Plog 05-07-'15: met Samir de kameel door de woestijn

Relaxen aan het zwembad, kameelritjes door de woestijn, en gin-tonics bij zonsondergang? Hier volgt mijn tweede foto-verslag van Egypte.

De dag begon alweer goed met een lekker ontbijtje. Die cornflakes hier... YUM!

Vervolgens trokken we naar het zwembad. In de namiddag zouden we namelijk met kamelen door de woestijn gaan trekken, dus we hadden geen zin om op het strand te gaan liggen en daarna helemaal vol zand de woestijn in te trekken. Aan het zwembad blijf je toch iets 'properder'. Op deze foto zie je hoe ik doe alsof ik een dadel van de boom trek. Haha. Geen idee of ze al rijp waren. Of als je ze effectief rechtstreeks van de boom zou kunnen eten. 

Aan het zwembad was het overigens héél kalm (lees: er was niemand!). Haha. Superleuk dus. Zwembad voor ons alleen. Aw yeah! 

Zwembad aan de ene kant, zee aan de andere kant. Kan ik hier komen wonen, alsjeblieft? Fantastisch, toch?! 

En toen was het tijd voor onze kameeltocht door de woestijn. Weer iets wat ik van mijn bucketlist kan schrappen. Yay :) Ik heb al vaker de kans gehad om ritjes te maken met een kameel, maar altijd vond ik de omstandigheden veel te slecht. Dierenwelzijn my ass, zeg maar. In dit geval leek er mij toch goed met de dieren te worden omgegaan. En wanneer er goed met zulke dieren wordt omgegaan kan ik er totaal niks slecht van zeggen. Ik ben een fervent liefhebber van paardrijden, waarom zou ik dan tegen kameelritjes zijn? Right? De man die deze kameelritjes organiseerde werkte samen met ons hotel. Hij had vier kamelen en ging heel zachtaardig met zijn dieren om. Enige minpunt was de 'neuspiercing' die één van de twee kamelen had. Waarom? Absoluut geen idee! Toch een beetje triestig hoor! Nu ja, dat ter zijde... voor de rest zagen de dieren er absoluut goed uit. 

Mijn kameel heette Samir. Check die oortjes. Zo schattig! We hebben de hele tijd met z'n tweetjes door de woestijn geslenterd, Samir en ik ;) Kristof reedt met zijn kameel en de eigenaar achter mij. Ik vond het super relaxerend. Zalig! 

Tijdens ons 1,5u durende rit kregen de kamelen ook 20 à 30 minuten pauze. Ze begonnen lekker door het zand te rollen. Mooi om te zien hoor. 

En daarna volgde een uitgebreide knuffelsessie. Mag ik Samir houden, pleaaaaseeeee?! 

En jammer maar helaas moest er ook ooit een einde komen aan deze wandeling. Maar wat was het leuk, dit tochtje. En de kamelen kregen bij terugkomst meteen een hele hoop eten als beloning. Lief! 

Kristof en ik namen bij terugkomst een uitgebreide douche en gingen daarna naar de bar om te aperitieven en om van de zonsondergang te genieten. 

Living the life. Het leven kan toch mooi zijn ;)

En na ons aperitief trokken we richting restaurant. Maar niet alvorens nog eens langs de zee te hebben gewandeld. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen!!!

En nadat we onze buikjes volgegeten hadden in het restaurant (check al dat eten!), gingen we met een goed gevoel slapen. Wat was dit weer een fantastische dag. Meer van dat, graag :)

Liefs, Sarah

3 opmerkingen

 1. Mssn kwam die kameel met neuspiercing net terug van Graspop? :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gave foto's met de kameel. Egypte lijkt mij een prachtig land. Leuk verslag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Egypte is, voor zover ik heb kunnen zien, idd prachtig. Ik hoop ooit nog eens kunnen terug te gaan om ook te piramides te kunnen zien. Die lagen te ver weg uit de regio van ons hotel en het lijkt me zalig om ze toch eens in het echt te kunnen bewonderen :)

   Verwijderen