Vrouwen en hun gewicht

Misschien ligt het aan mij maar OVERAL waar ik kom klagen vrouwen over hun gewicht. De ene vriendin klaagt over die drie kilo die ze is bijgekomen, de andere over haar veel te dikke armen en nog een andere over het 100ste dieet dat weer niet werkt. Halleluja. Drama hier, drama daar. Take a chill pill. 

Vrouwen vs mannen
Natuurlijk zijn er ook mannen die over hun gewicht klagen (en daar ook ontzettend goed in zijn), maar nu wil ik het eventjes hebben over de vrouwelijke wezens op deze wereld. Het zijn namelijk voornamelijk mijn vriendinnen die constant over hun gewicht aan het 'zeuren' zijn.

Klagen vrouwen te veel over hun gewicht? 
'Klagen vrouwen te veel over hun gewicht?' Het is iets waar iedereen een mening over heeft natuurlijk, en mijn mening is 'JA! Absoluut!'. Als je je zo slecht voelt over je gewicht, zwijg er dan over en doe er iets aan! Ok, makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Maar erover klagen tegen iedereen gaat echt niet helpen. Daar wordt niemand vrolijk van!

Feestdagen
Ook vind ik het heel vervelend dat wanneer je bijvoorbeeld een verjaardag viert, of Kerstmis, of Nieuwjaar, of eender welke speciale/leuke gebeurtenis dan ook... er àltijd wel iemand is die de sfeer verpest door te zeggen hoeveel calorieën er in het eten zitten en 'hoeveel we wel niet gaan bijkomen als we dat allemaal op hebben'. Thanks, man! That just made my day! NOT! Kunnen we niet genieten van hetgeen we aan het vieren zijn? Er zijn bovendien véél leukere gespreksonderwerpen dan ons gewicht, weet je wel. Just sayin'.

Are you just being plain rude or plain stupid?
Wat ook vaak voorkomt... en dat begrijp ik écht niet... is wanneer vriendinnen over hun gewicht aan het klagen zijn en dan plots zeggen. Maar JIJ bent echt perfect hoor! (Terwijl de vriendin in kwestie 10kg lichter is en juist gezegd heeft dat ze zéker 5kg moet afvallen!). Ok dan?! Want dat is logisch omdat...? Is het in zulke gevallen niet éxtra goed om gewoon over je gewicht te zwijgen? Of ligt dat weer aan mij?

Dik zijn en de maatschappij
Uiteraard is het belangrijk dat je gezond bent; dat je genoeg vitaminen binnenkrijgt en voldoende beweegt, maar daarbuiten moet JIJ gelukkig zijn met je lijf. Het doet er toch helemaal niet toe wat andere mensen van jouw lichaam vinden?! Vandaag de dag word je al snel als 'dik' bestempeld door de maatschappij, en dat is volgens mij ook de reden waarom mensen (voornamelijk de vrouwen in mijn omgeving) zo snel klagen over hoe ze eruit zien. Je mag geen grammetje vet meer hebben of je bent 'lelijk'. Afschuwelijke ingesteldheid hoor.

Love yourself, you're worth it
En in plaats van zo te klagen zouden we beter wat meer van onszelf beginnen te houden. Because we're worth it!

"Is fat really the worst thing a human being can be? Is fat worse than vindictive, jealous, shallows, vain, boring, evil, or cruel? Not to me." - J.K. Rowling

Over naar jou! Vind jij dat vrouwen te veel klagen over hun gewicht?

Liefs, Sarah

Bron foto: Flickr
Follow

1 opmerking

  1. In mijn vriendenkring valt dat nog goed mee, zo 'klagen' over 't gewicht. Ikzelf merk wel, hoe ouder 'k word hoe breder 'k word HAHA. Tjah, life's food is to good :p

    BeantwoordenVerwijderen