My ABC's of travel

Deze vragenlijst bevat 26 vragen over reizen. Benieuwd naar mijn reisgeschiedenis? Dan weet je wat je te doen staat. Veel leesplezier!

A. Age you went on your first international trip?
België is niet groot dus het heeft waarschijnlijk niet lang geduurd eer mijn ouders me eens meenamen naar Frankrijk, Duitsland of Nederland voor een daguitstap of een weekendje weg. Mijn eerste échte vakantie was echter naar Spanje. Ik denk dat ik toen een jaar of 7 was.


B. Best foreign beer you've had and where?
Ai. Ik lust echt geen bier. Niet in België. Niet in het buitenland. Ieuw.

C. Cuisine (favorite)? 
Pizza en pasta in Italië. Al moet ik zeggen dat ik het eten in Griekenland ook wel mis. YUM!

D. Destinations! Favorite, least favorite, and why?
Favorite? Moeilijk om hier een antwoord op te geven. Dubai, Jordanië en Egypte vond ik zéker voor herhaling vatbaar. Maar ook Londen en Zuid-Frankrijk hebben mijn hart veroverd.

Least favorite? Tunesië. Ik weet niet waarom, maar op de één of andere manier viel alles daar een beetje tegen. De omgeving was niet mijn ding, de mensen waren opdringerig, het eten was niet erg lekker,... . Misschien dat ik maar eens moet teruggaan zodat ik mijn mening (hopelijk!) kan herzien.

E. Event you've experienced abroad that made you say 'wow'?
Drijven in de Dode Zee en door Petra wandelen in Jordanië, de Dubai Mall beleven in Dubai, met wilde dolfijnen zwemmen in Egypte, The Wizarding World of Harry Potter zien in Florida, met vrienden door Santorini cruisen', gaan shoppen bij Louis Vuitton in Saint-Tropez,... . Daar draait reizen toch helemaal om, niet? Om al die wow-momenten die je dan beleeft! Zalig!

F. Favorite mode of transportation?
Het vliegtuig! Het gevoel dat ik heb de ochtend voor ik een lange vlucht voor de boeg heb vind ik altijd fantastisch. En dan die sfeer op de luchthaven... zalig!


G. Greatest feeling while traveling?
Dromen waarmaken! Dat je na al dat plannen eindelijk bent waar je al zolang wilde zijn. En dat je er dan op dat moment optimaal van kan genieten. Dat is leven!

H. Hottest place you've ever traveled to?
Jordanië. Er werd ons zelfs aangeraden niet te veel uitstapjes te maken vanwege de zon, en gewoon in ons hotel te blijven. Wij hebben echter goed doorgezet en hebben zelfs twee daguitstapjes gemaakt tijdens ons verblijf daar. Al moest ik dan wel altijd een sjaal over mijn schouders doen en een hoed opzetten, anders zou ik er levend verbranden met mijn wit vel. Haha.

I. Incredible service you've experienced and where?
In het Mövenpick Ibn Battuta Gate Hotel in Dubai. Ik vond het personeel daar ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Bovendien is dat hotel ook heel mooi en luxueus, en is er lekker eten. Een aanrader!

J. Journey that took the longest?
Orlando, Florida. We moesten een overstap maken en Kristof zijn koffer kwam daarna ook nog eens niet aan. Het heeft best lang geduurd vooraleer we eindelijk op onze bestemming waren.

K. Keepsake from your travels?
Foto's. Ik neem nooit iets speciaal mee uit het buitenland dus de voornaamste herinneringen die ik aan mijn reizen overhou zijn al mijn foto's.

L. Let-down sight. Where and why?
Santorini. Alhoewel het daar ontzettend mooi en gezellig was, had ik witte huisjes met blauwe daken verwacht. Zoals op die cliché foto's. Niet dus! Volgens mij hebben alleen de kerkjes daar blauwe daken (?). Dat was in het begin wel even een teleurstelling. Maar hoe dan ook blijft het een fantastisch mooie plaats mét een mooi uitzicht. Met of zonder die witte huisjes met blauwe daken.


M. Moment where you fell in love with traveling?
In 2011 ben ik in mijn eentje naar Griekenland getrokken voor een tijdje. Daar ben ik tot het besef gekomen dat je zo ontzettend veel kan meemaken, als je maar naar buiten komt. Er valt ook zoveel moois te zien en te beleven en de wereld is zo groot. Sindsdien wordt mijn bucket list alleen maar groter en groter.

