Mijn 5 favoriete scary movies


Af en toe vind ik het weleens leuk om naar een thriller te kijken, maar over het algemeen zijn enge films niet meteen mijn da-da. Met Halloween in de buurt zijn al die thrillers en horrorfilms echter onvermijdelijk. ‘Dus waarom niet eens een artikel schrijven over mijn favoriete scary movies?’, dacht ik. Ik ben geen kenner, maar onderstaande thrillers konden mij toch bekoren.


1. The Sixth Sense
Deze film won maar liefst 30 internationale filmprijzen, en dat is er ook effectief aan te zien! Wat een film, wat een film. Ik ben geen (ik herhaal GEEN) liefhebber van geesten en The Sixth Sense heeft me dan ook doen bibberen van kop tot teen. Jongetje Cole kan dode mensen zien en zijn moeder weet zich totaal geen raad meer.


Score IMDB: 8,2/10

Mijn score: 10/10

2. Flightplan
Een vrouw vliegt samen met haar jonge dochter van Berlijn naar Amerika. Tijdens de vlucht verdwijnt haar dochter plots van het vliegtuig. Spanning alom. Want HOE kan een meisje van een vliegend vliegtuig verdwijnen? Echt een leuke film om naar te kijken!


Score IMDB: 6.2/10
Mijn score: 9/10

3. The Uninvited
Anna, die naar huis mag na tien maanden in de psychiatrie te hebben gezeten, komt na al die tijd opnieuw in contact met haar zus. Die beweert dat ze haar altijd brieven heeft geschreven, maar Anna heeft die nooit ontvangen. Ondertussen gebeuren er ook vreemde dingen in het huis waar de zussen wonen. Ze gaan samen op onderzoek uit. Een hele spannende film met een onverwacht einde. Ik vond het wel de moeite!

Score IMDB: 6,4/10
Mijn score: 8/10

4. Panic Room
Wanneer er ingebroken wordt in het huis van Meg vlucht ze samen met haar dochter, Sarah, naar de Panic Room. Dat is een kamer in hun huis die volledig uit staal is gemaakt en dus compleet beveiligd is. Maar is dat wel voldoende om de inbrekers buiten te houden? Ik blijf deze film echt spannend vinden, hoe vaak ik hem ook bekijk.

Score IMDB: 6,8/10
Mijn score: 8/10

5. The Village
Deze film uit 2004 gaat over een kleine gemeenschap die afgezonderd leeft van de rest van de wereld. De mensen mogen het dorp niet uit omdat ze dan vermoord zouden worden door geheimzinnige wezens. Tot één van de inwoners een medicijn nodig heeft en iemand toch de wijde wereld intrekt om de nodige medicatie te gaan halen.

Score IMDB: 6,5/10
Mijn score: 7/10

Wat is jouw favoriete enge film? 

Comments (5)

 • TT

  30 oktober 2015 at 07:09

  Ik ken deze films niet, maar ze lijken me wel mega eng 😉

 • Evelyne Vergote

  30 oktober 2015 at 10:37

  Ik denk dat 'k Flightplan gezien heb, maar kan 't mij niet goed meer herinneren.

 • Eilish (artisticstateofmind)

  30 oktober 2015 at 21:47

  Ik vind vrij weinig 'enge' films, goed. De sixth sense is wel echt een topper!

 • Monique | WritingMonique

  31 oktober 2015 at 10:00

  Ik ben echt te angstig om deze films te kijken haha, maar ik stuur het lijstje door naar mijn vriend. Die is er dol op!

 • Irma

  31 oktober 2015 at 18:49

  Ohmenn, eigenlijk durf ik enge films helemaal niet te kijken en toch vind ik ze altijd weer gaaf haha. Duss ik denk dat ik deze maar eens toe ga voegen aan mijn lijstje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Review - EOS Vanilla Mint lippenbalsem

Volgende bericht

Review - Catrice 050 Moulin Rouge Light