Review - Avène cicalfate hand repairing barrier cream

Ik ben een fervent handcrème gebruiker. Nu het weer wat kouder begint te worden en mijn handen droger beginnen aan te voelen, begin ik dus ook meer en meer crème te smeren. Beter voorkomen dan genezen, denk ik dan. Ik heb regelmatig last van droge handen, dus ik was erg benieuwd toen ik deze hand repairing cream van Avène kon uitproberen.

Cicalfate wat?
Cicalfate producten worden wel meer gebruikt bij roodheid, schaafwonden, kloofjes, luieruitslag,... . Het kalmeert, herstelt en is bovendien ontstekingsremmend. Deze Avène handcrème is dus uitermate geschikt voor mensen die kloven krijgen op hun handen.

De verpakking
De tube bevat 100ml product en de verpakking is mooi wit. Ik kan er niks op aanmerken. Op de verpakking staat bovendien geschreven dat de crème verzacht, herstelt en beschermt. Het product is geschikt voor zeer droge, beschadigde en geïrriteerde handen. De crème zou snel intrekken en voor een isolerend laagje over de handen zorgen.

Het product
De crème is vrij van parabenen en van parfum. De geur ervan is dus vrij neutraal. Het uitsmeren van de crème verloopt soepel, maar eens het product op mijn handen zit geeft het geen fijn/zacht gevoel zoals ik gewend ben van handcrèmes. Mijn handen voelen eerder stroef aan en dat is geen prettig gevoel. Jammer.

Resultaat
Ondanks het onaangename gevoel geeft de crème wel een goed resultaat. Mijn handen voelen na gebruik altijd zacht aan. Ook mijn mama, die last heeft van extreem droge handen mét kloven, is fan! Deze handcrème doet effectief wat hij moet doen!

Verkrijgbaarheid?
Avène cicalfate hand repairing barrier cream is verkrijgbaar bij de apotheek voor €9,99.


Wat is jouw favoriete handcrème?


Geen opmerkingen