Plog 05-07-'15: met een kameel door de woestijn

Relaxen aan het zwembad, kameelritjes door de woestijn, en gin-tonics bij zonsondergang? Hier volgt mijn tweede foto-verslag van Egypte.

De dag begon alweer goed met een lekker ontbijtje. Die cornflakes en die koffie hier... YUM!

Vervolgens trokken we naar het zwembad. In de namiddag zouden we namelijk met kamelen door de woestijn gaan trekken, dus we hadden geen zin om op het strand te gaan liggen en daarna helemaal vol zand de woestijn in te trekken. Aan het zwembad blijf je toch net wat 'properder'. Op deze foto zie je hoe ik doe alsof ik een dadel van de boom trek. Haha. Geen idee of ze al rijp waren. Of als je ze effectief rechtstreeks van de boom zou kunnen eten. 

Aan het zwembad was het overigens héél kalm (lees: er was niemand!). Superleuk dus, zo'n zwembad voor ons alleen.  

Zwembad aan de ene kant, zee aan de andere kant. Kan ik hier komen wonen, alsjeblieft? 

En toen was het tijd voor onze kamelentocht door de woestijn. Weer iets dat ik van mijn bucket list kan schrappen. Ik heb al vaker de kans gehad om ritjes te maken met een kameel, maar altijd vond ik de omstandigheden veel te slecht. Dierenwelzijn my ass, zeg maar. In dit geval leek er (in mijn ogen) toch goed met de dieren te worden omgegaan. De man die deze kameelritjes organiseerde, werkte bovendien samen met ons hotel. Hij had vier kamelen en ging heel zachtaardig met zijn dieren om. Daar was ik blij om. 

Mijn kameel's naam was Samir. Kijk die oortjes. Zo schattig! We hebben de hele tijd met z'n tweetjes door de woestijn geslenterd, Samir en ik. Kristof reedt met zijn kameel en de eigenaar achter mij. Ik vond het super relaxerend. Zalig! 

Tijdens ons 1,5u durende rit kregen de kamelen ook een halfuurtje pauze. Ze begonnen lekker door het zand te rollen. Mooi om te zien hoor. 

En daarna volgde een uitgebreide knuffelsessie. Mag ik Samir houden, pleaaaaseeeee?! 

Jammer maar helaas moest er toch ooit een einde komen aan onze wandeling. Maar wat was het leuk. En de kamelen kregen bij terugkomst meteen een hele hoop eten als beloning. Lief! 

Kristof en ik namen bij terugkomst een uitgebreide douche en gingen daarna naar de bar om te aperitieven en om van de zonsondergang te genieten. 

Het leven kan toch mooi zijn.

En na ons aperitief trokken we richting restaurant. Maar niet alvorens nog eens langs de zee te hebben gewandeld. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen!!!

En nadat we onze buikjes volgegeten hadden in het restaurant, gingen we met een goed gevoel slapen. Wat was dit weer een fantastische dag. Ik heb genoten!

Heb jij al ooit op een kameel of dromedaris gezeten? 
Ps. Men spreekt altijd over kamelen (zoals ik in dit artikel), maar tochtjes doorheen de woestijn worden eigenlijk (voor zover ik weet) altijd gemaakt met dromedarissen. 

3 opmerkingen

 1. Mssn kwam die kameel met neuspiercing net terug van Graspop? :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gave foto's met de kameel. Egypte lijkt mij een prachtig land. Leuk verslag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Egypte is, voor zover ik heb kunnen zien, idd prachtig. Ik hoop ooit nog eens kunnen terug te gaan om ook te piramides te kunnen zien. Die lagen te ver weg uit de regio van ons hotel en het lijkt me zalig om ze toch eens in het echt te kunnen bewonderen :)

   Verwijderen