5 dingen die ik niet kan

Op sociale media tonen mensen zich meestal alleen maar van hun beste kant. Foto's van hun nieuwe auto, hun leuke date en die mooie zonsondergang op vakantie. Maar niet alles gaat altijd zo perfect en mensen hebben allemaal wel enkele gebreken. Vandaar deze post, gebaseerd op het gelijknamige artikel van Evelien. Hier volgen vijf dingen die ik niet kan. 

1. Ik kan niet parkeren
Maar dan ook écht niet! Ik kan niet vooruit inparkeren, niet achteruit inparkeren, niet parallel parkeren,... . Ik kan gewoon totààl niet parkeren. Het is zelfs zo erg dat ik soms simpelweg thuisblijf omdat ik dat parkeren zo dramatisch vind. En wanneer ik toch écht wel het huis uit moet (vanwege een afspraak of dergelijke) dan gebruik ik op voorhand Google Maps om op te zoeken of er voldoende parking aanwezig is op de plaats waar ik moet zijn. Vermoeiend hoor.

2. Ik kan niet hoofdrekenen
Leve de rekenmachines, denk ik dan. Ik twijfel soms zelfs aan 1+1 en reken dat dan, voor de absolute zekerheid, toch ook maar uit op mijn rekenmachine.

3. Ik kan niet knipogen met mijn rechteroog
Met mijn linkeroog knipogen is geen probleem, maar met mijn rechteroog lukt het gewoon niet. Hoe hard ik ook probeer. Ik vind dat best gek eigenlijk.

4. Ik kan niet loslaten
En dan bedoel ik 'loslaten' in de brede zin van het woord; dus zowel mentaal als fysiek. Eerst en vooral onthoud ik àlles wat ik meemaak. Zowel de slechte als de goede dingen. Alles dus. Wat persoon x tegen mij gezegd heeft toen ik 11 jaar was? Ik weet het nog steeds. Tot in de details. En wat ik van persoon y cadeau heb gekregen voor mijn 7de verjaardag? Dat weet ik ook nog. De kans is groot dat ik dat cadeau zelfs nog altijd heb! Loslaten is iets waar ik, helaas, véél te slecht in ben.

5. Ik kan niet zingen
Jammer genoeg. Ik zing (in mijn geval: schreeuw) dus enkel mee met de radio wanneer ik alleen ben.

Wat is iets dat jij niet kan?


5 opmerkingen

 1. Niet parkeren? Oh jee, zo erg! Oefen eens een paar keer op een terrein, 't zal je wel lukken hoor ;)
  Hoofdrekenen kan 'k ook niet. Wiskunde was m'n slechtste vak & 'k weet nog dat 'k in 't 1ste leerjaar steeds naar boven keek als 'k sommetjes moest opzeggen.
  Knipogen lukt mij ook niet rechts :)
  Ja, dat loslaten.. hier the same. Herinner 't mij soms nog met datum & al. Een fotografisch geheugen heet dat ;)
  Zingen in de auto & na een half lied al helemaal buiten adem zijn :p
  & Zo zijn er nog zoveel dingen dat 'k niet kan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat parkeren is heel herkenbaar voor mij! Ik vind dat ook altijd een spannend moment... eerst vermeed ik het inderdaad ook.. nu ga ik gewoon en denk ik telkens maar "als ik schade rij is het maar blik" echt grote deuken rij je toch niet met parkeren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grote deuken misschien niet, maar dure helaas wel. Haha ;)

   Verwijderen
 3. Kijk hier hou ik van ;-) let's keep it real people! Rekenen doe ik graag met een rekenmachine.

  BeantwoordenVerwijderen