My ABC's of travel

Deze vragenlijst bevat 26 vragen over reizen. Benieuwd naar mijn reisgeschiedenis? Dan weet je wat je te doen staat. Veel leesplezier!

A. Age you went on your first international trip?
België is niet groot dus het heeft waarschijnlijk niet lang geduurd eer mijn ouders me eens meenamen naar Frankrijk, Duitsland of Nederland voor een daguitstap of een weekendje weg. Mijn eerste échte vakantie was echter naar Spanje. Ik denk dat ik toen een jaar of 7 was.


B. Best foreign beer you've had any where?
Ai. Ik lust echt geen bier. Niet in België. Niet in het buitenland. Ieuw.

C. Cuisine (favorite)? 
Piiiiizaaaaa en paaaastaaa in Italië. Al moet ik zeggen dat ik het eten in Griekenland ook wel mis. YUM!

D. Destinations! Favorite, least favorite, and why?
Favorite? Moeilijk om hier een antwoord op te geven. Dubai, Jordanië en Egypte vond ik zéker voor herhaling vatbaar. Maar ook Londen en Zuid-Frankrijk hebben mijn hart veroverd.

Least favorite? Tunesië. Ik weet niet waarom, maar op de één of andere manier viel alles daar een beetje tegen. De omgeving was niet mijn ding, de mensen waren opdringerig, het eten was niet erg lekker,... . Misschien dat ik maar eens moet teruggaan zodat ik mijn mening (hopelijk!) kan herzien ;)

E. Event you've experienced abroad that made you say 'wow'?
Drijven in de Dode Zee en door Petra wandelen in Jordanië, de Dubai Mall beleven in Dubai, met wilde dolfijnen zwemmen in Egypte, The Wizarding World of Harry Potter zien in Florida, met vrienden door Santorini cruisen', gaan shoppen bij Louis Vuitton in Saint-Tropez,... . Daar draait reizen toch helemaal om, niet? Om al die wow-momenten die je dan beleeft! Zalig!

F. Favorite mode of transportation?
Het vliegtuig! Het gevoel dat ik heb de ochtend voor ik een lange vlucht voor de boeg heb vind ik altijd fantastisch. Die sfeer op de luchthaven... I like!


G. Greatest feeling while traveling?
Dromen waarmaken! Dat je na al dat plannen eindelijk bent waar je al zolang wilde zijn. En dat je er dan op dat moment optimaal van kunt genieten. Dat is leven!

H. Hottest place you've ever traveled to?
Jordanië. Er werd ons zelfs aangeraden niet teveel uitstapjes te maken vanwege de zon en gewoon in ons hotel te blijven. Wij hebben echter goed doorgezet en hebben zelfs twee daguitstapjes gemaakt tijdens ons verblijf daar. Al moest ik dan wel altijd een sjaal over mijn schouders doen en een hoed opzetten, anders zou ik er levend verbranden met mijn wit vel. Haha. Het was ineens ook de vakantie waar ik meer in dan uit het zwembad heb gezeten. Zo warm was het!

I. Incredible service you've experienced and where?
In ons hotel in Dubai. (Mövenpick Ibn Battuta Gate Hotel!) De meest vriendelijke en behulpzame mensen die ik al ooit gezien heb. Bovendien ook een heel mooi en luxueus hotel met lekker eten! Een aanrader!

J. Journey that took the longest?
Orlando, Florida. We moesten een overstap maken en Kristof zijn koffer kwam daarna ook nog eens niet aan. Het heeft best lang geduurd eer we eindelijk op onze bestemming waren.

K. Keepsake from your travels?
Foto's. Ik neem nooit iets speciaal mee uit het buitenland dus de voornaamste herinneringen die ik eraan overhou zijn al mijn foto's :)

L. Let-down sight. Where and why?
Santorini. Alhoewel het daar ontzettend mooi en gezellig was had ik witte huisjes met blauwe daken verwacht, zoals op die cliché foto's. Niet dus! Volgens mij hebben alleen de kerkjes daar blauwe daken (?). Haha. Dat was in het begin wel even een teleurstelling. Maar hoe dan ook blijft het een fantastisch mooie plaats mét een mooi uitzicht. Met of zonder die witte huisjes met blauwe daken ;)


M. Moment where you fell in love with traveling?
In 2011 ben ik in mijn eentje naar Griekenland getrokken voor een tijdje. Daar ben ik tot het besef gekomen dat je zo ontzettend veel kunt meemaken, als je maar naar buiten komt. Er valt ook zoveel moois te zien en te beleven en de wereld is zo groot. Sindsdien wordt mijn bucket list alleen maar groter en groter ;)

N. Nicest hotel you've stayed in?
Het Kempinski Hotel Ishtar Dead Sea in Jordanië. Gewoon WAUW! Super mooie ligging, mooie kamers, vriendelijke mensen, lekker eten, goed werkende wifi (heel belangrijk!),... . Ik kwam er niks tekort!

