The fairytale TAG

Een TAG met persoonlijke vragen die sprookjes-gericht zijn? 'Laat maar komen', is wat ik meteen dacht toen ik de vragen las! Dus voilà... lees hier de fairytale TAG. 

Rapunzel - Houd je ervan om buiten te zijn?
Ja! Wanneer de zon schijnt ben ik zelfs héél graag buiten. Doe daar nog een mooie omgeving (of een strand!) bij en je kan mij niet meer binnenkrijgen. Jammer dat het hier in België zo vaak regent/koud is.

De wolf en de 7 geitjes - Ben je makkelijk voor de gek te houden?
Ja en nee. Wanneer het op vreemden aankomt dan ben ik extreem achterdochtig; ik vertrouw dan niets of niemand. Mensen die ik graag heb kunnen mij dan weer wél snel voor de gek houden. Ik ga er automatisch vanuit dat ze het goed met me voor hebben, dus wanneer ze me dan iets vertellen dat niet waar is, geloof ik hun meteen. Niet zo slim natuurlijk. Uiteindelijk kan je altijd alleen maar op jezelf vertrouwen!

De zeven raven - Heb je zusjes of broertjes? Zo ja, hoe is je relatie met hun?
Ik heb een jongere zus en een jongere broer. Met mijn broer heb ik een goede band, met mijn zus klikt het dan weer heel wat minder goed.

(Samen met mijn broer)

Doornroosje - Hoeveel uur slaap jij per nacht?
9 à 10u. Ik heb enorm veel slaap nodig!

Belle en het Beest - Wat maakt een persoon mooi in jouw ogen?
Een oprecht, behulpzaam, vriendelijk iemand die je accepteert zoals je bent. Dat is in mijn ogen een heel mooi persoon. Natuurlijk heb je ook mooie mensen op vlak van uiterlijk, maar wanneer dat dan irritante gevallen blijken te zijn dan vind ik ze automatisch minder mooi worden.

De kikkerkoning - Wat vind je walgelijk?
Dierenmishandeling! Hoe sommige mensen er plezier uit kunnen halen om zout op een slak te gooien of om hun kat in brand te steken... dat maakt me ronduit misselijk. Ook dierentuinen en dolfinariums, de hele vleesindustrie, de (plezier)jacht,... . Ik begrijp gewoon niet hoe mensen plezier kunnen halen uit het pijn doen/vermoorden van dieren voor hun eigen plezier. In mijn ogen is dat allemaal walgelijk!

Sjaak en de Bonenstaak - Welke planten staan in jouw huis?
Euhm... geen idee eigenlijk. Ik woon nog thuis dus mijn mama zorgt voor alle planten in huis. Ik weet dat er àltijd wel enkele orchideeën staan, maar voor de rest heb ik geen idee hoe alle andere planten hier heten. Oeps.

De gelaarsde kat - Heb je huisdieren?
Ja! Drie katten (Sissi, Poessie en Poes) en een cavia (Fons). Mijn kleine zonnetjes in huis. Ik zou er nooit meer zonder kunnen!

(Poessie)

Sneeuwwitje - Beschouw je jezelf als mooi?
Nee. Al beschouw ik mezelf de laatste tijd ook niet meer altijd als 'afschuwelijk lelijk'. Vroeger durfde ik vaak niet in de spiegel te kijken omdat ik mezelf er zo verschrikkelijk uit vond zien. De laatste tijd heb ik wat meer vrede kunnen nemen met mijn uiterlijk en probeer ik het te stellen met wat ik heb. Want het is nu eenmaal wat het is. Ik heb nog steeds momenten dat ik de spiegel liever mijd, maar al bij al vind ik mijzelf de laatste tijd gewoon 'oké'.

Blauwbaard - Noem een zwakte in je karakter
Ik ben heel (maar dan ook echt héél!) stressgevoelig. Wanneer ik bijvoorbeeld moet gaan werken dan schrijf ik de dag op voorhand àlles op wat ik niet mag vergeten te doen. Dat lijstje check ik dan 1000x uit schrik dat ik iets ga vergeten. De avond op voorhand kan ik dan ook maar heel moeilijk in slaap geraken omdat ik maar blijf piekeren over alles dat zou kunnen misgaan. Op mijn werk zelf probeer ik niet te laten merken dat ik stress heb, maar eens terug thuis dan komt alles eruit en krijg ik barstende hoofdpijn. Erg vervelend.

