In een tent slapen

Eind vorig jaar maakte ik een lijstje met daarop 50 doelen die ik in 2015 zou willen bereiken. Op nummer 8 zette ik ‘In een tent slapen’; en dat is exact wat ik onlangs gedaan heb. 


Festival-gevoel
Kristof en ik besloten last-minute om in juli een dagje naar Dour te gaan; het grootste festival van Franstalig België. Omdat we maar één dagje gingen en ik toch voor het ultieme festival-gevoel wilde gaan, besloten we de tent maar in onze tuin op te zetten. Want waarom niet?! Ik ben niet zo’n kampeerder, dus met de tent op vakantie trekken zit er bij mij totaal niet in. Zelfs de camping op festivals zegt mij compleet niets. Het werd dus onze tuin, want daar kan je natuurlijk ook in een tent slapen.

Gezellig?
We hadden in onze schuur nog een oude tent liggen, dus dat was snel geregeld. Het opzetten verliep relatief vlot en… voilà. Klaar was kees. We haalden een matras van de zolder, namen een deken en wat kussens mee, en zorgden voor genoeg zaklampen. Op het eerste zicht was het best gezellig. De avond voor we naar Dour trokken kropen we ’s avonds in de tent met onze laptop, een dvd en wat snacks. En we kregen gezelschap van onze jongste kat. Leuk!

Alleen in mijn tent
Tot het begon te regenen. Zowel Kristof als ik hebben er geen oog door dichtgedaan. Wat een vervelend lawaai, zeg. Nu ja, ik moest en zou in een tent geslapen hebben dus ik hield vol. Kristof daarentegen… die liet mij alleen liggen en ging binnen verder slapen. What a gentleman, huh? Daar lag ik dan, alleen in mijn tent.

Schot in de roos
Maar oké, de nacht na Dour probeerden we het opnieuw en hebben we het allebei wél volgehouden. We waren moe van het festival en het heeft die nacht ook niet geregend. Dus dat was wel een schot in de roos.

Van mijn bucket list schrappen
Dus bij deze kan ik ‘In een tent slapen’ van mijn bucket list schrappen. En nee, ik vind het niet voor herhaling vatbaar. Geef mij maar een goed, ruim, zacht bed om in te slapen 😉

Wat vind jij van kamperen? Yay or Nay?

Comments (2)

 • By-Evelien

  9 augustus 2015 at 15:42

  Haha wat een leuk artikel! Leuk dat je een nachtje in de tent in de tuin bent wezen slapen, heel leuk. Ik heb twee weekjes gekampeerd in Zeeland samen met mijn vriend, ik zou het niet elke vakantie moeten doen maar ik vond het wel heel erg gezellig. Moet er altijd een beetje aan wennen, dat primitieve. 🙂

  Liefs! Evelien

  1. HosteSarah

   9 augustus 2015 at 21:30

   Dankjewel 🙂 En wauw… Super dat je twee weken in een tent hebt kunnen slapen in Zeeland!!! Ik zou daar zeker en vast een voorbeeld aan kunnen nemen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Mijn 10 favoriete reisfilms

Volgende bericht

Review - P2 Perfect Face Anti Red Base