DIY - Ingekaderd goud herfstblad

Ik zag dit voorbijkomen op Pinterest en vond het zo'n leuk idee dat ik besloot het na te maken. Een herfstblad goud sprayen en inkaderen is zo simpel, maar geeft toch een heel mooi resultaat. Lees hier hoe ik te werk ben gegaan.

Eerst en vooral ging ik in onze tuin op zoek naar enkele leuke bladeren. Die liet ik een nachtje goed drogen, en vervolgens stopte ik ze tussen een dik boek om ze daar ook enkele nachten tussen te laten zitten. De blaadjes moeten niet per sé compleet droog zijn, maar ze mogen wel niet gaan omkrullen. Vandaar dat het handig is om ze een tijdje tussen een goed dik boek te laten zitten.


In de tussentijd kocht ik bij de Action een mooi kadertje, gouden washi tape en gouden spraypaint.


Omdat ik maar één kader kocht had ik maar één herfstblad nodig. Ik koos het mooiste blad dat ik had gevonden eruit en sprayde dat helemaal goud aan één kant. (Tip: doe dat buiten op een stuk oud papier of op een oude krant.) En laat je gouden blad dan nog een nachtje goed drogen.


Ik koos ervoor om mijn gouden herfstblad op een witte achtergrond te plakken. Ik plakte wat gouden washi tape aan de kant van het papier om het wat meer kleur te geven, en plakte vervolgens mijn herfstblad er bij op.


En voila. Simpel maar stijlvol ;)

Liefs, Sarah

Geen opmerkingen