Pinokkio - Wat is je grootste wens?
Extreem rijk zijn is het eerste dat in mij opkwam toen ik dit las. Haha. Nu ja, uiteindelijk wil ik gewoon wat iedereen wil... gelukkig zijn!

Roodkapje - Vertrouw je onbekenden snel?
Nee. Totaal niet. Wanneer ik iemand leer kennen duurt het meestal vrij lang eer ik die persoon toelaat in mijn persoonlijke ruimte. En dan duurt het nog lang eer ik mensen durf te vertrouwen! Ik ben op dat vlak enorm achterdochtig.

Peter Pan - Wat is je (mentale) leeftijd?
Ik ben momenteel 26, maar mentaal ben ik volgens mij toch een beetje jonger hoor. Ik voel me alleszins geen 26!

De Sterrendaalders - Wat is je meest waardevolle bezit?
De ring die ik voor Kerstmis cadeau heb gekregen van mijn ouders. Mocht ik die ooit kwijtspelen... brrr. Ik mag er niet aan denken. Mijn Macbook staat op nummer 2! Mijn Louis Vuitton handtas op nummer 3.


Golden Mary & Pitch Mary - Ben je meer een lui persoon of werk je juist hard?
Goh, dat vind ik een moeilijke vraag. Ik ben lui omdat ik liever naar Netflix kijk dan ga sporten, maar tegelijkertijd ben ik ook een hele harde werker. Heb ik een job dan wil ik die ook goed doen en dan wil ik dat men tevreden is over mij. En als ik gepassioneerd ben door iets dan ga ik daar ook 100% voor! The best of both worlds, zeg maar ;)

De stukgedanste schoentjes - Vind je het leuk om naar feestjes te gaan?
Toen ik wat jonger was ging ik ongeveer 2x/week op stap en deed ik niets liever. De laatste tijd blijf ik echter veel liever gezellig thuis. Tegenwoordig ben ik dus een echte huismus.

De nieuwe kleding van de keizer - Geef je veel om kleding?
Ik gaf vroeger erg veel om kleding, maar dat is de laatste tijd wat minder geworden. Mocht ik rijk zijn dan zou shoppen waarschijnlijk mijn grootste hobby zijn, absoluut, daar ga ik niet om liegen! Maar nu spaar ik mijn geld liever om wat vaker op reis te kunnen gaan.

Het knappe snijdertje - Vind je jezelf dapper/moedig?
Ja! Na alles wat ik al heb meegemaakt heb ik er geen problemen mee om mezelf dapper en moedig te noemen.

De prinses op de erwt - Ben je gevoelig?
Ja. Té gevoelig. Ik huil heel snel en dat kan soms super gênant zijn. Echt niet tof. Ik kan me ook heel goed inleven in een ander en denk veel te veel na over bepaalde dingen. Zo zag ik onlangs een vrachtwagen vol varkens richting het slachthuis rijden. Ik ben er nog steeds niet goed van. Ik zie die varkentjes nog steeds voor mij; zo schattig roze, met flapperende oortjes... allemaal op elkaar gepropt in de vrachtwagen... hun dood tegemoet rijdend. Ik krijg er letterlijk tranen van in mijn ogen.

Ben jij een gevoelig persoon? 


2 opmerkingen

  1. De helft van de sprookjesverhalen ken 'k niet, oeps. Wel leuk bedacht :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een grappige tag! Ik kan ook absoluut niet tegen dierenmishandeling, maar ik denk dat ik er zelf toch (onbewust) aan meedoe door vlees te eten *schaam*. En ik ben net als jij: vroeger ging ik regelmatig uit, maar tegenwoordig? No, thank you. Ik blijf ook liever gewoon lekker thuis.

    BeantwoordenVerwijderen