My life in pictures #10 - Egypte, Dour en naar de cinema

Juli was voor mij een leuke maand. Ik ging op vakantie in Egypte, trok naar een festival, sliep in een tent, ging lekker uit eten, ging twee keer naar de cinema op dezelfde dag,... . Je leest er hieronder alles over. 

Mijn maand juli begon alvast fantastisch. Ik vertrok samen met Kristof op vakantie naar Egypte. Een weekje relaxen in een mooi hotel. Beter kan toch niet? En ik doe niets liever dan mijn koffer inpakken voor zo'n leuke vakantie. Dat hoort er allemaal bij en is gewoon super plezant.

Het is bij ons traditie om op de luchthaven altijd een Starbucks te drinken vooraleer we opstijgen. Lekkerrrr. Dit keer kozen we allebei voor een Cookie Dough Frappuccino. Het ultieme vakantiegevoel, zo vlak voor vertrek nog genieten van een goede frap.

Eenmaal aangekomen in Egypte kreeg ik al meteen dit sms-je. Super standaard, maar ik kreeg er een instant goed gevoel door. Ik voelde me welkom. Deze vakantie voelde nu al top aan.

Ons hotel, het Mövenpick resort in El Quseir, was bovendien érg de moeite. Ik schreef er al een review over dus ik ga hier niet meer in detail treden, maar wauw... wat was het daar leuk. De ideale bestemming om tot rust te komen!

Ontspannen aan zee. En om toch wat actief te blijven gingen we elke dag snorkelen, zijn we gaan zwemmen met dolfijnen en hebben we een kameelritje door de woestijn gemaakt. Het was zalig!

En natuurlijk is er altijd een tijd van komen en van gaan. Helaas. In het hotel kregen we deze enveloppe mee waarop 'bye bye' stond geschreven in het Arabisch. Cool!

Op weg naar huis. Ik zit heel graag in het vliegtuig (check die lucht alleen al), maar slapen kan ik er totaal niet. Dat was dus eventjes doorbijten, aangezien we 's nachts vlogen en daarna nog helemaal zelf naar huis moesten rijden vanuit Schiphol.

Eens terug thuis kreeg ik helaas slecht nieuws te horen. Mijn goudvis, Harry, bleek gestorven toen ik in Egypte was :( Toen ik in mijn kamer kwam, zag ik mijn aquarium leeg staan. Zo zielig.

En voilà! Tijdens het opruimen van mijn koffer vond ik weer wat kleren om weg te doen. Opgeruimd staat netjes.

Bekomen van onze terugvlucht van Egypte.

En toen was het eindelijk tijd om ook eens naar Jurassic World te gaan kijken. Ik wou de film al zo lang zien, dus was super enthousiast toen ik op mijn plaats zat in de cinema. Helemaal klaar met mijn 3D bril en mijn zak popcorn. De film was trouwens erg leuk, maar dat 3D vond ik maar niets. Er is toch bijna geen verschil met een gewone film? Huh?

Omdat het zo'n mooi weer was gingen we bij Kristof zijn thuis bbq-en. Al liep dat bijna in het honderd omdat hij de bbq niet op gang kreeg. Ai ai ai, toch. Uiteindelijk is het, na lang proberen, toch gelukt. Oef.

En uiteraard moeten we ook gaan wandelen met Mr. B.O.B. als we bij Kristof zijn thuis zijn.

Knipoog van Sissi ;) Haar oogje ziet er trouwens een beetje vreemd uit omdat ze cataract heeft. Daar valt niets aan te doen en gelukkig heeft ze er ook geen last van. Onze kleine, oude dame.

Als Kristof thuis is gaat Sissi ook àltijd op zijn schoot zitten. Geen idee waarom, want hij vindt dat eigenlijk maar niets. Hij aait haar bijvoorbeeld bijna niet, terwijl ze dat wel graag heeft. Vreemd scenario hoor. Maar enfin, het beestje kan maar gelukkig zijn. Kan je trouwens geloven dat ze al 17,5 jaar oud is? Kijk hoe fantastisch ze er nog uitziet?!

Poessie ziet er trouwens ook nog steeds jong en monter uit hoor. Op deze foto zie je ze ook echt zoals ze is; like a boss. Haha.

Gewoon omdat ik deze plant zag in de tuin en hem mooi vond.

Samen met mama heb ik de afgelopen weken de badkamer, de keuken en de waskamer grondig opgeruimd en gepoetst. Kastjes leeggemaakt, alles gesorteerd, dingen die we niet meer gebruikten weggedaan,... . Erg leuk om af en toe eens te doen. Tijdens het opruimen vond mama ook haar oud horloge van Balmain. Ik wist niet eens dat ze dat had, dus heb ik het maar meteen aan mezelf toegekend. Mama draagt het toch nooit meer, dus hey! Ik heb een nieuw horloge. Blij mee!

En wow, ik kon mijn ogen niet geloven toen mama maar liefst TIEN mascara's uit haar make-up tasje tevoorschijn toverde. WAT? Haha.