N. Nicest hotel you've stayed in?
Het Kempinski Hotel Ishtar Dead Sea in Jordanië. Gewoon WAUW! Super mooie ligging, mooie kamers, vriendelijke mensen, lekker eten, goed werkende wifi,... . Ik kwam er niets tekort!

O. Obsession. What are you obsessed with taking pictures of while traveling?
Mezelf. Haha. Ik trek altijd miljoenen foto's van mezelf bij élke mogelijke gelegenheid. Oeps. Ook bloemen en palmbomen moeten er vaak aan geloven.


P. Passport stamps. How many and from where? 
Zes. Verenigde Arabische Emiraten (Dubai), Jordanië, Curaçao, Tunesië, Egypte en Florida. Mijn paspoort is nog drie jaar geldig dus ik hoop op nog een heleboel nieuwe stempels.

Q. Quirkiest attraction you've visited and where?
Als wij op vakantie gaan doen we meestal relatief normale dingen. Een quirky attractie schiet me dus niet meteen te binnen. Wel hebben Kristof en ik ooit een dag gespendeerd in Christoffelpark op Curaçao, in een groep met een gids en twee van de meest 'quirky' mensen die ik al ooit heb leren kennen. Na onze tour doorheen Christoffelpark zijn ze zelfs nog met ons meegereden naar het strand. Best grappig. Op reis maak je altijd wel wat mee.

R. Really frightening. Where's one place you've visited where you've felt unsafe or uneasy?
Ik herinner me nog dat Kristof en ik op een gegeven moment naar de film 'The Purge' zijn gaan kijken op Curaçao, en tijdens de wandeling terug naar ons hotel (zo'n vijf minuutjes) voelde ik mij toch niet op mijn gemak. Enkele avonden/nachten voordien was er namelijk ingebroken in onze huurauto, en omdat het donker was terwijl we terug naar huis liepen vond ik het daar toch een beetje eng. Ik was blij toen we veilig terug binnen waren met de deur van onze hotelkamer goed op slot. (Waarschijnlijk had de spannende film van die avond ook wel wat te maken met mijn angst, maar enfin.)

S. Splurge. Something you have no problem spending money on while traveling?
Dingen die we thuis niet hebben. Van make-up tot kleding tot eten. Ook uitstapjes mogen wel wat kosten. Je komt namelijk niet elke dag op de plaats waar je dan bent. Dan kan je er maar beter het beste van maken!

T. Touristy thing you've done?
We hebben met een kameel (eigenlijk een dromedaris, maar shht) door de woestijn in Egypte gereden. Kan het nog meer toeristisch? Al waren Kristof en ik de enige twee personen die aanwezig waren dus eigenlijk voelde het niet heel toeristisch aan.

U. Unforgettable travel memory?
Atlantis in Dubai, a.k.a. mijn droomhotel! Wie had ooit gedacht dat ik dààr ooit zou geraken?! Dromen komen dus écht uit.


V. Visas. How many and for where?
Twee. Amerika (Florida) en Egypte.

W. Wine. Best glass while traveling?
Ai. Ai. Ai. Ik lust geen wijn. Oeps? Maar de beste cocktail die ik al ooit gedronken heb was er eentje in een beach bar in Santorini. Oh My Lord. Alleen al daarom zou ik teruggaan. Yummie!

X. eXcellent view and from where?
Dubai. At the top, Burj Khalifa. Zalig om het palmeiland te kunnen zien van bovenaf.


Y. Years spent traveling?
Sinds mijn 7de ben ik zo goed als elk jaar al met mijn ouders op vakantie geweest. Daarbovenop maak ik zelf ook regelmatig reizen. Hoeveel jaar dat in totaal gekost heeft aan reizen? Geen idee. Maar ik hoop wel dat er nog veel jaren mogen bijkomen.

Z. Zealous sports fans and where?
Ik ken niets (maar dan ook echt niets!) van sport. Geen idee dus.

Over naar jou! Wat is jouw droombestemming? 


1 opmerking

  1. Ik heb altijd al gedroomd om naar Australië te gaan. 'k Weet echt niet waarom, maar heb daar altijd al van gedroomd. Hopelijk komt de droom ooit uit, anders blijft bij een droom :)

    BeantwoordenVerwijderen