Movie Time #10

De afgelopen weken heb ik weer enkele leuke films bekeken. Benieuwd? Lees dan zeker verder!

Jackie


Jackie is een komische dramafilm over Sofie en Daan; een tweeling die is opgevoed door twee vaders. Wanneer hun, tot dan onbekende, moeder hen opbelt uit Amerika gaan de twee dames op avontuur om hun mama te leren kennen.

Best een leuke, iet-wat ongewone film met een onverwacht einde. Ik vond het eens wat anders dan al die cliché films die vaak heel voorspelbaar zijn.

Mijn score: 7/10
Score IMDB: 6,9/10
Bekijk de trailer hier!

The Magic of Belle Isle


The Magic of Belle Isle is een drama over Monte; een aan een rolstoel gekluisterde schrijver die naar een zomerhuisje aan het meer trekt en daar bevriend raakt met de familie die naast hem woont.

Ik vond het een mooie, ontroerende film. Ideaal om te bekijken tijdens een sombere, regenachtige dag.

Mijn score: 9/10
Score IMDB: 7/10
Bekijk de trailer hier!

Silver Linings Playbook


Deze Amerikaanse tragikomedie gaat over Pat, die een bipolaire stoornis heeft en na een opname in een psychiatrisch ziekenhuis terug bij zijn ouders gaat wonen. Tijdens een etentje bij één van zijn vrienden ontmoet hij Tiffany, die na de dood van haar man helemaal in de knoop ligt met zichzelf. Op haar aandringen trekken de twee samen op een vriendschappelijke date.

Een leuke film om eens gezien te hebben. Niet meer, niet minder.

Mijn score: 8/10
Score IMDB: 7,8/10
Bekijk de trailer hier!

Cake


Claire, gespeeld door Jennifer Aniston, raakt in de ban van de zelfmoord van iemand uit haar praatgroep (een groep voor mensen met chronische pijn). Hoe meer ze te weten komt over die zelfmoord, hoe meer ze begint te worstelen met haar eigen problemen.

Ik vond dit echt een hele mooie film en heb enthousiast zitten kijken van begin tot eind. Een grote aanrader.

Mijn score: 9/10
Score IMDB: 6,5/10
Bekijk de trailer hier!

The Longest Ride


The Longest Ride is een romantisch drama gebaseerd op het gelijknamige boek van Nicholas Sparks. Het verhaal gaat over een rodeokampioen (Luke) en een kunststudente (Sophia), die bevriend raken met een oude man (Ira) en geïnspireerd raken door zijn levensverhaal.

Pijnlijk romantisch maar oh-zo-mooi. Moet ik nog meer zeggen?

Mijn score: 10/10
Score IMDB: 7,2/10
Bekijk de trailer hier!

Greta


Greta, een tiener met zelfmoordgedachten, wordt naar haar grootouders gestuurd omdat haar moeder niet meer weet hoe ze voor haar moet zorgen. Haar zelfmoordplan neemt echter af wanneer de liefde voor haar grootouders toeneemt, én wanneer de liefde op haar pad komt.

Typische chick flick. Zo'n film kan mij, zo af en toe, weleens bekoren.

Mijn score: 8/10
Score IMDB: 6,3/10
Bekijk de trailer hier!

The Women


The women is een drama over een groep rijke vrouwen uit New York. Wanneer Mary's man vreemd blijkt te gaan laat zij zich echter niet zomaar aan de kant zetten. Ze schakelt de hulp in van haar vriendinnen om de confrontatie met 'de andere vrouw' aan te gaan.

Opnieuw een echte chick flick. Leuk om eens gezien te hebben.

Mijn score: 8/10
Score IMDB: 4,9/10
Bekijk de trailer hier!

Remember Sunday


Remember Sunday is een romantisch drama over Molly: een eenzame serveerster die vrij veel pech heeft in de liefde. Tot ze Gus ontmoet. Maar hoe meer ze met hem omgaat, hoe mysterieuzer de situatie wordt. Gus blijkt namelijk een hersenbloeding te hebben gehad en is zijn kortetermijngeheugen kwijt. Elke dag is voor hem dus een nieuw begin.

Romantisch, maar niet té. En best ontroerend. Mooie film!

Mijn score: 7/10
Score IMDB: 7/10
Bekijk de trailer hier!

From Prada to Nada


Een romantische komedie over twee verwende zusjes die hun rijke leventje vaarwel moeten zeggen wanneer hun vader sterft. Ze moeten noodgedwongen bij hun tante in de achterbuurten van LA gaan wonen, en voor de eerste keer in hun leven zelf hun boontjes beginnen te doppen.

Opnieuw een typische meidenfilm. Af en toe heb gewoon eens nood aan zo'n leuke film waar je niet te veel moet bij nadenken.

Mijn score: 7/10
Score IMDB: 5,5/10
Bekijk de trailer hier!

Welke film heb jij onlangs nog gezien?


2 opmerkingen

  1. Ik heb deze films allemaal niet gezien. Ik ben heel benieuwd naar Cake en Silver Linings Playbook.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb al een hele tijd geen films meer gezien eigenlijk.. Ook heb 'k nog geen enkele van je opgesomde films gezien, maar sommige wil 'k echt wel zien! :)

    BeantwoordenVerwijderen