O. Obsession. What are you obsessed with taking pictures of while traveling?
Mezelf. Haha. Ik trek altijd miljoenen foto's van mezelf bij élke mogelijke gelegenheid. Oeps. Ook bloemen en palmbomen moeten er vaak aan geloven.


P. Passport stamps. How many and from where? 
Zes. Verenigde Arabische Emiraten (Dubai), Jordanië, Curaçao, Tunesië, Egypte en Florida. Mijn paspoort is nog drie jaar geldig dus ik hoop op nog een heleboel nieuwe stempels.

Q. Quirkiest attraction you've visited and where?
Als wij op vakantie gaan doen we meestal relatief normale dingen. Een quirky attractie schiet me dus niet meteen te binnen. Wel hebben Kristof en ik ooit een dag gespendeerd in Christoffelpark in Curaçao, in een groep met gids en twee van de meest 'quirky' mensen die ik al ooit heb leren kennen. Na onze tour door Christoffelpark zijn ze zelfs nog met ons meegereden naar het strand. Haha. Best grappig. Op reis maak je altijd wel wat mee ;)

R. Really frightening. Where's one place you've visited where you've felt unsafe or uneasy?
Ik herinner me nog dat Kristof en ik op een gegeven moment naar de film 'The Purge' zijn gaan kijken in Curaçao, en tijdens de wandeling terug naar ons hotel (zo'n vijf minuutjes) voelde ik mij toch niet op mijn gemak. Enkele avonden/nachten voordien was er namelijk ingebroken in onze huurauto, en omdat het donker was terwijl we terug naar huis liepen vond ik het toch maar niks. Ik was blij toen we terug veilig binnen waren met de deur van onze hotelkamer goed op slot. (Ok, misschien dat de enge film ook wel iets met mijn schrik te maken had. Haha.)

S. Splurge. Something you have no problem spending money on while traveling?
Dingen die we thuis niet hebben. Van make-up tot kleding tot eten. Ook uitstapjes mogen wel wat kosten. Je komt namelijk niet elke dag op de plaats waar je dan bent. Dan kan je er maar beter het beste van maken!

T. Touristy thing you've done?
We hebben met een kameel (eigenlijk een dromedaris maar shht) door de woestijn in Egypte gereden. Kan het nog meer toeristisch? Haha. Al waren Kristof en ik de enige twee personen die aanwezig waren dus eigenlijk voelde het niet heel toeristisch aan.

U. Unforgettable travel memory?
Atlantis in Dubai, aka mijn droomhotel! Wie had ooit gedacht dat ik dààr ooit zou geraken?! Dromen komen dus écht uit :)


V. Visas. How many and for where?
Twee. Amerika (Florida) en Egypte.

W. Wine. Best glass while traveling?
Ai. Ai. Ai. Ik lust geen wijn. Oeps? Maar de beste cocktail die ik al ooit gedronken heb was in een beach bar in Santorini. Oh My Lord. Alleen al daarom zou ik teruggaan. Yummie!

X. eXcellent view and from where?
Dubai. At the top, Burj Khalifa. Zalig om het palmeiland te kunnen zien van bovenaf.


Y. Years spent traveling?
Sinds mijn 7de ben ik zo goed als elk jaar al met mijn ouders op vakantie geweest. Daarbovenop maak ik zelf ook regelmatig reizen. Hoeveel jaar dat in totaal gespendeerd is aan reizen? No idea. Maar ik hoop wel dat er nog veel jaren mogen bijkomen ;)

Z. Zealous sports fans and where?
Ik ken niks (maar dan ook echt niks!) van sport. Geen idee dus.

Over naar jou! Wat is jouw droombestemming? 

Liefs, Sarah

Follow

1 opmerking

  1. Ik heb altijd al gedroomd om naar Australië te gaan. 'k Weet echt niet waarom, maar heb daar altijd al van gedroomd. Hopelijk komt de droom ooit uit, anders blijft bij een droom :)

    BeantwoordenVerwijderen