Movie Time #10

De afgelopen weken heb ik weer enkele leuke films bekeken. Benieuwd? Lees dan zeker verder!

Jackie


Een komische dramafilm over Sofie en Daan, een tweeling die is opgevoed door twee vaders. Wanneer hun, tot dan onbekende, moeder hun opbelt uit Amerika gaan de twee dames op avontuur om hun mama te leren kennen.

Best een leuke, iet-wat ongewone film met een onverwacht einde. Het was eens wat anders dan al die cliché films die zo voorspelbaar zijn.

Mijn score: 7/10
Score IMDB: 6,9/10
Bekijk de trailer hier!

The Magic of Belle Isle


Een drama over Monte, een aan een rolstoel gekluisterde schrijver die naar een zomerhuisje aan het meer trekt en daar bevriend raakt met de familie die naast hem woont.

Een mooie, ontroerende film. Leuk om naar te kijken tijdens een sombere avond.

Mijn score: 9/10
Score IMDB: 7/10
Bekijk de trailer hier!

Silver Linings Playbook


Deze Amerikaanse tragikomedie gaat over Pat, die een bipolaire stoornis heeft en na een opname in het psychiatrisch ziekenhuis terug bij zijn ouders gaat wonen. Tijdens een etentje bij zijn vriend Ronnie ontmoet hij Tiffany, die na de dood van haar man helemaal in de knoop zit met zichzelf. Op aandringen van haar gaan ze uiteindelijk samen op een vriendschappelijke date.

Leuke film om eens gezien te hebben. Niet meer, niet minder.

Mijn score: 8/10
Score IMDB: 7,8/10
Bekijk de trailer hier!

Cake


Claire, gespeeld door Jennifer Aniston, raakt in de ban van de zelfmoord van iemand uit haar praatgroep (een groep voor mensen met chronische pijn). Hoe meer ze te weten komt over die zelfmoord, hoe meer ze begint te worstelen met haar eigen problemen.

Ik vond dit een hele mooie film en heb enthousiast zitten kijken van begin tot eind. Een aanrader.

Mijn score: 9/10
Score IMDB: 6,5/10
Bekijk de trailer hier!

The Longest Ride


Een romantisch drama gebaseerd op het gelijknamige boek van Nicholas Sparks. Het verhaal gaat over rodeokampioen (Luke) en kunststudente (Sophia), die bevriend raken met de oude man Ira en geïnspireerd raken door zijn levensverhaal.

Pijnlijk romantisch. Moet ik nog meer zeggen?

Mijn score: 10/10
Score IMDB: 7,2/10
Bekijk de trailer hier!

Greta


Greta, een tiener met zelfmoordgedachten, wordt naar haar grootouders gestuurd omdat haar moeder niet meer weet hoe ze voor haar moet zorgen. Haar zelfmoordplan neemt echter af wanneer de liefde voor haar grootouders toeneemt, én wanneer de liefde op haar pad komt.

Typische chick flick. Kan af en toe eens deugd doen.

Mijn score: 8/10
Score IMDB: 6,3/10
Bekijk de trailer hier!

The Woman


The woman is een drama over een rijke groep vrouwen uit New York. Het leven van Mary en haar vriendinnen wordt helemaal uit de doeken gedaan.

Opnieuw een echte chick flick. I like!

Mijn score: 8/10
Score IMDB: 4,9/10
Bekijk de trailer hier!

Remember Sunday


Een romantisch drama over Molly, een eenzame serveerster die vrij veel pech heeft in de liefde. Tot ze Gus ontmoet. Maar hoe meer ze met elkaar omgaan, hoe mysterieuzer de situatie wordt. Gus blijkt namelijk een hersenbloeding te hebben gehad en is zijn korte termijn geheugen kwijt. Elke dag is voor hem dus een nieuw begin.

Romantisch, maar niet té. En best ontroerend. Mooie film!

Mijn score: 7/10
Score IMDB: 7/10
Bekijk de trailer hier!

From Prada to Nada


Een romantische komedie over twee verwende zusjes die hun rijke leventje vaarwel moeten zeggen wanneer hun vader sterft. Ze moeten noodgedwongen bij hun tante in de achterbuurten van LA gaan wonen en voor de eerste keer in hun leven zelf hun boontjes beginnen te doppen.

En alwéér een typische meisjesfilm. Af en toe heb ik daar gewoon eens nood aan ;) Ook deze film vond ik best ok. Zo'n film waarbij je niet moet nadenken. Leuk, toch?

Mijn score: 7/10
Score IMDB: 5,5/10
Bekijk de trailer hier!

Welke film heb jij onlangs nog gezien?

Liefs, Sarah

Follow

2 opmerkingen

  1. Ik heb deze films allemaal niet gezien. Ik ben heel benieuwd naar Cake en Silver Linings Playbook.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb al een hele tijd geen films meer gezien eigenlijk.. Ook heb 'k nog geen enkele van je opgesomde films gezien, maar sommige wil 'k echt wel zien! :)

    BeantwoordenVerwijderen