Review – Mövenpick Resort El Quseir, Egypte

Het Mövenpick Resort El Quseir is een vijf-sterren hotel dat in (zoals de naam al zegt) El Quseir in Egypte ligt. Het hotel beschikt over 2 zwembaden, 6 restaurants en een privé-zandstrand met een adembenemend huisrif. Bovendien biedt het resort een gevarieerd animatieprogramma. 

Aankomst in Marsa Alam
Kristof en ik vlogen onlangs naar Egypte en logeerden in het prachtige Mövenpick resort in El Quseir. We kwamen aan op de luchthaven van Marsa Alam, waarna we nog bijna 2u in de bus hebben moeten zitten eer we aankwamen in het hotel. Je hebt dus, na een vliegreis van zo’n 5u (rechtstreeks vanuit Amsterdam), ook nog een heel busritje voor de boeg. Hou daar rekening mee.

Onder de indruk
Zo’n busritje schrikt Kristof en mij echter niet af. Wij kozen voor dit hotel omdat het er minder toeristisch en rustiger uitzag dan zoveel andere hotels in Egypte, dus we keken er volop naar uit te arriveren. En eens aangekomen waren we ook meteen onder de indruk. Het terrein was luxueus, de kamer proper, het uitzicht op zee adembenemend en het personeel vriendelijk. Perfect dus

De kamer
Nadat we enkele dagen in het Mövenpick resort verbleven was het al wat meer duidelijk wat de voor- en nadelen van het hotel waren.

Eerst en vooral de kamer. Alles is er heel proper en wordt dagelijks mooi schoongemaakt. Je krijgt nieuwe handdoeken, shampoo, zeep,… en zelfs de haardroger werkt er wonderbaarlijk goed. Ook is de airco makkelijk te bedienen en niet luidruchtig. Lawaai van de buren of van buitenaf heb je totaal niet. Thank God.

De nadelen? In onze kamer was er geen bad en de douche is heel klein. (Maar daar heb ik mij persoonlijk totaal niet aan gestoord.) Wanneer je geen kamer met zeezicht boekt, dan heb je maar een saai uitzicht. De tv heeft niet zoveel goede zenders en er zijn maar weinig stopcontacten voorzien. En dan het punt waar ik mij het meest aan heb geërgerd; de wifi. Er was géén wifi voorzien op de kamer. Afkicken, much?

(Kamer / Badkamer / Terras)

Het eten / het buffet
Wij opteerden voor halfpension, dus konden ’s morgens en ’s avonds van het uitgebreide buffet genieten. Alles was altijd heel lekker, dus daar heb ik absoluut niets op aan te merken. Wat ik wél een groot minpunt vond is dat we het drinken bij ons avondeten moesten betalen. Zelfs ons water. (Zit dat normaal niet bij je eten inbegrepen?)

Faciliteiten
Er zijn badhanddoeken, ligbedden en parasols verkrijgbaar aan de zwembaden en aan het strand (gratis). Douches en toiletten zijn ook altijd in de buurt voorzien. Bovendien zijn er 6 restaurants en diverse bars. Er zijn winkeltjes, er is een doktersservice, een babysitservice, een wasserette, een kapsalon, een tennisbaan, een wellness center,… . De wifi is geheel gratis, maar werkt niet bijzonder goed. Wij hadden alleen ontvangst op plaatsen als het strand, de lobby en het buffetrestaurant.

De ligging
Het centrum van El Quseir ligt op 6km van het hotel. Er rijdt dagelijks een shuttle busje naartoe. Voor de rest ligt het resort relatief afgelegen. Je kan ook uitstapjes maken naar Luxor, Assouan, Edfu en Sataya, maar dat ligt allemaal wat verder weg. Zo gingen wij naar Sataya om met wilde dolfijnen te kunnen zwemmen, en zaten we zo’n vijftal uur op de bus (heen en terug). Het hotel zelf organiseert wél leuke activiteiten in de nabije omgeving. Zo kun je met een kameel of quad door de woestijn gaan rijden, gaan boogschieten, leren duiken, paardrijden,… . Vervelen zal je je hier dus zeker niet.

Conclusie
Heel mooi hotel, vriendelijk personeel, lekker eten, heel rustig, super leuk om te gaan snorkelen, perfect om te relaxen. Alleen jammer van de slecht werkende wifi en het drinken dat je telkens weer moest betalen bij je eten. Nu ja, ik heb absoluut genoten van mijn vakantie en kan niet wachten om nog eens terug naar Egypte te kunnen gaan. Wat een fantastisch land!

Ben jij al in het Mövenpick Resort El Quseir in Egypte geweest? Ik ben benieuwd.Comments (2)

 • Nesrin

  27 juli 2015 at 21:00

  Fantastische foto's Sarah! Egypte lijkt mij een ideale vakantiebestemming om zowel te relaxen in de zon als erop uit te gaan. De foto's met kameel vind ik erg tof.

  1. HosteSarah

   27 juli 2015 at 21:36

   Dankjewel 🙂 En inderdaad, Egypte is daarvoor een ideale bestemming!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Plog 06-07-'15: zwemmen met wilde dolfijnen

Volgende bericht

Essie - Fiji