Kijk hoe schattig! We vonden een nestje merels in onze haag. Daar moest ik natuurlijk wat foto's van maken.

Het hebben van katten heeft ook zo zijn nadelen. Dit vogeltje vond ik enkele dagen later naast één van onze katten. Zo zielig.

Kristof en ik zijn één dag naar Dour geweest en ik wou, kwestie van het festival-gevoel alvast te creëren, in een tent slapen de dag voor we vertrokken. Because, why not?! Ik zette mijn tent op in onze tuin en voilà... klaar. Al was het geen succes. Kristof heeft mij gewoon alleen in mijn tent laten liggen en is naar binnen gegaan omdat hij niet kon slapen. Ugh. What a boyfriend, right

Dour. Wat voor marginaal festival was me dat?! Zeg nooit nooit, maar daar ga ik toch nooit meer naartoe. Al was het optreden van Snoop Dogg wel de moeite hoor. De mensen en de sfeer op dat festival waren totaal niet mijn ding. En jawel... vanaf nu kan ik ook officieel zeggen dat ik ooit in een fist fight ben beland. (En dat is geen grap!) Al heb ik er gelukkig niets aan overgehouden. Maar hey... you should've seen the other guy. (Haha, nee. Dat is wél een grapje!) 

Klaar om in mijn bed te duiken na een lange dag op Dour. 

Na Dour zijn Kristof en ik een dagje naar Maasmechelen getrokken. We zagen twee films in de cinema op dezelfde dag (want dat stond op mijn bucket list), gingen winkelen in Maasmechelen Village, aten bij Ellis Gourmet Burger en dronken heerlijke koffies. Zalig! 

Ook maakte ik een paardencake en aten we taart voor mijn mama's verjaardag. Yum.

En uiteraard moet er ook geknuffeld worden met dat kleine varkentje van mij. Gotta love FONS! 

Foto's maken voor de blog. En ja, er ligt een plant op mijn bed. Haha. Life of a blogger, much

Ik heb overigens nog een heleboel spullen waar ik nog wel een review over wil schrijven. Misschien zien jullie wel één van deze dingetjes voorbij komen binnenkort. Wie weet. 

Selfie-time! Ik voel mij altijd Barbie als ik deze trui aan heb. 

En dat was mijn maand juli. Om af te sluiten nog een foto die ik blindelings maakte omdat ik door het felle licht niets op het scherm van mijn telefoon zag. Mooi, toch? De wereld is toch iets speciaal. 
Ik had alleszins een leuke maand. Nu op naar een, hopelijk, nog beter augustus! 

Heb jij iets leuk gepland voor augustus? 


10 opmerkingen

 1. Woow dat hotel ziet er fijn uit. Lekker zo'n vakantie. Dat horloge is echt prachtig. Leuke huisdieren heb je :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Mijn huisdieren zijn mijn hartendiefjes dus is heel leuk om te horen :)

   Verwijderen
 2. Wat heerlijk dat je naar Egypte bent geweest! :) Grappig dat je dat smsje kreeg! En gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ik wens je trouwens een hele fijne maand!

   Verwijderen
  2. Dankjewel!!! Je berichtjes hier fleuren me telkens opnieuw weer helemaal op. Zo lief!!! Voor jouw ook een hele fijne maand gewenst :)

   Verwijderen
 3. Een wat? Fistfight? Explain, haha. De wolkenfoto is echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank youu :) En ja, was verschieten. Opeens werd ik daar op Dour bij de kraag gepakt door één of andere pipo en meegesleurd in een gevecht. Nie normaal. Zo krijgt een mens snel iets aan de hand. Ik ben er gelukkig wel zonder kleerscheuren vanaf gekomen!

   Verwijderen
  2. Oei oei, zal idd wel verschieten geweest zijn. 'k Heb 't ook wel eens ooit meegemaakt, maar gelukkig niet zelf in gezeten. Was heel lang geleden. 't Was toen we nog naar fuiven gingen met onze bende, al gebeurde 't wel overdag. Opeens werd iemand z'n lief vastgegrepen & op de grond gesmeten. Hij probeerde zich nog te verweren, maar liet ze dan doen toen hij besefte dat zich verweren niets uithaalde. Hij beschermde zichzelf met z'n handen, maar meer dan schoppen gebeurde er gelukkig niet. Bleek achteraf dat hij ze wel kende van school, maar dat 't zo'n kwajongens waren die eens stoer wilden doen & wilden stoefen op school dat ze hem in elkaar geschopt hadden. Tjezus zeg, wat voor volk loopt er toch rond op deze wereld!

   Verwijderen
  3. Amai. Hoe erg is da?! Triestig dat er zo'n mensen bestaan... :(

   Verwijderen
  4. Ja, is een beetje de maatschappij, denk 'k. Je moet altijd maar beter zijn dan een ander, stoerder doen dan een ander, .. of anders hoor je er niet bij.

   Verwijderen