuk dat je zelf ook gaat meedoen. Ik haal ook altijd veel inspiratie uit standaard lijstjes hoor. Vind het gewoon altijd tof om doelen te stellen voor mezelf en daar dan aan te kunnen werken :) Veel succes alvast met jouw DayZeroProject!!!

   Verwijderen