Wicked Music TAG

Onlangs werd ik door Evelyne getagd om de Wicked Music Tag van Dennis en Laura in te vullen. En uiteraard doe ik dat met alle plezier van de wereld. Ik ben wel niet zo'n muziekkenner, dus wees voorbereid op de meest random antwoorden éver ;) 

1. Hoe is jouw liefde voor muziek ontstaan?
Goh, dit vind ik al gelijk een moeilijke vraag omdat ik niet zo'n hele grote muziekliefhebber ben. Ik denk dat ik voor het eerst 'into' muziek ben geraakt toen ik op skivakantie was met school (ik was 11 jaar) en we allemaal rondliepen met een discman en een cd van Five. Haha.

2. Waar luisterde je naar toen je klein was?
Samson & Gert waren mijn absolute favorieten toen ik nog heel klein was. Daarna werd ik fan van Get Ready. En dààrna volgden Britney Spears, Milk Inc., Janet Jackson,... .


3. Wat is je eerst gekochte cd of plaat?
Ik denk dat dat een cd van Milk Inc. was. Daarvoor had ik ook al wel een Samson & Gert cd-collectie, maar die cd's waren dan gekocht voor de hele familie. Die cd van Milk Inc. was volgens mij mijn eerste echte cd die enkel en alleen van mij was.

4. Cd, vinyl of digitaal?
Digitaal! Ik snap het vinyl-gegeven voor echte muziekliefhebbers helemaal... maar dat mensen nog cd's kopen vind ik heel gek. Ik heb namelijk het gevoel dat die dingen compleet passé zijn? (Oeps)

5. Favoriete en minst favoriete genre?
Favoriet: Pop? Pop-rock? Geen idee! Zoals ik al zei... geen grote muziekkenner. Ik luister gewoon naar wat mij aanstaat. Meestal zijn dat nummers uit de MNM TOP 50 ofzo ;)
Minst favoriet: Schlagermuziek. Brr.

6. Je geheime music crush?
Ed Sheeran. Al is dat niet helemaal geheim.

7. Welk nummer heeft een speciale betekenis voor je?
Er zijn zoveel nummers die een speciale betekenis voor mij hebben. Om er nu eentje op te noemen: 'Breathe me' van Sia. Fan-tas-tisch nummer waar ik naar luister als ik mij heel slecht voel.  Die tekst = ik!


8. Is je muzieksmaak veranderd door de jaren heen?
Ja en nee. Ik hou nog steeds van dezelfde muziek als vroeger maar leer daarbovenop ook nog eens extra muziekgenres kennen die ik ook wel goed vind. Het is dus zeker niet zo dat ik van één muziekgenres ben omgeslagen naar een ander genre. Totaal niet!

9. Top 3 favoriete albums?
Ik luister momenteel enkel en alleen naar 1989 van Taylor Swift. Voor de rest luister ik altijd naar verschillende liedjes van verschillende artiesten. Oeps.

10. Wat zijn jouw recentelijke ontdekkingen die je anderen kunt aanraden?
Recentelijk ben ik compleet fan van Adele haar nummer 'Hello', maar dat is niet zo'n 'ontdekking' meer natuurlijk. Ik luister ook graag naar covers op youtube. 'Love me like you' do van Sam Tsui en Alex Goot vind ik bijvoorbeeld erg leuk.Wat is jouw favoriete nummer op dit moment?

Liefs, Sarah

3 opmerkingen