Het is oké om basic te zijn!

De term 'basic' of 'basic bitch' wordt tegenwoordig nogal snel naar je hoofd geslingerd. De term werd populair door (o.a.) liedjes en blog artikels waarin er vaak naar wordt verwezen. Zo waarschuwde rapper The Game in zijn lied 'Basic Bitch' iedereen voor 'basic bitches' omdat ze fake zouden zijn. Rapper Kreayshawn had het vervolgens over meisjes die rondlopen met luxe-merken zoals Gucci en Prada, gewoon om erbij te kunnen horen. Wanneer je naar een standaard radiozender luistert ben je zogenaamd ook maar basic en als je doet wat andere mensen ook leuk vinden... hou je dan al maar vast aan de takken van de bomen. Dan ben je, jawel hoor, ook gewoon een basic bitch! 

Ik ben een basic bitch
Tja, om er nu geen doekjes om te winden... ik ben ook een basic bitch. Maar ik geef daar echt niet om. Er is toch totaal niks mis met houden van de dingen waar het meest van gehouden wordt? Neem nu de pumpkin spice latte van Starbucks. Ik vind dat drankje oprecht lekker, maar bestel het tegenwoordig wel met een wrang gevoel omdat het altijd lijkt alsof iedereen zijn oordeel over mij dan al heeft klaarliggen. Dan ben ik dàt meisje met de pumpkin spice latte. BASIC!

(Louis Vuitton + Starbucks? BASIC!)

WHATEVER!
Maar tegelijkertijd denk ik dan ook... Whatever! Wat maakt het uit? Ik drink tenminste een koffie die ik graag drink. En is het echt zo erg als ik na een slechte dag thuiskom en in bed duik met een pot Ben & Jerry's en een aflevering Sex and the City? Of als ik ga winkelen bij Forever 21 terwijl ik mijn favoriete paar UGGs draag? Zolang je zelf maar gelukkig bent, éh. Andere mensen hebben daar toch niks mee te maken?!

Hypocriet
Bovendien zijn de meeste mensen ook redelijk hypocriet wanneer ze de term 'basic bitch' naar je hoofd slingeren. Alsof zij niet van de Gilmore Girls, een glas wijn, hun iPhone of The Notebook houden. Er is altijd wel iets 'basic' aan iedereen. We hoeven elkaar echt niet beoordelen op het level basic-ness dat we bezitten. Zolang we maar onszelf blijven en doen wat we graag doen. Wat dat ook moge zijn.

(Duckface + Peace sign? BASIC!)

"Enjoying things that lots of other girls love doesn't make you lame. 
It means you have good taste, duh!" 

Dus voilà... basic zijn is oké. Ik drink er een cosmopolitan op! (Terwijl ik luidkeels meezing met Taylor Swift en nog een selfie op Instagram post!)


6 opmerkingen

 1. Goed geschreven Sarah. Uiteraard mag je helemaal zelf weten wat je drinkt, draagt en doet. Toch vind ik het jammer dat er een hoop meiden zijn die alleen volgen omdat het op dat moment 'happening' is.

  Ik drink uiteraard een cosmo mee ;-) love it!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) En inderdaad, zo'n mensen die de rest volgen om 'in' te zijn vind ik dan ook maar niks. Zolang je maar doet wat je graag doet. En als dat iets basic is... then so be it ;)

   Verwijderen
 2. Dat is toch net leuk aan elkaar, als je verschillende interesses hebt? Enfin, zo heb 'k 't toch al gans m'n leven bekeken. Nooit liep 'k mee in 't rijtje, omdat 'k toen mezelf niet kon zijn. Ik koop zeer zelden merkkledij omdat ander kledij even mooi is & betaalbaar. Moet ik dan uitgelachen worden? Nee toch, da's mijn keuze. Ik voel mij dan tenminste uniek omdat 'k niet 't zelfde draag als iedereen ;) Ik kraai er niet om als 'k nu zin heb in een zoete cocktail of een glas wijn. It's my body, it's my life, right? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuurlijk! Verschillende interesses hebben is heel mooi. Maar als ge dan iets doet wa de rest ook doet (gewoon omdat ge het graag doet), wordt ge vaak al meteen vies bekeken. En het is juist dàt da er teveel aan is. Da hoeft toch helemaal nie?!

   Uiteraard moet gij nie uitgelachen worden omdat ge andere kledij draagt dan de meeste mensen, maar moet de rest dan wél nagekeken worden omdat ze 'basic' kleding dragen? Ik denk het nie eh! Ik ga graag winkelen bij H&M en Zara, net zoals miljarden andere mensen. Maar om dan meteen van ons te zeggen dat we niet uniek zijn omdat we zulke kleding dragen... da hoeft ook weer nie. Zolang iedereen maar doet en draagt en... wat hij graag doet. Daar moeten andere mensen helemaal geen commentaar op geven. Leven en laten leven ;)

   Verwijderen
  2. Niemand verdient 't om raar bekeken te worden, daar is waar 't om draait, hé ;)

   Verwijderen
  3. Da is inderdaad wat ik bedoel :)

   Verwijderen