Boekrecensie – Thirteen reasons why

Thirteen reasons why van Jay Asher is een boek dat, naar mijn mening, leest als een trein. Het was boeiend van begin tot eind en geeft uiteindelijk ook een mooie boodschap mee; hoe je omgaat met iemand brengt vaak veel meer gevolgen met zich mee dan je in eerste instantie zou denken. Wees dus altijd bewust van je daden! Wees altijd vriendelijk!

Jay Asher
Jay Asher, geboren in 1975, schreef twee boeken voor jongvolwassenen. The future of us en Thirteen reasons why, waarmee hij verschillende awards gewonnen heeft. Zijn boeken zijn deels gebaseerd op de serie ‘My so called life’, waar hij graag naar kijkt.


Inhoud
Thirteen reasons why gaat over de zelfmoord van Hannah Baker. Hannah wist al een tijdje dat ze een einde wilde maken aan haar leven en maakte daarom 13 tapes; tapes voor de 13 mensen die de reden waren voor haar zelfmoord.

Clay, een klasgenoot van Hannah, krijgt ook een tape. Het verhaal wordt om en om door hem en door Hannah verteld, waardoor je je op den duur erg betrokken voelt bij het hele verhaal. Je hoort dus het verhaal van de persoon die de bandjes heeft ingesproken, en het verhaal van de persoon die de bandjes mag beluisteren. Best intrigerend en redelijk heftig leesvoer.

Mijn mening
Ik vond Thirteen reasons why een heel bijzonder boek dat ik maar moeilijk kon neerleggen. Je komt te weten waarom Hannah niet meer wilde leven, en ook Clay’s zicht op de zaken wordt duidelijk en wel besproken. Ik vond het echt interessant.

Ook de boodschap die Jay Asher meegeeft vind ik ontzettend belangrijk. Je moet je zeer bewust zijn van je daden; je weet namelijk nooit hoeveel invloed je hebt op iemand. Wees daarom altijd vriendelijk, tegen iedereen.

Goodreads score: 4,06/5
Mijn score: 5/5

Comments (11)

 • Evelyne Vergote

  26 augustus 2015 at 10:29

  Leuke nieuwe lay-out 😉
  'k Merk dat jij vaak Engelstalige boeken leest. Kan je dat makkelijk lezen? Ik kan wel Engels, maar om zo'n boeken te lezen is m'n Engels toch wat te schaars.

  1. HosteSarah

   26 augustus 2015 at 11:29

   Thank youuu 🙂 Alhouwel ik de lay-out maar nie krijg zoals ik hem wil. Verdorie toch. Blijven proberen! En nee, in't Engels lezen is helemaal geen probleem. Is voor mij bijna hetzelfde als lezen in't Nederlands. Een goede manier om uw taal op punt te houden 🙂

  2. Evelyne Vergote

   26 augustus 2015 at 11:34

   Ik vind 't goed zo hoor 🙂 Mssn 't lettertype wat klein, maar voor de rest is 't leuk 🙂
   Hm, denk niet dat 't mij zou lukken, zo in 't Engels lezen. Heb nogal problemen met 't begrijpen soms. Laat mij maar Nederlands lezen, haha

  3. HosteSarah

   26 augustus 2015 at 12:00

   Lettertype meteen aangepast. Goede tip!
   Ge moet ook gewoon doen waar gij u het best bij voelt ntrl 🙂

  4. Evelyne Vergote

   26 augustus 2015 at 12:09

   Haha, braaf van je 😀
   Ja, 't is dat. Ieder z'n ding 😉

 • Unknown

  26 augustus 2015 at 16:47

  Heel erg goed verslag, ik zou het graag willen lezen! Heb je ook zijn andere boek gelezen?

  1. HosteSarah

   26 augustus 2015 at 16:56

   Dankjewel 🙂 Zijn andere boek heb ik nog niet gelezen, nee. Staat zeker en vast wel op mijn to-do lijstje!

 • saskia

  26 augustus 2015 at 18:23

  Mooie boodschap inderdaad. Het lijkt mij een erg goed boek alhoewel mijn engels lezen niet een van de snelste is.

  1. HosteSarah

   26 augustus 2015 at 18:51

   Er bestaat ook een Nederlandstalige versie van het boek hoor, voor moest je interesse hebben 😉

 • Nesrin

  31 augustus 2015 at 13:16

  Op het moment dat je boek moeilijk neer kunt leggen ben ik al verkocht door zo een review. Fijne review.

  1. HosteSarah

   31 augustus 2015 at 21:37

   Dankjewel 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Review - Catrice Ultimate Colour 240 Hey Nude

Volgende bericht

Review - Rituals Himalaya Scrub